Dodaj do ulubionych

Problem z reklamacja Asusa

11.01.11, 15:23
10 listopada ubieglego roku oddalem do naprawy swojego laptopa firmy Asus. Problemem okazały się być części zamienne wymagane do naprawy sprzętu. Po miesiącu w mailu został mi zaproponowany tak zwany program kompensacyjny, w którym firma Asus proponuje mi odkupienie komputera za 60% jego wartości (komputer mam od dwoch lat, wyslalem go do serwisu 2 tygodnie przed uplynięciem terminu gwarancji). Po mailu w którym wyraziłem swoje niezadowolenie z niezadowalającej mnie kwoty rekompensaty, pracownik firmy zaproponował wyższą rekompensatę, ale poprosił abym sam podał wartość procentową orginalnej ceny sprzetu, która bedzie dla mnie zadowalająca.
Moje pytanie brzmi: czy jeżeli oddałem sprzęt do serwisu, który był jeszcze objęty gwarancją, to czy mogę wymagać zwrotu pełnej wartości sprzętu, lub chcieć taki sam model. Czy firma Asus ma prawo zaniżać wartość sprzętu przy wypłacie rekompensaty?
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Problem z reklamacja Asusa 13.01.11, 12:45
      Zalezy co masz w war. gwarancji. Jesli nic to pewnie zalezy jaka jest wartosc rynkowa sprzetu...
    • smilekamila Re: Problem z reklamacja Asusa 19.01.11, 11:31
      myślę, że nie ma prawa tego robić. Jestem reporterem tvn24 i chciałabym zrobić materiał o niewłaściwym traktowaniu konsumentów przez firmy. Jeżeli masz ochcotę wypowiedzieć się do kamery o swoim problemie to bardzo proszę o kontakt w miare jak najszybszy (materiał byłby na poniedziałek) na maila: k.biskupska@tvn.pl

pozdrawiam

Kamila
      • bimota Re: Problem z reklamacja Asusa 20.01.11, 11:13
        Obawiam sie, ze zle myslisz. No niezly programik sie szykuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka