Dodaj do ulubionych

długi męża-co może komornik???

20.01.13, 23:03
Witam.Mam poważne problemy z mężem a właściwie z jego długami.Na moje oko ma kilkadziesiąt tysięcy,ma założoną teczkę u komornika jeden dług z banku umorzył ponieważ nie umiał wyegzekwować,z drugiego banku ok.13 tysięcy -sądowy nakaz zapłaty,pożyczone pieniądze od znajomych męża z odsetkami też około 15 tysięcy także ta sprawa jest u komornika oraz inne długi za niezapłacone faktury:opał,internet.Ma także dług w Providencie ok.2300zł,chwilówka 1400zł.Nawet nie wiem czy wszystko wymieniłam,może coś mi umkło albo nie mam pojęcia.Mąż pracuje ma najniższą krajową,ja pół etatu w sklepie,mamy dwoje dzieci,nie mamy także rozdzielności majątkowej,wypłata męża jest na nasze wspólne konto,ja swoją dostaję do ręki.Z majątku mojego odrębnego mam działkę darowizna od rodziców jeszcze przed ślubem,lecz zaczęliśmy wspólnie budowę na niej.Mam pytanie co komornik w takiej sytuacji może mi zabrać?Czy może działkę z budynkiem,bydynek wspólny ale działka moja.Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu,samochód jest zarejestrowany na mnie tylko.Proszę o poradę,czy coś by zmieniło gdybym teraz do sądu wystąpiła o rozdzielność?
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.ip.netia.com.pl 21.01.13, 09:11
      Niestety wystąpienie teraz o rozdzielność nic już nie da, ponieważ długi powstały wcześniej i odpowiadacie teraz wspólnie za to zobowiązanie.
      Komornik działa na zlecenie wierzyciela, no i to wszystko zależy od tego co ewentualnie zostanie wskazane we wniosku egzekucyjnym oraz jakie informacje sam uzyska. Jeżeli mąż ma najniższą krajową to nie zostanie ona zajęta, ale jeżeli wpływa ona na wspólne konto to radziłbym brać te pieniądze do ręki, bo komornik zajmie konto, wtedy wprawdzie przysługuje wam przywilej wolnej kwoty, którą to kwotę będziecie mogli pobierać w kasie banku. Jest to w tej chwili lekko ponad 11 tys. I dopóki tego limitu nie wyczerpiecie, możecie spokojnie pobierać tą najniższą krajową w okienku bankowym.Limit się wyczerpie, to wtedy wszelkie środki jakie wpłyną zostaną przekazane komornikowi, dlatego lepiej albo brać pieniądze w kasie, albo zmienić konto, na "nienamierzalne" przez komornika. Jeśli chodzi o Provident no to tutaj droga do komornika daleka zwykle zechcą ściągnąć na początku drogą wlasnej windykacji.Potem sprzedają to do Kruka albo Bestu.
      Generalnie zatem komornik może wam zająć wszystko co wasze.
      • Gość: Michał Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 10:30
        Może zrobić darowiznę działki i auta na dzieci , to jej więc nie toczy się narazie postępowanie w jej sprawie , na poczatek zajmą konto męża , potem zapytanie do WK o ruchomości i nieruchomości w księgach więc lepiej ja teraz zrobi darowiznę na dzieci zanim machina ruszy bo mogą unieważnić i wytoczyć proces o celowe zbywanie majątku
        • Gość: Michał Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 10:32
          A tak poważnie to najlepiej sprzedac działkę z rozpoczetą budową , spłacić bezpośrednio wierzycieli , przynajmniej unikniecie stresu do konca życia a zdrowie najwazniejsze
          • Gość: bik Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.13, 20:05
            Tak, sprzedać najłatwiej. A taki "roztropny" mąż zobaczy, że żona go ratuje (ratując siebie) i zacznie wszystko od początku. Skądś to znam...
            • tbernard Re: długi męża-co może komornik??? 03.01.14, 08:50
              Przecież można po sprzedaniu i uregulowaniu wierzytelności ustanowić rozdzielność.
      • czerepa0 Re: długi męża-co może komornik??? 02.04.13, 09:59
        no niestety w malżeństwie wszytskie długi splacane są wspolnie
    • yoko0202 Re: długi męża-co może komornik??? 21.01.13, 11:17
      komornik nie zabierze Twojej działki ani domu.
      własność przynależy gruntowi - to jest jedna z podstawowych zasad prawa cywilnego. Czyli dom budowany na gruncie należącym do Ciebie będzie należał wyłącznie do Ciebie, i to bez względu na to, za czyje pieniądze został wzniesiony. Aby mąż miał w przyszłości prawa do wybudowanego domu, trzeba by:
      - odsprzedać jemu udział w nieruchomości, lub
      - dokonać na jego rzecz darowizny udziału w nieruchomości, czyli zawrzeć umowę darowizny,
      albo
      - przenieść własność nieruchomości (lub udział w niej) z Twojego majątku odrębnego do Waszego majątku wspólnego poprzez rozszerzenie wspólności ustawowej.
      Zatem o działkę itp. nie musisz się martwić.

Ale o resztę jak najbardziej, oczywiście komornik może wejść na Twoją pensję, do mieszkania itp. - rozdzielność majątkową i tak bym ustanowiła i to natychmiast, bo skoro mąż jest tak chętny do brania pożyczek, ale niekoniecznie do ich spłacania, to nie wiadomo ile jeszcze zobowiązań zaciągnie w przyszłości;
      niestety, względem starych długów nic Ci to nie da; można teoretycznie uzyskać rozdzielność z datą wsteczną, ale o to jest bardzo trudno, i muszą istnieć solidne podstawy, dzieje się to przede wszystkim w sytuacjach, gdy małżonkowie od dawna nie mieszkają razem itp.

aha, to że coś mu tam na razie umorzyli, nie oznacza wcale, że nie będę tego windykować w przyszłości, bo najpewniej będą.
      • fazi52 Re: długi męża-co może komornik??? 21.01.13, 12:26
        Jak to "komornik moze wejsc na Twoja pensje"!
        Jesli nie podpisywala zadnych dokumentow zwiazanych z pozyczkami,to
        komornik nie zajmie jej pensji!
        Ale lepiej@zalamana bierz dalej pensje do reki.
        Bo jezeli komornik zablokuje konto,to ciezko bedzie odblokowac Twoja czesc.
        • yoko0202 Re: długi męża-co może komornik??? 22.01.13, 23:02
          fazi52 napisała:

> Jak to "komornik moze wejsc na Twoja pensje"!
          > Jesli nie podpisywala zadnych dokumentow zwiazanych z pozyczkami,to
          > komornik nie zajmie jej pensji!
          > Ale lepiej@zalamana bierz dalej pensje do reki.
          > Bo jezeli komornik zablokuje konto,to ciezko bedzie odblokowac Twoja część

chodziło mi właśnie o to, że jeżeli pensja autorki wątku wpływa na wspólne konto, i to konto zostanie zajęte, to teoretycznie jej pensja też będzie zajęta [jasne, nie do końca tak musi, bo jest parę rzeczy, które można zrobić w tej sytuacji i odblokować, ale nie o tym wątek]
          • Gość: ullla Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.01.13, 12:05
            Potwierdzam,
            jeśli nie podpisywałaś dokumentów-umów np. komornik nie zajmie Twojej pensji. Załóż swoje konto i tyle. Jeśli zajmie samochód na przykład to będzie potrzeba złożyć powództwo przeciw egzekucyjne do sądu i wpłacić 5% wartości samochodu. Niestety sąd długo rozpatruje wnioski i może dojść do licytacji. Ja właśnie jestem w takiej sytuacji.
            Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 12:58
      Hej
      Komornik może wszystko ,jest prawie jak bóg ,ale można skutecznie sie przed nim bronić prawnie , miałam podobny problem jak ty .Przedewszystkim nie można go wpóścic do domu bo zapisze wszystko co bedzie mógł i nie ważne czy to jest twoje -męża czy kokos innego ,proces odzyskiwania jest długi i żmudny i trzeba wiedzieć gdzie pójść z jakim pismem . W pierwszej kolejności mąż wymeldował się ,zaraz potem zrobiliśmy rozdzielnośc majątkową .Spadku się wyrzekł przeszedł na dzieci. Konta polikwidowałm i założyłam nowe na siebie z datą po utworzeniu rozdzielności majtkowej , tak na wszelki wypadek.Jeżeli przychodzą do ciebie listy od wierzycieli w sprawie długu ,zrób xero dokumentów o wymeldowaniu ,o rozdzielności majatkowej i wyślij im z informacją że mąż nie mieszka z tobą , nie żyjecie ze sobą itp i że nie życzysz sobie wysyłania listów pod ten adres (oczywiście z załączonymi xero dokumentami).Od dnia rozdzielności majatkowej twoja wypłata jest twoja ,kupisz telewizor jest twój (oczywiście musisz posiadać potwierdzenie zakupu imienne tak na wszelki wypadek).
      Długi sprzed rozdzielności majatkowej : komornik może zająć tylko to co należało do wspólności majątkowej , jeżeli nie było żadnego wspólnego majątku nie ma problemu , jeżeli był trzeba pokombinować , najlepiej na dzieci i to szybko prawnie;samochód albo dogadać się z kimś że jest na kogoś w umowie , lub sprzedać i po rozdzielności kupić jeszcze raz. W razie czego pisz może coś poradzę .
      • szarkama53 Re: długi męża-co może komornik??? 20.04.13, 18:49
        Nie zgadzam sie
        Komornika TRZEBA wpuscic,bo wroci z policja i slusarzem(windykatora nie trzeba)
        Sprzedac,przepisac-bzdura.Lepiej tego nie robic,bo wierzyciel zlozy skarge paulianska
        i beda dodatkowe koszty.
        • frediiii Re: długi męża-co może komornik??? 20.04.13, 19:45
          Nie jest tak źle, po pierwsze nie podpisywałaś żadnych umów kredytowych, to oznacza że wierzyciel nie uzyska klauzuli wykonalności także na ciebie, reguluje to art 41 kro, oczywiście komornicy nie robią sobie wiele z tego i zajmują ruchomości znajdujące się we władaniu dłużnika, ale z tym można skutecznie walczyć.
      • dzidzia2011 Re: długi męża-co może komornik??? 02.01.14, 19:08
        Cześć Aga, może mi pomożesz...otóż mój mąż w moim imieniu prowadził dział. gosp. no i niestety narobił długu...wszystkie nakazy sądowe były tylko na mnie, w chwili obecnej jestem na rencie, no i wszystkie sprawy komornicze zostały umorzone....czy jeżeli teraz dokonam z mężem rozdzielności majątkowej, to czy wierzyciel/komornik będzie mógł ściągnąć ten dług z majątku mężą? czy dług będzie cały czas tylko na mnie i męża nie będzie już dotyczył?
        • Gość: michał Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 21:43
          dług powstał we wspólnocie wiec będzie ścigał i Ciebie i jego nawet jak teraz zrobicie rozdzielność , o ile się nie przedawnił
    • Gość: pomocny Re: długi męża-co może komornik??? IP: 85.221.191.* 27.10.13, 15:13
      Jeśli mąż ma długi to szybko umieść swoje pieniądze i wypłate na anonimowym koncie , żeby tego komornik nie znalazł i mieliście z czego żyć.
      Poczytaj tutaj: www.prepaidbzwbk.pl
      www.anonimowe-konto-bankowe.pl
      www.kartyvisa.pl
      To strony prywatne strony , wystarczy kupić konto z karta, bez podawania danych osobowych odebrac w paczkomacie. Coś koło 13 pl kosztuje chyba. Konto aktywujesz smsem. Konto nie na nazwisko wiec jestes bezpieczna
      • tbernard Re: długi męża-co może komornik??? 03.01.14, 09:09
        > To strony prywatne strony , wystarczy kupić konto z karta, bez podawania danych
        > osobowych odebrac w paczkomacie. Coś koło 13 pl kosztuje chyba. Konto aktywuje
        > sz smsem. Konto nie na nazwisko wiec jestes bezpieczna

No nie wiem czy takie konto jest bezpieczne, które w zasadzie może bank kiedy chce zamknąć i zarekwirować z niego pieniądze. Na zasadzie: nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz?
        • follow_white_rabbit Re: długi męża-co może komornik??? 03.01.14, 14:53
          te konta służą do odbierania raczej drobnych sum za to regularnie przesyłanych
          banki jakiś interes mają w tym że jednak nie rekwirują jak napisałeś pieniędzy
          a podejrzewać wbk o takie zamiary?
          to nie amber gold :))
    • mecenas_warszawa Re: długi męża-co może komornik??? 03.01.14, 15:19
      I znowu tak wiele błędnych "porad" pseudoprawnych - rad, które mogą bardzo pokaleczyć kogoś, kto naiwnie zechce się zastosować do nich...
      A zatem: informacje, które podaje Pani na forum są dalece niewystarczające, żeby udzielić Pani porady: długi powstawały w różnych okresach (a to ma znaczenie dla odpowiedzialności albo braku odpowiedzialności za długi współmałżonka, z uwagi na zmiany w przepisach), nie wiemy też, co Pani rozumie pod pojęciem "umorzenie długu przez bank" - może tylko umorzenie postępowania egzekucyjnego przy jednoczesnym braku przedawnienia...

W każdym razie troskę o własne interesy i dobro Rodziny w przypadku pojawienia się długów, należy zacząć już na etapie I wezwania do zapłaty, a najpóźniej na etapie postępowania sądowego przed uzyskaniem przez wierzyciela orzeczenia sądowego na podstawie którego komornik będzie prowadził postępowanie egzekucyjne . Na etapie egzekucji na ogół jest już za późno na ratunek, choć i wtedy świadomość swoich praw pozwala na uratowanie jakiejś części majątku rodzinnego czy choćby na uniknięcie wyższych opłat komorniczych.

I owszem, jest możliwość orzeczenia przez sąd rozdzielności majątkowej z datą wsteczną.
    • Gość: aathan dług żony przed slubem IP: *.158.217.213.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.03.14, 10:59
      W moim przypadku sytuacja wygląda trochę inaczej.Moja narzeczona pare lat wstecz pracowała w firmie jako przedstawiciel. Zajmowała się sprzedaża garnków.Student chwyta sie wiadomo kazdej roboty. Niestety nie szło jej zbyt dobrze, nie dawały rady z ,,wciskaniem" produktów ludziom więc zrezygnowala. Na początku pracy w danej firmie otrzymała zestaw składajacy sie z ogromnej walizy w której były garnki. Niestety mieszkala wowczas w akademiku wiadomo jak to bywa czasami-częsc naczyn została rozkradziona, wiec zwrocila ja nie kompletną do siedziby firmy.No i dalsza historia wyglada tak ze byla sprawa w sadzie o ktorej ona nie została poinformowana, i zapadl wyrok (o ktorym tez nie wiedziala) ze musi zaplacic ok 7tys wierzycielowi za zwrot niekompletnej walizki(naczynia faktycznie byly drogie ).Ona pisma o decyzji sadu i zapadnieciu wyroku nie dostala-dowiedziała sie dopiero o tym gdy jej pracodawca okazał jej pismo ktore przyszlo do niego. Podjela prace na 1/4 etatu wynagrodzenie 340zl na reke, komornik chcial zajac jej pensje lecz no nie mial zbytnio czego zajac wiec pracodawca odpisal na pismo komornika ze nie ma z czego potracic.Na chwile obecna jest w ciazy , na chorobowym. Niebawem bierzemy slub. I nie wiemy teraz czy komornik bedzie mogł zająć czesc mojego wynagrodzenie w poczet jej dlugu jako współmałżonka. Nie przykładalem reki do jej decyzji o pracy w firmie X. Zastanawiamy się nad podpisaniem intercyzy ale czy to cos da?
      • mordimer.madderdin Re: dług żony przed slubem 28.03.14, 07:33
        Gość portalu: aathan napisał(a):
        Niebawem bierzemy slub. I nie wiemy teraz czy komornik bedzie mogł zająć czesc mojego wynagrodzenie w poczet jej dlugu jako współmałżonka. Nie przykładalem reki do jej decyzji o pracy w firmie X. Zastanawiamy się nad podpisaniem intercyzy ale czy to cos da?

Nic nie musisz robić. Nie odpowiadasz za zobowiązania małżonki zaciągnięte przed ślubem.
        • Gość: aathan Re: dług żony przed slubem IP: *.147.133.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.05.14, 10:06
          A jesli po slubie chcemy wziac kredyt na zakup mieszkania? Czy dlug zony moze byc zapisany w bik i krd? czy dostaniemy kredyt, czy kwestia rozdzielnosci majatkowej rozwiaze problem?
    • Gość: AMELKA MOJE DŁUGI IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.14, 19:21
      MAM DOM PO RODZICACH POŁOWA ZAPISANA PRZED SLUBEM DRUGA POŁOWA ZA OPIEKE NAD MATKA JUZ W TRAKCIE MAŁZEŃSTWA MĄŻ MIAŁ FIRME SA DŁUGI NIE MAMY RODZIELNOŚCI CZY WRAZIEKŁOPOTÓW Z NIE SPŁACANIEM .. OBAWIAM SIE PONIEWAZ ZAREJESTROWAŁA SIE NA ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH .. GDY NIE DA RADY SPŁACAC CZY JEST TAKA MOZLIWOSC ZE ZAKJMNE DOM MIMO ZE JEST ZAPISANY TYLKO NA MOJE IMIE I NAZWISKO KTORE RAZEM NOSIMY ... PROSZE O PORADE ...PRAWNIE JAK TO WYGLADA ...
      • Gość: sylwester71 Re: MOJE DŁUGI IP: *.play-internet.pl 22.05.14, 23:52
        A wyrażała pani zgodę na zaciągnięcie długu. Jeśli nie , to nie powinien komornik zająć nieruchomości. Jeżeli jego nie ma wpisanego w aktach notarialnych czy ksiąg wieczystych , to nie. Nie mniej, warto tego pilnować. Można zawsze zrobić sprzeciew zajęciu, mamy na to 30 dni od zajęcia.
        • Gość: malwina Re: MOJE DŁUGI IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.14, 00:26
          nie w ksiegach wieczystych zapisane jest w
          jdna czesc na mnie i po slubie tez 2 czesc na mnie czyli co dom jest tylko na mnie to nic komornik nie moze zajac gdyby sad zasadził .. nie wiem co mam robic .... gdzie isc po porade ... czyli co jak dom jest tylko na mnie w ksiegach to komornik nic nie ma do domu za długi meza .. czy dobrze rozumie nie ... nie wyrazałam zgody na zaciagniecie kredytów ale rozlczenia pit mamy wspolnie
          ...
          • Gość: Michał Re: Jest problem teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.14, 21:55
            bo ''rozliczenia pit mamy wspolne ''
      • Gość: marian paździoch Re: MOJE DŁUGI IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 23.05.14, 00:37
        jest to twój odrębny, osobisty majątek i nie może on być poddany egzekucji nawet gdybyś miała obowiązek współuczestniczyć w długu. jeśli zgody na zobowiązania nie wyrażałaś, wierzyciele muszą się ograniczyć do majątku osobistego męża bądź jego udziału ze wspólnego po uzyskaniu klauzuli przeciwko tobie.
        aha, co innego kwestie długów podatkowych...
        • Gość: Dyziek Re: MOJE DŁUGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.14, 19:13
          Czy pewien jesteś Marianie co piszesz ?
          Mam od cholery długów i ostatnie były zrobione bez wiedzy mojej rodziny.
          ( Żona jak się dowie, to mnie wykastruje )
          Czy moje OSOBISTE DŁUGI po odrzuceniu spadku przez żonę i córkę
          nie będą dla Nich problemem.
          Oprócz długów nie mamco im zostawić po sobie ( wszystko już jest na córkę ),
          a Ja osobiście wybieram się na "tamten świat",
          więc nie chcę pozostawić po sobie "smrodu".
          Proszę o konkretną poradę.
          Dyziek
          • Gość: marian paździoch Re: MOJE DŁUGI IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 27.05.14, 01:57
            kwestia daty powstania, jeżeli po 2005 to jak najbardziej mój post jest aktualny. spadek lepiej przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, bowiem odrzucenie spadku powoduje, że powołani będą kolejni spadkobiercy (rodzice, rodzeństwo, spadkobiercy rodzeństwa...) i podrzucasz im gorącego kartofla...
    • Gość: gość czy komornik za długi męża zajmie mi konto IP: *.mtm-info.pl 06.06.14, 17:10
      Mam pytanie.Mój mąż przed ślubem wraz z pierwszą żoną mają mnóstwo długów. Ona przepadła gdzieś w świecie , tak że mąż spłaca sam te długi.Ma komornika na emeryturze.Ja mam pytanie czy teraz będąc małżeństwem komornik może zająć moje konto ? sPRAWA JEST O TYLE POWAŻNA ŻE OCZEKUJĘ WYPŁATY DOŚĆ DUŻEGO ODSZKODOWANIA ZA ŚMIERĆ CÓRKI , KTÓRA MIAŁA MIEJSCE 9 LAT TEMU.Bardzo mnie to niepokoi ponieważ mam dzieci , którym zamierzam pomóc na przyszłość.Proszę o odpowiedż
