Dodaj do ulubionych

zadłużenie

IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.04.11, 21:14
Mam problem.mieszkam razem z mężem od czterech lat u teściowej,mamy czteroletnie dziecko.Teściowa jest alkoholiczką.Są dni,kiedy nie pije,ale na ogół jest zalana w sztok.Do tej pory płaciliśmy jej "do ręki"za mieszkanie,dopóki nie okazało się że opłaca tylko gaz,prąd i wodę,aby nie odcieli,a czynsz i media nie.To nie jest kwestia kilku lat ale kilkunastu,doszło do kwoty 26 tys.bez odsetek...wiem,że mąż jako zameldowany i pełnoletni jest współodpowiedzialny,wiem że to był błąd aby dawać tej kobiecie pieniądze do ręki,ale co robić teraz??umowę najmu maja jej wypowiedzieć do końca miesiąca,nawet,jeśli uda się rozłożyć ten dług na raty i tak umowę wypowiedzą,bo ma być wpłacona całość do końca miesiąca,byliśmy w urzędzie wyjaśniać sprawę(teściowa ma to w d...mimo że jest głównym najemcą),jednakże pani tylko rozłożyła ręce...My jesteśmy w stanie wziąć kredyt i ponad połowę spłacić od razu,ale to będzie prezent dla teściowej.My będziemy opłacać mieszkanie i spłacać kredyt,a ona będzie nadal pić.Dodam,że to mieszkanie komunalne,36 metrów,bez łazienki,jednopokojowe.Oboje z mężem mamy umowy na czas nieokreślony,ja z dzieckiem jestem zameldowana w innym mieszkaniu we Wrocławiu(o podobnym standardzie,mieszka tam beze mnie i córki 5 osób...).Regularnie spłacamy wszystkie kredyty oraz abonament telefoniczny.Potrzebuję jakiejś konkretnej porady,co robić w tej sytuacji,byliśmy i w dziale windykacji na Elżbiety oraz w administracji,ale urzędnicy nie rozumieją naszej sytuacji.Teściowa nie chce się leczyć,nie widzi problemu,a my chcemy w końcu normalnie żyć i wychowywać dziecko w spokoju...
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka