Dodaj do ulubionych

Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 18:30
Unikajcie tej firmy! Wszędzie się reklamuje, a to po prostu nieuczciwi ludzie, bez honoru żerujący na nieszczęściu innych. Najpierw oszukała mnie firma, dla której wykonywałam usługi, zrobiłam wszystko, a oni zerwali umowę bezpodstawnie, nie zapłacili mi ani grosza. Sprawa jest w sądzie, a ponieważ to strasznie długo trwa, dałam się nabrać na reklamę firmy Ryńca i zadzwoniłam do nich. Przyjechali bardzo szybko, zapoznali się ze sprawą, stwierdzili, że szybko da się to załatwić i przynajmniej część pieniędzy ściągnąć, wzięli wszystkie dokumenty i 5000 zł zaliczki w gotówce i zniknęli. Teraz nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na e-maile, smsy, listy, nic - cisza! Przerażające ilu nieuczciwych ludzi jest w tym kraju! Mogę tylko ostrzec innych, by nie korzystali z usług tych ludzi!
Obserwuj wątek
    • szela81 Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 11.03.11, 11:29
      5000 zaliczki?
      moze ja ci tez jakas fakture wystawie i mi ja zaplacisz?
      ludzie sie prosza o straty
    • 19dawid80 Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 11.03.11, 14:37
      Taaa, można również napisać ile ludzi jest naiwnych w naszym kraju. Nieźle dałaś się zrobić. Jakbyś chociaż trochę zadała sobie trudu i sprawdziła oferty innych firm windykacyjnych to od razu wiedziałabyś, że rzetelne firmy pobierają sobie prowizję od ściągniętej kwoty. Takie firmy jak opisałaś będą tak długo istnieć na rynku jak długo będą tak istnieć tak naiwne osoby jak Ty. Niestety, taka jest brutalna prawda.
      • szela81 Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 11.03.11, 14:47
        jeszcze dodam, że wzieli dokumnty i pewnie już teraz nic się nie odzyska ;)
    • Gość: gość Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.zdnet.com.pl 12.03.11, 11:13
      Witam. Miałam do czynienia z Tą firmą i jestem zadowolona. Faktycznie wpłaciłam zaliczkę ale dług odebrali w całości. Co prawda trwało to troszkę dłużej niż bym chciała ale sprawę załatwili i odzyskałam co moje. Dodam że to była moja trzecia firma windykacyjna do której zgłosiłam się z moim problemem i tylko oni mi pomogli. Pozdrawiam.
      • unhappy Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 13.03.11, 16:25
        Może zamiast walić dość prymitywną próbą ratowania wizerunku, prościej byłoby się odnieść do:

"Teraz nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na e-maile, smsy, listy, nic - cisza!"

Przecież to skandal.
    • Gość: gosc Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 14:58
      U nas podobnie. Odzew natychmiastowy, zapoznanie sie ze sprawa, sprawa trudna, ale w dwa - trzy tygodnie mozna to zalatwic, umowa, zaliczka (fakture na zaliczke przysylaja poczta), a potem brak mozliwosci skontaktowania sie z nimi, brak faktury...
      Jedynym skutkiem ich dzialalnosci jest to, ze juz sie nie jest wscieklym na dluznika ...
      Czy ktos chce lub juz wystapil przeciwko tej firmie???
      • Gość: RYŃCA-INKASO Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 11:13
        Odnosząc się do wszystkich wypowiedzi oczerniających firmę RYŃCA-INKASO informuję, że niemożność dodzwonienia się do nas było spowodowane moją chorobą (udar) przez którą zaniechałem swoje obowiązki za co mogę serdecznie przeprosić i informuję wszystkich że od dnia dzisiejszego kontakt z nami jest już możliwy a wszystkie zobowiązania wynikające z podpisanych umów zostaną zrealizowane.Przypominam jeszcze że na umowach zawartych z klientami firmy RYŃCA-INKASO nie ma określonego czasu w którym wierzytelność ma być odzyskana oraz nigdy nie obiecujemy że pieniądze NA PEWNO odzyskamy więc opisy szkalujące opinię firmy uważam za bezpodstawne.Jeszcze raz przepraszam jedynie za brak kontaktu z moją firmą i oświadczam, zanim ktoś dopisze coś jeszcze nie zgodnego z prawdą proszę o zapoznanie się dokładnie z umową w przeciwnym wypadku firma wystosuje pozew do prokuratury i do sądu o bezpodstawne oczernianie wizerunku firmy.

Z poważaniem właściciel firmy MIECZYSŁAW RYŃCA
        • unhappy Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 17.03.11, 08:18
          Gość portalu: RYŃCA-INKASO napisał(a):

> Przypomin
          > am jeszcze że na umowach zawartych z klientami firmy RYŃCA-INKASO nie ma określ
          > onego czasu w którym wierzytelność ma być odzyskana oraz nigdy nie obiecujemy ż
          > e pieniądze NA PEWNO odzyskamy więc opisy szkalujące opinię firmy uważam za bez
          > podstawne.

Ale zaliczkę bierzecie?
        • mordimer.madderdin Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 17.03.11, 09:28
          Gość portalu: RYŃCA-INKASO napisał(a):
          zanim ktoś dopisze coś jeszcze nie zgodnego z prawdą proszę o zapoznanie
          > się dokładnie z umową w przeciwnym wypadku firma wystosuje pozew do prokuratury

Prawdziwi fachowcy: pozew do prokuratury.
          • 19dawid80 Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 17.03.11, 15:56
            mordimer.madderdin napisał:

> Gość portalu: RYŃCA-INKASO napisał(a):
            > zanim ktoś dopisze coś jeszcze nie zgodnego z prawdą proszę o zapoznanie
            > > się dokładnie z umową w przeciwnym wypadku firma wystosuje pozew do proku
            > ratury

>
            > Prawdziwi fachowcy: pozew do prokuratury.

A zawiadomienie złożą do Sądu Rejonowego :)
        • Gość: gość Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.11, 06:08
          Jaka to jest firma? jednoosobowa? że nikt nie odpowiadał na maile, nikt nie zawiadomił klientów z podpisanych umów o nowym telefonie do kontaktu?
          • Gość: fredii Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 08:12
            Zabawne, ludziom wydaje się że wszystkie firmy windykacyjne to potężne organizacje, z setkami pracowników, detektywów i karkami do windykacji bezpośrednich. Oczywiście kilka największych to faktycznie spore, dobrze zorganizowane korporacje, reszta to przeważnie jeden , dwóch prawników bez aplikacji z jednym biurkiem, którzy są za głupi aby być adwokatami, czy radcami prawnymi, więc znaleźli sobie śmierdzące zajęcie, udając wielkie wszechmocne firmy windykacyjne.
            • mordimer.madderdin Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 18.03.11, 12:26
              Gość portalu: fredii napisał(a):
              reszta to przeważnie jeden , dwóch prawników bez aplikacji z jednym biurki
              > em, którzy są za głupi aby być adwokatami, czy radcami prawnymi, więc znaleźli
              > sobie śmierdzące zajęcie, udając wielkie wszechmocne firmy windykacyjne.

Bez powodu obrażasz ludzi, którzy częstokroć są ofiarami polskiego systemu: nie dostali się na aplikacje, bo były obstawione przez tzw. królika i jego rodzinę, ewentualnie nie mieli pieniędzy, żeby podczas kilkuletniej aplikacji pracować częstokroć za friko. Skończyli niełatwe studia, rzeczywistość ich przerosła a z czegoś muszą żyć.

Postępując w taki sposób prezentujesz cechę, za którą właśnie nie lubię większości windykatorów z bożej niełaski: pogardę dla ludzi.

Nieładnie. I czego by nie mówić - tego typu usługi też są potrzebne.
              • Gość: fredii Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 21:25
                Fakt, może przesadziłem. Mafia prawnicza, bo tak należy nazwać te szacowne korporację, nie lubi nowej krwi, dostać się na aplikację nie jest proste, pamiętam jak znajomi płacili potężna kasę w formie łapówek oby dostać się na upragnioną aplikację.
    • benjaminblimchen Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi 18.03.11, 21:48
      o samej firmie nie bede się wypowiadal bo jej nie znam, ale zapamiętajcie jedno - przy windykacji nie dajecie firmie żadnej zaliczki - ewetualnie w trakcie trwania procedury windykacyjnej można zapłacić koszty sądowe i to wszystko. Pozdrawiam!
      • Gość: gość Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 13:39
        Pomimo powyższej, pisemnej deklaracji podpisanej przez właściciela firmy Mieczysława Ryńca nadal nie są odbierane telefony, nie można się dowiedzieć o postępy windykacji, ani o losy faktury "za opłatę windykacyjną bezzwrotną", która miała przyjść pocztą i do dnia dzisiejszego nie przyszła.
        Jak można przeczytać na stronie, jednoosobowa (bo w razie choroby właściciela klapa na całym froncie działalności) firma działa na terenie 12 województw. Wbrew pozorom tak duży teren działalności jest bardzo wygodny, ponieważ jest mniejsze prawdopodobieństwo, że Zlecający windykacje z Wrocławia, Rzeszowa, Chełma, Krakowa, Gdańska, Szczecina czy z Katowic przyjedzie do Łodzi do firmy pana Ryńca, aby zadać te pytania osobiście.
        Aż chce się powtórzyć za inicjatorką tego forum "Unikajcie tej firmy".
        A dlaczego w wyszukiwarkach wypowiedź otwierająca tę dyskusję już się nie wyświetla, a wyświetla się natomiast jedyna pozytywna wypowiedź o firmie pana Ryńca? Czy to kolejna reklama firmy?
    • Gość: Klaudia Re: Ryńca-Inkaso Windykacja z Łodzi IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.22, 16:57
      HADYŃSKI INKASO Z WROCŁAWIA DZIAŁA TAK SAMO.

oszuści... wycofywać pełnomocnictwa żeby nic nie mogli robić- jedyna słuszna decyzja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka