23dora Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 07.05.14, 12:10 Witam wszystkich.Mam wielką prośbę chodzi mi o pomoc w napisaniu podania, prośby o oddłużenie mieszkania komunalnego.Mam nadzieje że znajdzie sie ktoś kto pomoże mi odpowiednio sformuowac tego typu pismo .Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 07.05.14, 14:30 @23dora Proszę skorzystać z naszej zakładki kontakt na stowarzyszenieoz.manifo.com nasza członkini pani koordynator zna się na tych sprawach lepiej ode mnie. Więc pani zgłoszenie przekażę jej. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym .Czy to spłacisz? 08.05.14, 13:36 Zadłużeni, trochę matematyki. Przykładowe zadłużenie. 100 000 zł kapitału + 20 000 odsetek należnych Daje nam 120 000 zł Jeżeli zarabiasz 1500 zł to ile możesz przeznaczyć na spłatę takiego zadłużenia? Załużmym że deklarujesz 500 zl. czyli zajmie Ci to 20 lat, bez odsetek, naliczone odsetki to 201 600 zł. Oprocentowanie roczne 16%. Więc, można powiedzieć spłacasz całe życie. Trzeba wziąć pod uwagę wiek dłużnika, jak młody, to do śmierci spłaci. Jeżeli osoba starsza, to raczej jest to niemożliwe. Przerażające, nie tak do końca, stąd program Fundacji "Zmień Swoje Życie" Jedynie powinieneś zrobić, zostać podopiecznym i dostosować się do zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.06.14, 11:42 Zapraszamy do zapoznania się ze stroną internetową. www.z-atem.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Fundacja pomocy zadłużonym-Jak wyjść z długów? 13.06.14, 19:36 Pytanie, które zadaje sobie wielu dłużników. Zobowiązania przewyższają nasze możliwości, co skutkuje windykacją i komornikiem. To znowu, następne koszta, blokowanie kont itd. Więc, jak to dokonać? To jest pytanie, na które trudno konkretnie odpowiedzieć. Dlaczego? Każdy dłużnik ma różne możliwości dochodów a także wysokość zobowiązania wobec wierzyciela. Wziąć trzeba pod uwagę, że wychodzenie z długów w pojedynkę jest trudniejsze niż w grupie. Stąd Fundacja... a więc jeśli każdy z zadłużonych wpłaciłby symboliczną kwotę na Fundację w wysokości 30 zł, choć raz, to przy dzisiejszej liczbie zadłużonych u samego komornika, to daje tak dużą kwotę, iż wielu z was otrzymałoby pomoc szybciej bez szukania utopijnych rozwiązań. Szukanie pożyczek czy kredytów na spłatę już zaciągniętych a tym bardziej wymówionych, gdzie skutkiem jest zajęcie komornicze jest rozwiązaniem daleko idącym, nie skutkuje osiągnięcia celu rozwiązania problemu finansowego. Często na forum pisze się o przedpłatach, opłatach przygotowawczych, jakiś wpłatach związanych z udzieleniem owej pożyczki czy kredytu. Jedynie jesteśmy oszukani, naciągnięci na pieniądze, gdzie odzyskanie ich wymaga zachodu, czasu a efekt może być żaden. Trzeba jeszcze wspomnieć o firmach oddłużeniowych. Co to jest? Ano znowu wiąże się z opłatą za usługę. W jakiej wysokości taka opłata? Różnie, większości zależy od naszych zobowiązań, nie należy to do tanich usług. Owszem, takie firmy są nam w stanie załatwić ugodę z wierzycielem, choć czasem także mogą mieć z tym problem. Nie mniej, jest jakaś nadzieja, ale nie dla wszystkich. Powinno się wziąć pod uwagę nasze dochody, które pozwolą wywiązać się z ugody z wierzycielem oraz sprostanie oczekiwań wierzyciela wobec przyszłej ugody. Na pewno taka firma nie spłaci nam zobowiązań, a Fundacja może to zrobić, poszukać wszelakich rozwiązań w rozwiązaniu problemu finansowego. Jeśli zapoznałeś się z tym tekstem i jesteś osobą zadłużoną u komornika, chcesz pozbyć się zajęcia komorniczego, w przyszłości długu, zacząć żyć. Co powinieneś zrobić? Wejść na stronę Fundacji www.z-atem.pl , zapoznać się, jak zostać Podopiecznym Fundacji. Zapraszamy, wybór zostawiamy tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
13kasiana13 Re: Fundacja pomocy zadłużonym-Jak wyjść z długów 16.01.17, 17:23 witam ,prosze o kontakt ,co zrobic by zostac podopiecznym fundacji,na maila pomocna13@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa45 Re: Fundacja pomocy zadłużonym-Jak wyjść z długów IP: *.dynamic.mm.pl 26.07.17, 13:08 Witam, jestem osobą zadłużoną na kwotę 140 000. Nie mam co prawda jeszcze zajęcia komorniczego. Dotychczas działo się to w ten sposób, że jeden kredyt spłacałam zaciągając następny i w ten sposób wpadłam w "pętlę kredytów". Skorzystałam z pomocy prawnej - najlepszym rozwiązaniem dla mnie byłoby dokonanie konsolidacji, do której niestety potrzebny jest wierzyciel. Chciałabym zamieścić ogłoszenie, że poszukuję wierzyciela - osobie, która zgodziłaby się zostać moim wierzycielem dałabym 2000 zł, ponieważ dostanę spory zwrot z ubezpieczenia jednego z kredytów. Nie wiem, jak się pisze takie ogłoszenie, gdzie można je zamieścić? Czy może jest jakiś inny sposób na rozwiązanie mojego problemu? Bardzo proszę o pomoc i udzielenie odpowiedzi na maila ewam38.72@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stouz01 Re: Fundacja pomocy zadłużonym-Jak wyjść z długów 26.07.17, 14:43 Gość portalu: Ewa45 napisał(a): > Witam, jestem osobą zadłużoną na kwotę 140 000. ..... Skorzystałam > z pomocy prawnej - najlepszym rozwiązaniem dla mnie byłoby dokonanie konsolidac > ji, do której niestety potrzebny jest wierzyciel. Chciałabym zamieścić ogłosze > nie, że poszukuję wierzyciela - osobie, która zgodziłaby się zostać moim wierzy > cielem dałabym 2000 zł, : )) : )) pani ma zadłużenie i nie wie kto jest pani wierzycielem ? : )) , : )) coś takiego to podał pani jakiś idiota . niech pani urwie kontakt z tym specjalistom od pogrążania poszkodowanych przez lichwiarzy . pani musi dać do analizy prawnej swoje sprawy do organizacji konsumenckiej . Domyślam się, że pani będzie mogła podjąć skuteczną obronę w sądzie . Niech tylko pani unika takich speców jak COD , Centrum Dłużnika vel Lexperto , e-Mediatora , pogrążają ludzi . Tadusz03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena blagam pomozcie mi IP: *.toya.net.pl 22.07.14, 19:38 Witam,mam duze dlugi kilku komornikow,dwoch splacam regularnie reszte juz nie mam z czego.Blagam poradzcie co zrobic,nie mam majatku a komorniczka che mi zlicytowac meble i sprzet z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: blagam pomozcie mi 22.07.14, 20:40 stouz01@gmail.com proszę na ten mail napisać. abym mógł pani napisać co dalej. proszę sobie przygotować po jednym z pism komorniczych. a na końcu ma być pismo od komornika, który jako pierwszy wszczął egzekucje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 29.09.14, 11:08 Błagam o pomoc,,mam straszne długi ,tracę mieszkanie...nie mam co jeść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.range86-186.btcentralplus.com 29.09.14, 11:54 Zigonoruj dlugi - kup jedzenie. Nic wiecej Ci nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pścomocy zadłużonym 29.09.14, 18:49 odp. do Gosia jak pani traci mieszkanie ? zapada się pod ziemię? a może odbiera pani telefony z windykacji ? proszę napisać mail na stouz01@gmail.com i opisać swoją sytuację. windykacji nic nie płacimy, gdy nie zarabiamy powyżej najniższej krajowej i mamy komornika to również nic sami nie wpłacamy komornikowi. w związku z tym że teraz piszę to OSTRZEGAM przed oszustami ogłaszającymi się że udzielają pożyczki prywatnie. wołają przedpłaty. to są oszuści. nie wpłacajcie nic oszustom. jedna z forumowiczek nie chce podać danych oszusta podobno kredyt zagraniczny mieli jej przyznać ale miała im wpłacić 5500 zł, na ubezpieczenie kredytu. Ludzie błagam, nie dajcie się nabrać na to. tych oszustów trzeba namierzyć i wystawić Policji. czterech ludzi naciągną i maja 22 kawałki za darmo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosoa Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 29.09.14, 21:38 Potrzebuję strasznie pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 05.10.14, 04:15 A jakiej ty szukasz pomocy? Mam czasem wrażenie, że tak szukacie aby jej nie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 17.11.14, 12:10 Fundacja jest od dawna. A wy co , pochowaliście się jak szczurki w norkach. Czego tak naprawdę oczekujecie po Fundacji? Mam wrażenie, że wam nie zależy na wyjściu z długów, tylko szukacie firm pożyczkowych. Jestem ciekaw, kto jest z was na tyle silny aby wziąć się do roboty a nie tylko do biadolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dolsat.pl 19.11.14, 08:02 Witam Jestem.Emailuje z Panem Tadeuszem.Jestem w depresji ale musze sobie jakos radzic. Musze, mam dziecko.Na pensji komornika. Malo co zostaje. Musze znalezc sobie jakas dodatkowa prace po swojej pracy.Jesl ktos moglby cos zaproponowac piszczie. W tej chwili musze zaplacic dlugi prywtane i telefon.Jest bardzo ciezko, bardzo, ale kazdy dzien to walka.Dzieki Panu Tadeuszowi i wam wszystkim, wierze ze moze nie strace mieszkania, Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 19.11.14, 20:12 Witam prosilam pana o pomoc wyslalam dokumenty i nic sie nie dzieje w moe sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 19.11.14, 22:56 Do Fundacji pani wysyłała czy do kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 21.11.14, 12:12 witam do Pana Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka683 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.11.14, 16:25 Witam.Jestem osobą zadłużoną,mam odcięty gaz a ogrzewanie niestety gazowe,zadłużone mieszkanie,komornika na pensji,wpłacam ratę w kruku i niewiele zostaje na życie.Nie biadolę Panie Sylwestrze,ciężko pracuję na trzy zmiany z sobotami włącznie jak jest taka możliwość i mimo wszystko szukam dobrych ludzi.którzy pomogą mi i prawnie i finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.11.14, 17:16 Witam prosze osoby o napisanie czy ta fundacja komuś pomogła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 24.11.14, 17:01 Nie za wcześnie na takie pytanie panie Sierpc. Myślisz człowieku, ze jak ktoś ma długi 100 000 i więcej to pstryk . I dłużnik wolny od długów. A niektórzy dłużnicy sobie myślą, że jak Fundacja, to spłaci im zadłużenia od ręki, bo oni się pozadłużali w bankach, u lichwiarzy itd. Proszę się opamiętać z głupimi komentarzami. Zadłużeni mają sznsę a czy ją wykorzystają, to ich wybór. Fundacja ma jeszcze inne cele do wykonania. Przypominam. Fundacja posiada regulaminy, zasady i ich się trzyma. Zresztą Krakowa od razu nie zbudowali. Po drugie Fundacja daję możliwość pracy. Jak jednej osobie zaproponowałem, to co usłyszałem "Nie, ona nie będzie pracować, choć tej pracy nie ma i pełno długów" Więc, czego taka osoba oczekuje: spłat tych zadłużeń , pożyczki na piękne oczy, a może po prostu pieniędzy na swoje przyjemności. Naprawdę czasem to mnie ludzie zadziwiają swoim podejściem do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 24.11.14, 16:29 Pani Katarzyno, ja nie pisałem do pani bespośrenio tylko oóglnie. To że pani chciałaby otrzymać pomoc to jedno, a drugie to warunki które stawiamy wszystkim to są do spełnienia. Jeżeli ktoś nie chce ich spełnić, tzn. godzi się ze swoim zadłużeniem. Fundacja nie spłaci zadłużeń, każdy średnio posiada po 50 000 zł długu a nawet więcej. Więc skąd ma wziąć miliony na pomoc, że tak napiszę. Jest program, ale obejmuje tylko Podopiecznych Fundacji i też muszą się jego trzymać, jeśli nie, tzn, że im niezależy. Zresztą Fundacja powstała w tym roku, i ciągle działa, nie tylko jej kierunkiem są osoby zadłużone. Sam pracuje 24 godziny na dobę można rzec i wykładam ze swoich pieniędzy których nie posiadam w nadmiarze. Wszystko kosztuje, bo list polecony to 5 zł. Ja mam ze swojej kieszeni wszystko pokrywać? Chyba raczej nikt niechciałby ze swoich wszystko opłacać, a są jeszcze inne koszty, które trzeba pokryć. I ja je pokrywam z własnej kieszeni. Naprawdę, dla mnie zadłużeni są bardzo ważni, ale musicie zrozumieć, że to od was zależy w dużej mierze. Zaznaczam, iż to osoby zadłużone mogą zmienić wszystko, przyśpieszyć pomoc sobie. Czekanie bierne nic nie da, a komornik, długi to tylko przejściowe problemy, gdzie na ich rozwiązanie potrzeba czasu i pieniędzy. I pani Kasiu nie jest pani jedyną Kaśką, Baśką, Renatą czy inną kobietą która jest w podobnej sytuacji. Tak samo tyczy się Franka , Mańka , Grześka czy innego mężczyzny. Najważniejsze jest to , że macie szanse i to wielką wyjść z tego , jedynie wymaga to zostaniem Podopiecznym i dostosować się do zasad. W każdej firmie, klubie czy innej instytucji są zasady. Ponadto Fundacja musi robić wszystko zgodnie z prawem dlatego są określone zasady i tego się trzymamy. Dodam na koniec, Osoby które dostosują się do zasad Fundacji, to takie osoby wyjdą z długów, chyba, ze będą się zadłużać ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka683 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.11.14, 18:48 Panie Sylwestrze,przeczytałam cały regulamin Fundacji,wszystko jest jasne oprócz tego,że siedzibę macie w Łodzi a ja mieszkam w Legnicy.Jest mowa o różnych warsztatach.spotkaniach,szkoleniach.Proszę mi powiedzieć jak jest to zorganizowane,czy może macie filię gdzieś bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 25.11.14, 18:31 Pan się niech nie tłumaczy Panie Sylwestrze po prost nic nie działacie po co ta fundacjia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 26.11.14, 15:42 Działamy, a czy pan jest Podopiecznym? Ja nie wiem, bo każdy tu jest anonimowo. Dużo osób pisze różnie, a kwestia znalezienia pomocy wymaga poznania dokładnej sytuacji dłużnika. Wywiązywania się z Porozumienia. Przykro, ale mamy swoje warunki, niestety ich nie zmienimy. Jest to ukierunkowane programem, a za darmo można dostać tylko paczkę na święta o innych Fundacji lub miskę strawy a ta Fundacja ma inny cel. Więc w czym problem, dłużnika który nie chce nic od siebie dać i czeka na cud. Bo mam wrażenie ,że pan właśnie takim jest cudem jeżeli jest pan dłużnikiem, gdyż wielu tu też pisze windykatorów, komorników i podobnej nacji. Podopieczny też powinien dać o sobie znać, przypomnieć się, my mamy wiele pracy i własne obowiązki. I nie ma tu nic z tłumaczeniem się przez moją osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 26.11.14, 15:15 Pani Katarzyno. Nie mamy obecnie żadnych fili czy oddziałów Fundacji. Nie jest to żaden problem w dobie internetu, poczty. Jeśli chodzi o spotkania, szkolenia to one będą organizowane dla Podopiecznych w danym rejonie. Zanim to nastąpi to oczywiście musi trochę czasu minąć i być więcej osób Podopiecznych w danym rejonie. Organizowane będą przez Reprezentantów Fundacji, Reprezentantem Fundacji mogą być osoby zadłużone, nie mniej muszą być komunikatywne, chcące działać. Dla tych osób otwierają się możliwości oczywiście to nie zmienia warunków podpisanego Porozumienia. Wszystko jest organizowane powoli, nie na chura, bo mamy dużo różnych obowiązków. Zresztą trzeba zostać Podopiecznym Fundacji, wtedy będziemy myśleć jak znaleźć dla danej osoby furtki wyjścia z problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marget22 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dolsat.pl 25.11.14, 18:58 niesamowite ze sa tacy ludzie jeszcze jak Pan.ja stalam sie bankrutem i dluznikiem.Mam komornika na pensji.Bardzo chetnie chcialabym sobie dorobic popoludniami jak jestem w domu.Chodzi o prace najlepiej przy komputerze, jakies pzrepisywanie, cokolwiek, co pozwoliloby mi zdobyc dodatkowe pieniadze.Gdyby Pan znal kogos uczciwego prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 26.11.14, 16:27 Dziękuję bardzo za słowa. To że pani została bankrutem i jest osobom zadłużoną nie jest katastrofą życiową. Możemy wyjść z tego ,tylko to wymaga czasu, pracy, pieniędzy i oczywiście wiary. Nie mam żadnych tego typu zleceń pracy na komputerze. Fundacja ma inne możliwości dorobienia pieniędzy, ale osoba musi być Podopieczną Fundacji. Fundacja oferuje możliwość pracy. jest to uwarunkowane, ale nie są to wymogi nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marget22 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dolsat.pl 26.11.14, 17:42 chcialabym robic cos co mglabym wykonywac w domu po swojej pracy, mysle ze moze by cis ecos znalazlo dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.31.117.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.14, 12:59 jak sie z Panstwem mozna skontaktowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xya Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dolsat.pl 30.11.14, 18:54 moj email to marget22@wp.pl prosze do mnie pisac. im wiecej nas tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.12.14, 09:30 Z kim chce się pani skontaktować. Z Fundacją czy jakąś inną organizacją. www.z-atem.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 21.12.14, 21:01 Chciałabym opisać swoja sytaucję. Znalazlam kiedys na jednym z forum kredytowych, Pana Wojciecha Brzozowskiego, kotry wyciaga ludzi z zadluzenia, pomaga w negocjajch z bankami, chwilowkami, windyaktorami. Pol roku mialam nadzieje ze mi pomoze, skanujac i wysylajac mu pisma od windyaktorow, komornikow.I nic, tylko puste slowa, zeby sie nie pzrejmowac. Ostrzegam Was przez tym Panem Brzozowskim, jego bierność bardzo mi zaszkodzila, doprowadzila do ogromnych klopotow i problemów. Na szczescie szukajac pomocy znalazlam Pana Tadeusza, ten czlowiek naprawde zajal sie moimi sprawami, napisał pisma do bankow, chwilowek, walczyl z windykatorami i kiedy bylam bliska zalamania nerowowego powiedzial, ze wygramy, ze damy rade.Nie wierzylam na pocztaku, ze ktos za nic, bezinteresownie moze pomoc, ale uwierzyl, jedna sprawa zostala umorzona.Walczy caly czas ze mna,kazde pismo ktore do niego zostaje wyslane nie pozostaje bez odzewu, natychmiast pisze pismo i wysylamy.Nie wiem co bym zrobila gdyby nie ON.To moj Anioł.Chcialam napisac tu o tym, by dac nadzieje ludziom zgnebionym przez chwilowki, przez komorników, windykatorów, ze jest nadzieja, ze mozna walczyc, ze trzeba uwierzyc, ze sa ludzie ktorzy moga wam pomoc. Teraz tworzymy stowaryszenie osob zadluzonych w Bełchatowie, napewno jest Was wielu, ale sie boicie, wstydzicie, tak jak Ja.Dzis jestem juz silniejsza, moze jeszcze nie na tyle ile bym chciala, ale blagam Was nie bojcie sie, piszcie do mnie lub do Pana Tadeusza. Nie jestescie sami, razem mozemy wiecej, razem wygramy,razem mozna przejsc przez to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amett Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.centertel.pl 03.09.15, 22:03 Potwierdzam to co piszesz o Brzozowskim i jego pseudo pomocy. Tak pomaga w problemie ze kasuje więcej niż adwokat a w konsekwencji nic nie uzyskuje. Kończy się brakiem odzewu i pozostawieniem klienta z problemem i bez kasy . Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 04.09.15, 20:02 dobrze , że ktoś zwrócił uwagę na tą osobę bo ja miałem kontakt z osobą , której ten pan kazał czekać a przez kilka miesięcy kilka nakazów zostało uprawomocnione.. Myślałem, że skoro ten pan współpracuje z prawnikiem, że już mu się takie numery nie trafiają, ale chyba jednak nie. jeśli ktoś jeszcze jest poszkodowany to proszę pisać . to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pścomocy zadłużonym 22.12.14, 16:19 A czego tu się wstydzić, trzeba tylko poszukać wyjścia. A długi, to normalka . To dobrze, że Tadeusz coś załatwił w pani sprawie, tylko mnie zaciekawiło to, że ja jestem dosyć blisko i jakoś odzewu do Fundacji nie było. A coż to za Pan Brzozowski pani nie pomógł? A druga sprawa. Jakoś na forum o pani nie słyszałem aż tu nagle taki opis. Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 22.12.14, 18:46 Powiem tak Pan Tadeusz wyciaga mnie powoli z petli zadluzenia, pisze pisma do sadow, sprzecowy itp, i to naprawde skutkuje. Nigdy sama bym sobie ztym nie poradzila. Takze zachecam wszystkich do przylaczenia sie do Naszego stowaryszenia.Jesli macie problemy, nie radzicie sobie, zycie wam sie wali, brak perspektyw, prosze napiszcie do mnie lub na emaila: stouz1@gmail.com Naprawde razem mozemy wiecej. Mozna zwyciezyc, mozna przejsc przez najgorszy kryzys. Tylko tzreba spotkac na swojej drodze odpowiednie osoby.Ja taka osobe spotkalam i kazdego dnia dziekuje Panu TADEUSZOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 22.12.14, 20:33 Bardzo potrzebuję pomocy...mam zadłużenie na 350.000 jestem w tragicznej sytuacji..trace mieszkanie..błagam o pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 22.12.14, 20:46 Gosia napisz wszytsko o sowjej sytaucji do Pana Tadeusza: stouz1@gmail.com Naprawde ci pomoze, przylacz sie do naszego stowaryzszenia, naprawde razem zdzialamy cuda.Zobaczysz. Nie poddawaj sie, ja tez mam kolosalne dlugi, ale odzyksalam nadzieje ze stane na nogi. napisz skad jestes. I pamietaj nie wolno ci sie poddac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 22.12.14, 21:35 Bielska Białej...ale jak mam wykupić mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.12.14, 07:01 Proszę być dobrej myśli, opisać wszystko panu Tadeuszowi. Naprawdę ten człowiek działa cuda,bardzo pomaga,pisze pisma, reaguje na windykatorów, umie poprostu walczyć,ma siłę i ta siłę i wiarę przekazuje innym. Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.12.14, 08:26 Gosiu - prosze napisz o swojej sytaucji wszystko. Znajdziemy rozwiazanie, uwierz mi ze ja jestem w bardzo drmatatycznej sytaucji. Przed spotkaniem Pana Tadeusza, mialam mysli samobojcze. Brak bylo sil do zycia, teraz czuje ze z kazdym dniem mam wiecej sily. Problemy nie zniknely moze, ale Internwencja Pana tadeusza i zaangazowanie w moje dlugi i sprawy windykacyjne, odnioslo czesciowo skutek, a ja czuje ze kazdego dnia mam coraz wiecej sil Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.12.14, 11:06 nie wiem czemu i przez kogo ciągle wyłączana jest dyspozycja powiadomień o nowych wpisach? Ale dobrze, że sprawdziłem, bo zrobiło się tu gorąco. Koleżankę marget18 proszę aby nie naciskała na pojedyncze osoby, to że nie ma odpowiedzi na forum nie znaczy, że nikt nie czyta. Do mnie odzywają się osoby, które miesiąc wcześniej wyczytały mój wpis. W ciągu dwóch ostatnich dni zgłosiły się do mnie cztery nowe osob, Małgorzata też. Jeśli to nie o panią chodzi to proszę napisać na maila co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 23.12.14, 13:18 Panie Tadeusz napisałam do Pana maila Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.12.14, 14:20 a ja pani odpisałem cytat maila poniżej. Proszę sprawdzić w spamie. From: <stouz01@gmail.com> Date: Tue, 23 Dec 2014 11:34:21 + pani Małgosiu proszę przeczytać uważnie moją pierwszą odpowiedź. Dlaczego pani się uparła, że mieszkanie stracone? Proszę uważnie przeczytać mój pierwszy mail i zastosować się do niego. Czekam na skany do sprawdzenia. Koniec cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.12.14, 19:26 Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia, Zdrowia, miłości, pogody ducha, spokojnej głowy oraz wolności od wszelkich trosk w Nowym 2015 Roku życzy wszystkim zadłużonym Fundacja Rehabilitacji i Pomocy Osobom Zadłużonym „Z-ATEM” im Św. Szymona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 16:35 Poczebuje pomocy wpadłem w dlugi jestem po dwóch cieszkich operacjach serca i nie mogę iść do normalnej mam rentę ledwo co starcza na życie jeszcz mi komornik wsiadl na rentę Na dodatek mam ojca chorego na raka jest po dwóch operacjach i na dodatek ma przezuty .hcial by spłacić dlugi ale niewiem co mam zrobić i szukam pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 29.12.14, 17:23 prosze napisac na ten adres stouz1@gmail.com skad Pan jest, jakie miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 17:52 Jastrzebnik województwo lubuskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 17:58 Jastrzebnik 16 województwo lubuskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 18:00 Jastrzebnik 16 woj lubuskie Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 29.12.14, 19:57 Panie Pawle, razem tworzymy stowarzyszenie, prosze napisac emiala do Pana tadeusza, czlowiek o zlotym sercu, pomoze napewno. Prosze mi uiwerzyc.Wiem co mowie, bylam w skrajnym zalamaniu nerwowym wykonczona przez windykatorow, komornika, nie raz myslalam o odebraniu zycia.Ale ten czlowiek przywrocil mi wiare, ze mozna wyjsc, powoli, malymi kroczkami. Niech Panu mu opisze cala swoja sytaucje. I napisze mi czy mu Pan to wszystko opisal. Prosze sie nie poddawac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 20:13 Ajak się mogę z tym panem skontaktowac Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 29.12.14, 21:53 to jest jego email: stouz1@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 29.12.14, 22:38 widocznie pan Paweł ma problem z posługiwaniem się komputerem, bo nie napisał na razie do mnie. Ja prorokiem nie jestem i nie znam jego maila. Więc czekam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 22:52 Powiem szczeze kiedys się zaduzyle i teraz mię scigajom dostaje najniszom rentę bo jestem po dwóch cieszkich operacjach serca mam zastawke sztucznom żebym mugl pracować w normalnej pracy to bym jakos to powoli zplacil .jeszcze na dodatek mam ojca po dwóch operacjach raka i teraz jeszcze ma przeżuty a mama rozeszła się z ojcem teraz całkiem swiat mi się zawalił niewiem co mam robic szukam jusz wszędzie pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.12.14, 23:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 30.12.14, 06:56 Pisałam do Pana maila i nie dostałam odpowiedzi..opisałam całą moją sytułację.....Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 02.01.15, 16:03 Witam,wpadłam w pętle pozyczkową,banki,parabanki ichwilówki.Dwie chwilówki są po terminie,narazie tylko smsy dostaję,ale boję się co dalej.Nie spie,nie jem,boję się każdego dzwonka do drzwi.Koszmar,proszę o jakąkolwiek radę Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 02.01.15, 18:07 ty masz dwie chwilowki a ja chyba z 20, nie marwt sie inni maja jeszcze gorzej wyjdziesz z tego. zobaczysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 02.01.15, 22:08 stouz...? pani Małgosiu jaki stouz ? Nie mogłem szybciej odpisać bo jestem zasypany mailami. Prawidłowy mail souz01@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzisiaj Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.icpnet.pl 18.01.15, 13:00 Nic nie rozumiem,na Pana profilu jest adres mailowy stouz01 a Pan prostuje na forum,ze pisać souz01. Jaki faktycznie jest adres mailowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.01.15, 10:17 dwie chwilówki po terminie,cztery lada moment będą,pożyczka w profocredit,provident,bocian,getin bank i santander bank-to wcale nie tak mało,kwota pożyczek wszystkich to ok 100000zł-koszmar.Wszystko brane na spłate innych zobowiązan i niestety nie mam jak wyjść z tej pętli,myslę o najgorszym:( Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.01.15, 12:39 do zagubiona36: ja mam duzo wiecej dlugow jesli cie to moze pocieszyc, naprawde chyba 3 razy wiecej, nie mysl o najgorszym, nie warto tego robic. ja tez myslalam ze to jest wyjscie z problemow, ale wcle tak nie jest. Napisalas do Pana Tadeusza? Przeslij mu wszytskie umowy, wezwania do zaplaty. Zobaczysz ze zadziala. Glowa do gory. Naprawde wszystko sie ulozy. Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.01.15, 12:43 Z chęcią napisze,tylko na jaki adres,poza tym na wiele chwilówek nie mam umowy,no i dziękuje,że jest ktoś kto rozumie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.01.15, 12:51 Być może dobrym rozwiązaniem byłby kredyt konsolidacyjny,jednak moje zarobki i zaległość w zusie wykluczają mnie Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.01.15, 17:42 napisz na emaila do mnie: marget22@wp.pl a ja go wysle Panu tadeuszowi: stouz01@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.01.15, 08:13 witam marget18-wysłałam opis mojej syt.na podanego maila,mam nadzieję,że nie przerazi cię moja sytuacja.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.01.15, 08:46 nie przerazi mnie napewno. Tez jestem Małgorzata. I ja mam chyba jeszcze gorzej, wydaje mi sie ze jestem rekordzistka w dlugach. Uwierz mi, ze tez mam chwilami tak dosc zycia, ze mysle tylko o najgorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.01.15, 08:57 wiem,ze ja jedna na tym świecie nie jestem z problemami,ale najgorsza jest ta niemoc,nie wiem co dalej,dzwoniłam do jednej chwilówki z prośba o rozłożenie na raty-otrzymałam odp.że nic ich to nie interesuje,to mnie zdołowało do reszty.nie widzę szans na wyjście z tego:(kredito przysłało na maila wezwanie z windykacji-nie odczytałam,boje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.01.15, 18:14 nareszcie udało mi się wgrać google chrome, bo po awarii kompa nie wyświetlała mi się strona na forum w IE dop.do zagubiona36 proszę te maile odsyłać do mnie ja im odpiszę ;-) będzie ubaw. Pani małgosiu a czego się pani boi, że przeczyta pani same bzdury? na razie zajmę się tym co ustaliliśmy mailowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 06.01.15, 18:16 ok,prześlę i dodam,że przez maile do pana zyskałam jakiś dziwny spokój,co chyba jest dobrą oznaką w tym wszystkim,pozdrawiam pana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.15, 22:50 Witam szukam pomocy wyjścia z długu cierpią na tym moje dzieci. nie wiem do kogo mogł bym się zgłosić w tym wielkim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.01.15, 07:22 napisz do Pana Tadeusza: stouz01@gmail.com opisz swoja sytaucje, zapewniam ze ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 13.01.15, 00:11 A ja tak może odbiegając od tematu zadłużonych, choć może to jednak da do myślenia. Fundacja Wielkiej orkierstry zebrała kupe kasy, owszem cel szczytny, pomoc dzieciom itd. A czy nie zauważyliście, iż jest Fundacja Pomocy Zadłużonym, i jak każdy zadłużony wpłaciłby na konto Fundacji choć przysłowiowe 30 zł, to dało by to pokaźną sumę, co przyśpieszyło by proces pomocy. Oczywiście , ale ja nie nazywam się Owsiak. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 13.01.15, 09:31 panie Pawle mam urwanie głowy. Dlatego jeszcze się do pana nie odezwałem. Ale dzisiaj szybciej siądę do komputera i napiszę w końcu. To o czym pan napisał daje nadzieję na kompromis w tym co fundcji zaproponuję. Jak tylko odblokuję stronę internetową, to z aktualizuję pod stronę z informacjami nt waszej fundacji. W sparcie kogoś takiego jak Jerzy Owsiak przydałoby się obu naszym organizacjom. Brakuje mi autorytetu i omijany jestem przez ekonomistów szerokim łukiem :-) , ale to temat rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 14.01.15, 22:19 nasza koleżanka w chorobie (chronicznego braku gotówki) przechodzi ciężkie chwile, boję się o nią bo od wielu dni nie mam z nią kontaktu telefonicznego. cierpi bardzo i izoluje się coraz bardziej, skąd ja znam tą bezsilność, gdy myślę, że się zapadam w otchłań i nie widzę nadziei. wszyscy chyba tego doświadczyliśmy . proszę was o wsparcie modlitewne dla niej i o wyrażenie swojej solidarności z nią, bo na prawdę już tylko to może ją podnieść. wiem jak wielu nas jest ale pani Małgosia nie wie. za każdy objaw życzliwości dla niej i dobre słowo na forum będę wdzięczny, może przełamie się i zadzwoni w końcu do mnie. Tadeusz Mekin Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 16.01.15, 12:00 w sprawie Wielkiej Orkiestry i braku zainteresowania Fundacją dla osób zadłużonych. panie Pawle włączając się do dyskusji pozwolę sobie swój punkt widzenia przedstawić. cytuję ,, ćwierć wieku temu zakasali rękawy i wzięli się do roboty. ...'' no właśnie. czym różnią się nasze pomysły od pomysłu pana Jerzego Owsiaka : - umiał przekonać do swego pomysłu wiele młodych osób , wolontariuszy na pojedynczą w roku akcję( do mnie zgłaszają się w większości emerytki , a te młodsze wiekiem osoby są mocno pokiereszowane przez życie), WNIOSEK nam brakuje współpracy z młodymi osobami, ich zapału do przełamywania cudzych barier (bo tylko pomoc z zewnątrz jest w stanie te bariery złamać), - pomysłodawca miał już obok siebie wiele osób, których mógł poprosić pomóżcie mi to zacząć (zarówno ja, jak też pan, sami próbujemy dotrzeć do tych którzy jako współpracownicy pomogli w utworzeniu i utrwaleniu struktur organizacji, co przy takim zagęszczeniu fundacji i stowarzyszeń graniczy z cudem) wniosek różnica między początkiem WOŚP a nami ogromna i nie wymaga komentarza, - pomysłodawca potrafił wykorzystać swój autorytet, już był znany w środowisku, które poprosił o wspólną akcję( a my możemy pochwalić się występowaniem w telewizji Polskiej, jakieś przykuwające na nas uwagę wpadki typu rozdawanie prezerwatyw na rynku? a może robimy szumne happeningi ?) to nie jest wytykanie panu Jerzemu, bo mam wielki szacunek do jego osoby i dokonań, ale przewagę w uruchomieniu czegoś tam miał i w tej chwili ruszając temat innej fundacji RÓWNIEŻ ZROBIŁBY W MIESIĄC TO CO MY NIE DALIŚMY RADĘ PRZEZ DWA LATA, - no i najważniejsza różnica zaczął z mediami z jakimi współpracował dużo wcześniej z Telewizją , A MY ilu osobom w tej chwili możemy przekazać informację na temat naszego pomysłu i sposobu jego realizacji ? 15 osób wyczyta dzisiaj mój wpis ? chyba nie muszę komentować jaka to różnica między naszymi organizacjami a WOŚP. A potencjał do zmiany swojego losu osoby zadłużone, bankruci i ubodzy mają OGROMNY, jeśli zaczną się organizować. wtedy wolontariat też rozruszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzisiaj Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.icpnet.pl 18.01.15, 13:04 Jaki jest prawdziwy mail do tadeusz03 ?bo na forum czytam,że souz01 a na profilu widzę stouz01 A może sa to dwie różne osoby?Chcę się skontaktować ale nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.01.15, 13:49 ja pisze na ten adres : stouz01@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.01.15, 20:02 Bo to była moja pomyłka. ja wpłacając składkę do banku stosuję skrót naszego komitetu założcielskiego. kiedy w tym dniu wypełniłem blankiet wpłaty, byłem strasznie zaspany, zobaczyłem wpis potwierdzający stouz01 i coś mi się pokręciło. przeprosiłem panią Małgosię za moją wpadkę. chciałem wpis skasować na forum, sugerowałem się tym, że jak administratorzy zauważą, że sam autor wpisu che skasować pomyłkowy wpis to uwzględnią to i skasują, ale nie skasowali. potwierdzam stouz01@gmail.com ponieważ dzisiaj są imieniny Małgorzaty a ja mam teraz kontakt z imienniczkami to wszystkim Małgorzatą składam najserdeczniejsze życzenia , więcej cierpliwości , więcej nadziei, więcej wsparcia ze strony rodziny i przede wszystkim więcej wyrozumiałości ze strony najbliższych. UWIERZCIE jesteśmy razem z wami, a że na razie nie odzywacie się do siebie po za forum więc nie macie pojęcia ile nas jest. Nieporozumienia zdarzają się, ale jak je rozwiążemy to ruszymy na przód z projektami i nastąpi przełom w życiu każdej i każdego z was. szkoda że nie ma takiej możliwości bo tu powinny być wklejone kwiaty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 19.01.15, 11:18 Dziękuje za życzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.icpnet.pl 22.01.15, 02:00 Też chcę brać udział w projekcie,może znajdzie się dla mnie miejsce? Pozdrawiam Panie Tadeuszu Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 22.01.15, 13:27 odpowiedź dla Alicji, pani Alicjo jestem zdezorientowany. Proszę wysłać mi maila na stouz01@gmail.com i napisać , czy chodzi o projekt spółdzielni socjalnej czy Bank dla Ubogich ? problem polega na tym, że ja nie umiem pisać biznes planu. jeśli pani będzie umiała dotrzeć do osoby, która potrafi profesjonalny projekt napisać to bylibyśmy zobowiązani. zależy mi na tym aby osoba pisząca projekt wliczyła swoje honorarium w koszty uruchomienia. Wtedy z uzyskanej dotacji wynagrodzenie będzie wypłacone. Odpowiedz Link Zgłoś
stancyk Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 15.02.15, 21:56 Witam P.Tadeuszu.Jestem po spotkaniu Pro Futuris ,ludzi ktorzy potencjalnie ...moga byc w zasiegu potrzeb Fundacji...Warto chyba by bylo polaczyc sily.Jest wielw wspolnych spraw...m.in.BTE !!! Frankowicze to potencjalni ...bezdomni ,na skutek dzialan bangsterow ,na plaszczyznie walutowej-w tym naszym wolnym kraju...Proasze o kontakt przez forum Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 15.02.15, 22:17 panie Cezary pan pisze za zgodą osób stojących na czele Pro-Futuris? Bo od listopada 2013 roku nikt z Pro-Futuris nie odpowiadał na moje maile. jeśli pan pisze tylko we własnym imieniu to proszę to skonkretyzować. ja jestem otwarty na wasze propozycje, gdyż jest ogrom pracy przed nami, ale błogosławionej pracy. chciałem pana poprawić gdyż ja nie reprezentuje fundację lecz komitet założycielski stowarzyszenia . ponawiam stwierdzenie, że jestem otwarty na wasze propozycje. chcę połączenia sił. jak najbardziej problemy frankowiczów i osób mających kredyty hipoteczne i konsolidacyjne są tak samo ważne dla naszego stowarzyszenia co problemy osób utopionych chwilówkami, ale zalegającymi również w spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stancyk Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.centertel.pl 16.02.15, 11:00 Mam do Pana stary telefon .nieodpowiada.Pan wysle na poczte nowy zadzwonie,nie bede pisal na forum bo to skomplikowane. Mam tylko info,ze 28 LUTEGO PRO Futuris organizujemy,TAK! ORGANIZUJEMY ,w Warszwie o 14.00 pikiete pod Kancelaria Prezydenta/z calej Polski/ :Dla Ludzi POSZKODOWANYCH PRZEZ SYSTEMY BANKOWE ,PRZESTEPCZE WALUTOWE KREDYTY,BTE, celem zainteresowania WLADZ LOSEM POKRZYWDZONYCH OBYWATELI ZATROSKANYCH DALSZYM LOSEM ,TAKZE POZOSTALYCH OBYWATELI W OJCZYZNIE ZADLUZANEJ BEZ OPAMIETANIA PRZEZ OBECNIE WATPLIWIE RZADZACYCH W TYM I PREZYDENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 16.02.15, 12:16 panie Cezary mail stouz01@gmail.com , ja go obsługuję. co do nr tel to zgadza się Era ja wymieniała nadajniki to skasowało mi internet, a jak próbowałem przenieść do playa to mi skasowali zupełnie numer :) więc aktualny jest inny i podam w kontakcie mailowy. Sens protestów jest wtedy , gdy do Warszawy ponad 200tyś osób zjedzie a drugie tyle zablokuje kancelarie komornicze, te przynajmniej na tydzień jakby zablokowali, to na pewno MSW I MF zainteresowało by się sprawą. ja was nie będę przekonywał o bezcelowości protestów na tak małą skalę, ale jestem gotów do rozmów nt. pracy u podstaw, aby coraz większa liczba osób doczekała się mikrokredytowania na symboliczny 1% i aby ruszyć temat funduszu skupującego długi zadłużonych na zlecenie zadłużonych, na takich samych zasadach jak to teraz robi windykacja CZYLI ZA BEZCEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stancyk Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.centertel.pl 16.02.15, 16:54 Pro Futuris PIKIETA Warszawa 28.02.15 g.14.00 Kancelaria Prezydenta RP Uprzejmie informuję o działaniach jakie podejmujemy w zakresie Obrony interesów Konsumentów Kredytów Hipotecznych. Dotyczy to przede wszystkim kredytów walutowych, ale także kredytów złotówkowych. Kredytobiorcy (i nie tylko kredytobiorcy) w całej swojej masie, zostali narażeni na wyzysk ze strony banków, na ich działania niezgodne z prawem np dowolność w ustalaniu wskaźników decydujących o oprocentowaniu kredytów .We wszystkich umowach kredytowych banki poumieszczały klauzule niedozwolone, które w świetle obowiązującego prawa mogą być z naszych umów, usunięte jedynie na drodze sądowej. Zasada prawna jest taka, że po zdjęciu przez sąd klauzuli niedozwolonej następuje inne rozliczenie zobowiązania, gdyż klauzule nie dotyczą kredytobiorcy. Mając na uwadze nasze wspólne dobro i jednocześnie uniknięcie wieloletnich i kosztownych postępowań sądowych, zasypywania sądów olbrzymią ilością pozwów, walczymy o centralne rozwiązanie m.in. tego problemu. Domagamy się także przewalutowania wg dnia podpisania umowy. Podaję Państwu jedynie te dwa punkty naszej "Walki o Nasze i Wasze interesy", aby nie zaciemniać obrazu. Przekazcie osobom zainteresowanym w rodzinie i znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 17.02.15, 05:24 I co wam da ta pikieta? Pokrzyczycie, może jakąś oponkę spalicie, i nic nie wskuracie. Zgodzę się, że zapisy w umowach, frank za drogi, BTE itd., umowy są niezgodne z prawem lub naciągnięte. Jeżeli wymaga to zalewu spraw sądowych, to ja bym tak zrobił, zalał te sądy sprawami i obciążył wszystkimi kosztami banki. Biorąc kredyt walutowy potencjalny klient ma ryzyko kursu, a więc wie, że jak będzie rósł to zdrożeje rata. Ja tak miałem kiedyś w dolarach, brałem jak kosztowł 1 dolar, a mając pecha w cudzysłowie w ciągu kwartału wzrósł na 2 zł, czyli mój kredyt się podwoił. Oczywiście spłaciłem. Jest Fundacja i ma rozwiązania problemów przynajmniej niektrórym , ale jeśli każdy oczekuje jedynie pożyczek, formę spłaty przez Fundację a od siebie nic nie chce dać. To normalne, że Fundacja działa bardzo powoli. Ja z własnych środków za wiele nie zdziałam ale idę wyznaczoną drogą. Z PUSTEGO TO SALOMON NIE NALEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
stancyk Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 20.02.15, 01:29 Zalej pozwami sady i obciaz Banki ...pierdoly Pan piszesz ! Kredyt 100000 ...oplata....proces ...4 lata ...wyrok ...windykacja banku ... dzieci chyba lub wnuki dokoncza ...i dlatego to prawo trzeba zmieniac !!! Powtarzam ZMIENIAC!!! *BTE ---twor z czasow Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 20.02.15, 07:42 w odpowiedzi, że niby wnuki będą spłacać podaję poniższy link, gdzie jest mowa o wyroku Sądu Okręgowego w Szczecinie przeciwko Bankowi. Zakazano egzekucji . Te i podobne wyroki powinny być nagłaśniane a nie kiszone na mało znanej stronie internetowej, www.niewolnicybankow.pl/ , zakładka filmy, Cieszę się, że dożyłem tych czasów, gdzie Sąd przyznaje oszukanemu kredytobiorcy rację i nakazuje anulowanie wszystkich postanowień i naliczeń Banku. NARESZCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzejski Piotr Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.opera-mini.net 24.02.15, 21:34 Witam wszystkich chciałbym podzielić się że wszystkimi swoim problemem. mam dużo długow w parabankach zadluzylem się. Mam rodzinę żonę i 2 dzieci mam stała praceale mam konto bankowe zablokowane. nie mogę nic z niego wypłacać. oto mój email: piotrekwierzejski@wp.pl. bardzo proszę o kontakt kto może i proszę bardzo o kontakt w sprawie datków. z góry bardzo dziękuję. Na odpowiedz w emailu mogę podać numer konta. Odpowiedz Link Zgłoś
login_do_forum Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 20.04.15, 19:45 Znaczy co, chcesz abyśmy wpłacali pieniądze na Twoje konto? Jeśli już chcesz jakiejś bezpośredniej pomocy to może jednak ta Fundacja? A konto do wypłaty to nie problem - karta prepaid w BZWBK a raczej kilka. Jeśli nie zmienili regulaminu to nadal jest to po za zasięgiem komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 01.03.15, 08:40 Interesują mnie konkretni ludzie, którzy chcą wyjść z długów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 01.03.15, 09:35 Tak jak napisane w temacie. Interesują mnie konkretne osoby. Osoba powinna udowodnić: - jest osobą zadłużoną - dostosować się do Regulaminu - podpisać Porozumienie - przyjechać na spotkanie zorganizowane w danym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.net-bis.eu 20.04.15, 17:25 ja jestem zadłuzony czekam na wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.7-1.cable.virginm.net 29.08.15, 21:32 Witam Bardzo potrzebuje pomocy w sprawie długo od lat nie splacanego,ze az boje się pomyśleć. Dlug byl w skoku około 10tys i erze okolo2tys. Wszystko okolo 9 lat kiedy to komornik wsiadł na pensje. Dodam,że nigdy nie odebrałem pisma ani listu bo nie mieszkam z rodzicami a oni także nie odbierali. Proszę o jaką kolwiek odpowiedź albo poradę Mój e-mail tribax1978@wp.pl Pozdrawiam serdecznie Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 11.05.15, 09:23 Przeglądam to forum i od dłuższego czasu dłużnicy nic nie piszą, czyli... problem zadłużenia nie jest żadnym problemem dla dłużnika. Moje pytania: Fundacja nie jest wcale potrzebna... czy jednak jest? Jaki chcecie osiągnąć cel wyjścia z długów? Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 11.05.15, 10:38 panie Pawle nie do końca tak jest. po prostu mamy tyle roboty jeśli chodzi o przeciwdziałanie konkretnym problemom, inicjowanie wsparcia, że nie ma czasu na pisanie . Ale są sprawy, które chciałbym na forum podać. jak będzie luźniej to opiszę co u nas się dzieje : ) Panie Pawle moja propozycja dla waszej Fundacji pozostaje aktualna. my skorzystamy z waszej oferty edukacji finansowej (tego nie ominiemy) , ale najpierw musi stowarzyszenie się zarejestrować i jednocześnie skromny fundusz gwarancyjny musi być uruchomiony. panie Pawle takie kwoty co mi pan napisał to my wygenerujemy dopiero dwa lata po uruchomieniu Banku dla Ubogich. zacznijmy skromnie. Panie Pawle wy pomóżcie nam , my w zamian rozruszamy waszą Fundację, gdyż skala problemu jest tak wielka, że nie tylko chcemy i możemy współpracować, ale MUSIMY zacząć współpracować. Szykuje mi się rozmowa z kilkoma osobami i innym stowarzyszeniem na temat uruchomienia spółdzielni socjalnej. mam taki wysyp zgłoszeń, że ciągle te rozmowy się odciągają, ale i tak w końcu to ruszymy. Największy problem dla mnie to napisanie projektów o dotacje i granty. Projektu Bank dla Ubogich, Spółdzielni socjalnej i spółki kapitałowej non- profit , która będzie lokomotywą tych pierwszych i inkubatorem przedsiębiorczości dla osób wydobywających się z biedy. Panie Pawle proszę porozmawiać z pozostałymi osobami z zarządu i zastanowić się czy warto się izolować. My nie chcemy pieniędzy, my potrzebujemy pomocy w napisaniu projektów o dotacje. Oraz doszkolić kilka osób do kierowania na szczeblu regionu stowarzyszeniem i projektami pomocowymi. Tadusz03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 18.05.15, 16:21 Fundacja się nie izoluje tylko izolują się dłużnicy panie Tadeuszu. Różne ugrupowania są przeciwko tej Fundacji... a czemu, no cóż , najwidoczniej tak chcą pomagać utrudniając... a może po prostu taka mała wojenka partyzancka... A chce pan uruchomić spółdzielnie socjalną.... o jakim profilu... ma pan doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej... Ma pan zgłoszenia ludzi... a co ci ludzie oczekują od tego stowarzyszenia... Zgadza się, skala problemu jest wielka ale chyba dłużnicy jej nie widzą albo nie są tego świadomi... i szukają rozwiązań lecz nie w Fundacji tylko gdzie indziej... Czy musimy współpracować... to jest wielki znak ? Czemu, wiele osób, które z panem to stowarzyszenie zakładają czy zakładaly są przeciwko Fundacji. Dotacje nie są dla zadłużonych, już się przekonałem... Przypominam dla zainteresowanych: www.z-atem.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.05.15, 17:36 Panie Pawle ja, jak to przyspieszy uruchomienie projektów pomocowych, jestem gotów powołać do życia fundację, taką do wykonania jednego rodzaju zadań, a po rejestracji stowarzyszenia lub spółki kapitałowej non-profit zostanie zlikwidowana. Czy teraz inaczej to wygląda? Panie Pawle my zgłosimy się do was o zorganizowanie edukacji finansowej (na sfinansowanie jej właśnie będą granty dla naszych grup wsparcia) , my po rejestracji stowarzyszenia również przystąpimy do rozruszania waszej fundacji jak dotrwacie do tego momentu, zachowując waszą integralność , indywidualne cele i metody ich osiągania, np. wspólnie prowadząc mini biura regionalne, tam gdzie wy nie będziecie mieli swojego przedstawiciela nasz będzie to neutralizował odbierając zgłoszenia osób zgłaszających się do was. To tak jak TP i Orange się dogadali. i najważniejsze, ja chcę połączyć potencjał waszych aktywów i naszego funduszu gwarancyjnego aby uwolnić bankrutów mających ogromne zadłużenia od komorników (np. udzielając gwarancji wobec banku) . My chcemy aby wasza fundacja istniała i rozwijała się , ale my zanim wam skutecznie pomożemy, sami potrzebujemy aby merytorycznie nam pomóc np. w zaopiniowaniu projektu o dotację, od strony ekonomicznej to pan się na tym zna. czy też w pomocy w dotarciu do specjalisty od projektów unijnych , który by pomógł w napisaniu ich i przypilnował abyśmy ich ie zmarnowali na etapie wnioskowania lub inkubacji. to, że my różnimy się w kwestiach technicznych nie znaczy, że nie możemy konkretnych projektów wspólnie uruchomić. Jeśli mój pomysł powołania celowej fundacji pana zainteresował to chętnie mailowo z panem to omówię. Zapewniam pana , że jak wy wyciągnięcie do nas pomocną dłoń to my się też odwdzięczymy , bo kierunek działań mamy identyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 19.05.15, 19:31 Z tego co pan napisał to rozumiem , iż założy pan Fundację i ją zlikwiduje po zarejestrowaniu Stowarzyszenia.... nie logiczne podejście... Ma pan pomysły ale wychodzi bigos... rozdrabnia się pan na różne grupy wsparcia... nie rozumiem tego za bardzo na czym to ma polegać... ale to pana wizja. Otrzymanie dotacji czyli tych grantów to nie małe wyzwanie i w sumie w tym zakłamanym Państwie nie możlwe na otrzymanie... za małe plecki. Gwarancje dla wierzycieli chce pan dać.... dobry pomysł ale śliski. Dlaczego: może się stowarzyszenie pogrążyć w kłopotach. Oczywiście najpierw musi ono powstać. I najważniejsze na gwarancje muszą być pieniądze! Dłużnik czego najbardziej szuka: pożyczki, kredytu. Nie interesuje go inna forma wyjścia na prostą... Na razie dłużnicy przegrywają tą wojnę z wierzycielami... na własne życzenie i bierne czekanie na cud. My nie potrzebujemy rzeszy osób podopieczych nierobiących nic ale na konkretne osoby, które chcą wyjść z długów. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 19.05.15, 21:36 skoro pan tak głośno potwierdza , że pan się od nas (innych organizacji społecznych ) odcina , to po co i o co te pretensje ? a co do zlikwidowania fundacji po powołaniu stowarzyszenia (wie pan fundacja może powołać stowarzyszenie i jest to dużo szybsze niż przez komitet) to wyraziłem się jasno , a pan wyraźnie przekręcając moją wypowiedź wyraźnie prowokuje nie potrzebną wymianę zdań na co ja nie bardzo chcę przystać. Skoro pan z pretensjami , że fundacja nie ma zainteresowania wyskoczył , to ja panu odpowiedziałem, że pomożemy ją wam rozruszać, ale pan nie che . ja przyjąłem do wiadomości, że pan nie chce . mam inne informację co do grantów, bo mi zwrócono uwagę, że wniosek będzie wspólny gminy na swoje projekty i od razu dla poszczególnych mniejszych instytucji i podmiotów w obrębie gminy (np.organizacje społeczne) poproszono nie abym pilnował kolejne już bardziej szczegółowe ustalenia. co do nic nie robiących dłużników , to myli się pan , bo te osoby, które od października zgłaszają się do nas, zaczynają się przełamywać. właśnie kolejna potwierdziła mi przejęcie prowadzenia grup wsparcia na poziomie regionalnym. powolutku ale cosik się kroi u nas jeśli chodzi o organizację struktur. Uczymy się to prowadzić , a jednocześnie indywidualne zgłoszenia są obsługiwane : ) , a tych wygranych w sądzie jest już sporo.. za każdym razem tym osobom odsyłam maila z gratulacjami : ) szczególnie cieszyła mnie porażka Alfa Kredyt w Suwałkach. Aktualnie na celowniku jest mafia Medius-Panda . ci wysłali pozew zbiorowy (termin mogłem pomylić) przeciwko ponad 1950 osób, w tym jest jedna z naszych członkiń. ile naszych członków jeszcze dostanie nakaz do zaskarżenia jeszcze nie wiem, bo nakazy z pozwu Medius Sądy wydają od końca października i nadal wysyłają : ) . jeśli zgłosi się do mnie ponad 200 osób poszkodowanych przez ten duet to trafi to do odpowiednich organów ścigania. odsunęli tym przekrętem Kruka na drugie miejsce do odstrzału. Ale Kruk może spać spokojnie nie zostawimy go w spokoju za tą ogromną ilość ludzi, których oszukali, że niby dług kupili. Panie Pawle nie wiem czemu pan mówi , że dłużnicy przegrywają, jak wystarczyło prawidłowo zaskarżyć nieuzasadniony pozew. wy nie zaskarżacie nakazów z EPU , lub nakazów z SR ? przykro to słyszeć. wspólczuję podopiecznym jeśli tak jest. z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 20.05.15, 07:05 Panie Tadeuszu napisał pan tak, że ja tak to zrozumiałem z tym powołaniem i zamknięciem Fundacji.. zresztą po co tworzyć następną Fundację... ale pana wybór... Na razie pan walczy z prywatnymi firmami pożyczkowymi... tak zwanymi lichwiarskimi lub ewentualnie firmami windykacyjnymi... są jeszcze banki a tu może pan się zdziwić, iż dłużnik nie będzie wstanie wygrać, może jednostki... Ja pretensji nie mam a co do innych organizacji społecznych to żadna ze mną nie rozmawiała... więc nie rozumiem.... Jakieś tam typu nadzieja zadłużonych itp. to niestety mnie zbanowano lub wywalono Fundację czyli rozumie się chyba i wogóle czy to są jakieś organizacje społeczne. Co do nakazów to różnie, wszystko zależy gdzie osoba ma długi ale nie zawsze można zaskarżyć jeśli faktycznie dług jest zwłaszcza bankowy... no chyba , że mineło wiele lat... To tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 20.05.15, 11:09 Panie Pawle małe sprostowanie Banki coraz więcej spraw przegrywają z ofiarami swojej lichwy i ustawionych umów kredytowych. Media celowo milczą na ten temat (wiemy dlaczego) Co prawda większość z nich to są wygrane sprawy z powództwa frankowców , ale umowy kredytowe są obciążone wadą nieważności części zapisów, a niektóre w całości są nie ważne i tu jest nadzieja powództw innych ofiar duetu Bank- Windykacja. powtarzam Banki coraz więcej spraw przegrywają z klientami. na rok 2015 przypadnie więcej pozwów przeciwko Bankom niż w 2014 roku i tak trzymać. Panie Pawle nie potrzebne było by tworzenie awaryjnie fundacji , gdyby nie to że członkowie stowarzyszenia są rozproszenie , a kadry jakoś trzeba przygotować i struktury organizacyjne na szczeblu regionów i na poziomie gmin. Panie Pawle tylko to mnie motywuje do pośrednich środków do dojścia do celu tj. powołania stowarzyszenia. Stowarzyszenie i projekty pomocowe są celem nadrzędnym , los tysięcy rodzin zepchniętych do poziomu niewolników płacących haracze chciwości banków i parabanków . Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona36 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 17.05.15, 21:40 witam,dłużnicy nie piszą,bo juz pewnie nie maja albo siły,albo odłączony internet,albo musieli sprzedac komputer,żeby mieli na życie.Zeby nie fundacja,dawno już zrobiłabym to co chodzi mi po głowie.Jestem tak zdesperowana,że gdyby nie Pan Tadeusz,to kto wie co by ze mną było.Pozdrowienia dla Pana Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
marget18 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.05.15, 08:04 dluznicy pisza do siebie, ci ktorzy sie wzajemnie wspieraja. Pan Tadeusz i ja i inni trzymamy reke na pulsie i wszyscy sobie pomagamy. jednoczymy sie i jest nas coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.05.15, 13:24 pni Elu czekam aż pani wznowi ze mną kontakt. Co się dzieje, że Wrocław milczy. mam pojedyncze osoby, które nawiązują ze mną kontakt , a następnie milkną. te osoby , które wytrwały , były zdyscyplinowane w stosowaniu się moich wskazówek mają powyczyszczane sprawy komornicze zablokowaną windykację i przygotowany grunt do negocjacji z wierzycielami. w ich w sprawach tylko zacząć negocjacje. niektóre osoby ratowane są wpłatami zaliczki typy do Energetyki i mnóstwo pracy pracy jest robione u podstaw. pani Elu dlaczego pani się poddała a nie posłuchała mnie. Cierpliwość , cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. szykuje się powołanie regionalnej grupy wsparcia wielkopolskiej (Region Częstochowski chcę aby był razem z Wielkopolską) , pomorska (w połączeniu z Mazurami )też się szykuje albo w Słupsku albo bardziej na wschód będzie siedziba , liczebność Śląska Grupa jest imponująca i zbliża się do zrównania z naszą Zachodniopomorską. Tylko Wrocław milczy, na coś czeka. I w ogóle pani nie może sama zostać z tymi sprawami, które kiedyś zacząłem pani prowadzić. niestety pani zerwała kontakt i telefoniczny i mailowy. nie odbierała poczty tradycyjnej. nalegam aby pani wznowiła kontakt, przynajmniej z naszą przewodniczącą pani Klaudią. wstępnie chcę ogłosić na początek czerwca Walne zebranie (drugą próbę przegłosowania i przygotowania dokumentów do KRSu) , co omówię z naszą szefową , bo przejmie funkcję prezesa stowarzyszenia. pani Elu działamy . czekamy aby osoby, które urwały kontakt dwa lata temu wróciły do tematu , jest coraz większy potencjał, wykorzystajmy kolejną szansę, że Człopa ma kwalifikowaną większość aby przegłosować , uchwalić i wysłać dokumenty założycielskie Stowarzyszenia do KRSu. Ale grupy muszą dopilnować interesy swoich członków ze swojego terenu aby była równowaga , by nikt nie był spychany w kolejce . na naszej stronie ma pani kontakt do naszej szefowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek 60 sekund smutku zabiera ci minute szczęścia IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.15, 09:18 Wiem że sa tutaj osoby które potrzebują tutaj pieniędzy. Ja postanowiłem nie prosić o pieniądze ale o pomoc z innej strony. Może powiem tak jestem chlopakiem który próbuje sie odbic od dna. Chodz tak niewiele brakuje caly czas się tam znajduję. Chcę być pilotem i w zasadzie nie wiele brakuje abym mógł być nim ale na tą chwilę każdy oczekuje ode mnie pieniędzy, których nie jestem w stanie zdobyć. Wiem że są ludzie, którzy wiedzą co bym mógł zrobić w takiej sytuacji. I może mógłbym znaleźć inne rozwiązanie. 690934845 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania2120 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.15, 16:16 Ja chciałabym aby ktoś by mi pomógł dostałam nie dawno list o egzykucji komorniczej, ale dał mi szanse zeby z nim sie skotaktowac i dojść do porozumienia.. Kiedy zadzwoniłam i chciałam mu wpłacac po 300 zł miesiecznie to on na to sie nie zgodził tylko kazał mi wpłacac 750 miesiecznie przez cztery miesiace no ale ja nie moge tyle wpłacać ponieważ dostaje alimenty 900 zł 311 rodzinnego i zapomogi 292 to mi zledwoscia starcza na skromne zycie.. mimo że mieszkam z byłyjm mężem to on sie do niczego nie dokłada rachunki sama opłacam i nie wiem co zrobić czy mogę mniejsza kwote zapłacić niż ten komornik chce czy musze tyle ile on powiedział niestety nie pojdzie sie z nim dogadać bo ostatnio prubowałam ? Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 17.07.15, 17:51 proszę napisać na stouz03@gmail.com , jak pani może zeskanować , to w załączniku przesłać skan pisma o wszczęciu egzekucji . Napiszę pani pismo-odpowiedź na pismo o wszczęciu egzekucji. Po ok dwóch miesiącach powinno przyjść postanowienie o umorzeniu egzekucji z powodu bezskuteczności egzekucji. ALE UWAGA pani nie ma płacić z alimentów komornikowi (to nie podlega zajęciu) , jeśli raz mu pani zapłaci i wyczuje asesor , że można coś z pani wydusić, będzie wiele miesięcy nękał i zastraszał. Dlatego trzeba być z dystansowanym i nie dać się zastraszyć. WAŻNE nie ma pani obowiązku z komornikiem rozmawiać przez telefon. więc jak pani tel. z kancelarii nie odbierze nic się nie stanie. pozostaje temat jak daleko od was jest kancelarii komornicza ? Jak 600 km od waszej miejscowości, to pismo i już udzielone przez panią wyjaśnienia wystarczą by nigdy w życiu go pani nie ujrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darula Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 21.07.15, 10:40 mam troch ciuchów na zbyciu używanych mogę przekazać. Mój e-mail: darula1@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana pomoc IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.07.15, 13:10 Może ktoś dobry pomoże,zdaję sobie sprawę ilu ludzi jest w sytuacji tragicznej,mnie też spotkało to nie szczęście ..ta pętla zadłużeń.Właśnie mój mąż od dwóch tygodni przebywa w zakładzie karnym ponieważ nie spłacał zadłużeń wobec państwa mandaty,grzywny itp...Jakiś czas temu zmieniliśmy adres zamieszkania i wszystkie powiadomienia przychodziły na dawny adres,nawet nie wiedzieliśmy że list gończy był uruchomiony za mężem i stało się mój mąż dobry człowiek,ciężko pracujący całe życie,nigdy nie mający do czynienia z prawem znalazł się w okropnym miejscu jakim jest więzienie.Ja zostałam sama chorą córką,z długami w wynajętym mieszkaniu.Pracuję ale moja pensja wynosi 1600zł netto mieszkam i urodziłam się w Warszawie nie mam ani ja ani mój mąż żadnej rodziny która mogła by nam pomóc,dla naszej trójki jest to nie tylko dramat ale i ogromna tragedia dla naszego zdrowia psychicznego.Do męża przychodzą kolejne korespondencję z sądu mogę się domyślać że chodzi o kredyty nie spłacane..... pobyt mojego męża w zakładzie karnym powoduje dodatkowe zadłużenia....i czy to nie jest chory kraj przecież utrzymanie więźnia kosztuje 2500zł miesięcznie,nigdy tego nie zrozumiem gdzie tu sens i logika,?Państwo zamiast pomóc obywatelowi ewentualnie dać mu się wytłumaczyć,dać szansę .Boję się każdego kolejnego dnia,boję się dalej żyć..może za chwilę mnie zamkną bo w obecnej sytuacji też nie będę miała z czego spłacić tych kredytów, a co będzie z moją córką .Proszę o jakąkolwiek pomoc...adres e.mail ro.renata0@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: pomoc 29.07.15, 19:55 pani Renato odpisałem pani ze stouz03@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina zadłużenie IP: *.kaskada.net 16.09.15, 12:42 witam serdecznie napisałam z moim problemem na adres mailowy stouz01@gmail.com czy jest to dobry adres pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: zadłużenie 17.09.15, 18:50 Pani Karolino , w związku z problemami w Grupach wsparcia , skrzynka stouz01 jest rzadziej odwiedzana. przed chwilą sprawdziłem tą skrzynkę i odpisałem na maila. ja codziennie jestem na skrzynce stouz03@gmail.com pani Karolino Forum ma w nazwie Fundacja , ale osoba podająca stouz01 lub stouz03 nie ma nic wspólnego z Fundacją. również nie jestem administratorem tego forum. Doszło z tą fundacją do nieporozumienia. Jeśli chodzi o etap na jakim jesteście to proszę szybko zastosować się do mojej rady. Przy okazji dopowiem, że KRUK teraz ma wam znaleźć nową chatę. wpłacajcie na odczepne po 100zł . teraz wam pieniądze akurat są potrzebne. Ponieważ na forum pani nie opisała sprawy, to ja również nie robię tego, ważne że pani wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś