Dodaj do ulubionych

nietypowe pytanie

24.09.11, 21:09
kupiłąm buty, klapki, w bacie w Łodzi, rozciągnęły sie na maksa paski i nie dało sie chodzić, reklamacja nastąpiła w Warszawie bo mąż pracuje w Warszawie a mieszkamy 60 km od Warszawy, pierwsza reklamacja została odrzucowan, napisałąm odwołanie i dziś dostałam taką odp.Szanowna Klientko,
po zapoznaniu z Pani odwołaniem i ponownym przeanalizowaniu sprawy,
informuję, iż reklamowana niezgodność "rozciągnięte paski" będą
skierowane do naprawy. Paski prawdopodobnie będą skrócone do długości,
która będzie umożliwiała komfortowe użytkowanie obuwia. W tym celu
zapraszam Panią do salonu, gdzie po przymierzeniu reklamowanego towaru
przy asyscie pracownika, będzie można ustalić długość skrócenia
rzeczonych pasków. Zapraszamy.
Czyli reklamację jednak uznano. Ale kto powinien ponieść koszt mojej podróży do Warszawy?czy mogę sie domagac od sklepu zwrotu kosztów podrózy?mam na tą jakąś podstawę prawną?
Obserwuj wątek
    • Gość: portalu Re: nietypowe pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 20:03
      Nie masz podstawy. Trzeba było reklamować w Łodzi. Nikt Ci nie kazał robić tego w Warszawie.
      • paproszek57 Re: nietypowe pytanie 25.09.11, 20:20
        a jakie to ma znaczenie skoro do Łodzi tez musze dojechać i to 70 km?
        • Gość: Aaa Re: nietypowe pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.11, 07:47

Jeżeli reklamacja ta była na podstawie niezgodnosci towaru z umowa, i masz na pismie, że została uznana, to możesz żądać zwrotu kosztów dostarczenia i odbioru towaru na podstawie art. 8 ust. 2 ustawy o szczególnyvch warunkach sprzedaży konsumenckiej.

W przypadku odmowy skorzystaj z pomocy swojego rzecznika konsumentów.
    • Gość: :) Re: nietypowe pytanie IP: *.play-internet.pl 13.10.11, 23:36
      w takiej sytuacji powinni ci zwrocic za koszty podrozy szczegolnie ze ma to sluzyc pomocy przy naprawie a nie odbioru towaru
      ja osobiscie nie zgodzilabym sie na naprawe
      w mojej opini skrocenie paskow nic nie da bo predzej czy pozniej tez sie rozciagna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka