zalamana992
20.01.13, 23:03
Witam.Mam poważne problemy z mężem a właściwie z jego długami.Na moje oko ma kilkadziesiąt tysięcy,ma założoną teczkę u komornika jeden dług z banku umorzył ponieważ nie umiał wyegzekwować,z drugiego banku ok.13 tysięcy -sądowy nakaz zapłaty,pożyczone pieniądze od znajomych męża z odsetkami też około 15 tysięcy także ta sprawa jest u komornika oraz inne długi za niezapłacone faktury:opał,internet.Ma także dług w Providencie ok.2300zł,chwilówka 1400zł.Nawet nie wiem czy wszystko wymieniłam,może coś mi umkło albo nie mam pojęcia.Mąż pracuje ma najniższą krajową,ja pół etatu w sklepie,mamy dwoje dzieci,nie mamy także rozdzielności majątkowej,wypłata męża jest na nasze wspólne konto,ja swoją dostaję do ręki.Z majątku mojego odrębnego mam działkę darowizna od rodziców jeszcze przed ślubem,lecz zaczęliśmy wspólnie budowę na niej.Mam pytanie co komornik w takiej sytuacji może mi zabrać?Czy może działkę z budynkiem,bydynek wspólny ale działka moja.Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu,samochód jest zarejestrowany na mnie tylko.Proszę o poradę,czy coś by zmieniło gdybym teraz do sądu wystąpiła o rozdzielność?