      • zara550 Re: czy komornik za długi męża zajmie mi konto 06.06.14, 22:07
        Nie,Twojego konta nie zajmie,ale lepiej nie miej konta wspolnie z mezem,bo jak
        bedzie wplyw Twoich pieniedzy,to zajmie wszystko.Oczywiscie bedzie mozna to "odkrecic",ale nie bedzie latwo i po co Twoje nerwy.
    • Gość: Lejla Komornik IP: *.play-internet.pl 09.01.15, 16:06
      Witam chcialam uzyskac porade . Moj maz niebawem dostanie wysoka grzywne okolo 60 tys zl , raczej nie bedzie jej placil bo poprostu nie mamy z czego ja nie pracuje a maz tez niedawno stracil prace , boimy sie ze komornik zajmie nam kawalerke , co mam w takiej sytuacji zrobic ? darowizna na mnie czy to mogloby cos pomoz czy komornik moglby zajac mieszkanie wtedy , a moze darowizna i rozdzielnosc majatkowa ? prosze o pomoc pilne
      • Gość: Michał Re: Komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.15, 20:19
        Jeżeli nie macie rozdzielności to nic to nie da , jak macie dzieci to darowizna jak najbardziej byle przed decyzją o grzywnie , za co taka duża grzywna ? może to kwota do oddania , ja wiekszej grzywny jak 5000zł nie miałem - sadownej
        • Gość: lejla Re: Komornik IP: *.play-internet.pl 10.01.15, 09:53
          Dziekuje za odpowiedz tak mamy dziecko syna 5 letniego czyli jak na niego zrobie darowizne to komornik nie bedzie mogl ruszyc ? Pozdrawiam
          • Gość: Michał Re: Komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.15, 13:21
            Zawsze to jakieś wyjście , ale jak pisałem nie może być to już w trakcie kontroli czy naliczenia długu tylko przed nim , przy okazji zrobić tak samo z rtv/agd
            • d.blue Re: Komornik 17.03.15, 11:16
              dzien dobry: mam pytanie i bardzo prosze o pomoc- w zeszłym roku przekazałam umowa darowizny auto na siostre; czy komornik w przyszłosci moze rościc sobie do auta prawo? maz narobił długów ; mam nakaz zajęcia pensji i mysle ze lawina pójdzie dalej bo zarabiam najnizsza krajowa; siostra nie przerejestrowała auta; z góry dziękuje
              • alpepe Re: Komornik 17.03.15, 14:56
                to może niech siostra przerejestruje auto, tak na początek, co? Po co ułatwiać komornikowi pracę?
    • Gość: MonikaS Re: długi męża-co może komornik??? IP: 195.136.16.* 12.01.17, 17:50
      Dzień dobry ,proszę o pomoc,nie wiem co mam zrobić.
      Podczas rozwodu z mężem,(odbyły się 3 sprawy ) mąż wziął kredyt w wysokości ponad 7 tys zł,błagał mnie i szantażował że jeżeli nie wyrażę zgody na to by on wziął ten kredyt nie da mi rozwodu.Pan udzielający kredytu był poinformowany że się rozwodzimy,powiedział mi że w razie czego nie zostanę obciążona spłatą kredytu.Po kilku latach odezwał się do mnie komornik,bank zażądał ponad 40 tys zł zwrotu.Okazało się że były mąż nie wpłacił nawet pierwszej raty,bank mnie o tym nie informował,czekał na wpłaty kilka lat.Obecnie sama wychowuję dzieci,komornik zajął mi wypłatę a były mąż udaje że całe życie nie pracuje.Nie płaci alimentów w ogóle nie ma z nami kontaktu i nie spłaca żadnego kredytu.Kiedy poprosiłam bank o wysłanie mi jakiś dokumentów z tego kredytu okazało się że jestem kredytobiorcą który bierze pieniądze i przekazuje je mężowi.
      zostałam oszukana przez byłego męża i przez pana udzielającego jemu kredytu.
      Proszę pomóżcie
      • Gość: marian paździoch Re: długi męża-co może komornik??? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 13.01.17, 15:58
        może najpierw zobacz co podpisałaś
      • next-one Re: długi męża-co może komornik??? 20.01.17, 15:51
        Musisz ustalić kilka faktów: kiedy został wzięty kredyt? Kiedy został wypowiedziany? Czy była prowadzona egzekucja!? Jeśli tak to na podstawie czego ( BTE czy nakazu zapłaty) odezwij się na: biuro@kancelariaoddluzeniowa.com, podpowiem Ci co i jak
    • money9222 Re: długi męża-co może komornik??? 03.02.17, 21:33
      Witam

Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy. Olek 668 810 547 Serdecznie zapraszamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka