IP: 194.73.231.* 14.09.03, 14:40
Od dluzszego czsu zauwazylam ze mam wydzieline z pepka o nieprzyjemnym
zapachu,nie towarzyszy temu zadny bol, nie wiem czy to jakas infekcja,
myslalam ze przejdzie samo ale nie, czy ktos z was spotkal sie z podobnym
problemem, prosze napiszcie jesli wiecie cos na ten temat, zaczyna mi to
coraz bardziej przeszkadzac, nie mam zadnych kolczykow i dbam o higiene.

Natalia
Obserwuj wątek
    • jadwiga_r Re: pepek! 14.09.03, 15:43
      Rozmawiałam z lekarką i stwierdziła,że z pępka nie może być żadnej
      wydzieliny.Lekarka nie dopatrzyła sie żadnej choroby.Sama wpadłam na pomysł,że
      to może być grzybica z powodu potu w upalne dni,kurzu,tłuszczu ze skóry.
      Poprostu dostałaś grzybicy - wilgoć z potu w upalne lato,brak dostępu powietrza
      ze względu na bieliznę,rajstopy.Stąd ten nieprzyjemny zapach z pępka
      spowodowany grzybicą. Sama sobie zastosowałam maść CLOTRIMAZOL do smarowania
      okolic miejsc intymnych.Posmarowałam w środku pępka kilka razy i po
      nieprzyjemnym zapachu nie ma śladu.
    • Gość: Aga Re: pepek! IP: *.qdnet.pl 30.09.03, 13:39
      Ja też mam podobny problem i ciekawa jestem czy poradziłaś sobie z tym Natalio.
      Byłam u lekarza ale zrobił dziwną minę i widać było, że jeszcze się z czymś
      takim nie spotkał. Grzybica ? No nie wiem. Chyba byłyby wtedy jaieś zmiany
      skórne a nic takiego nie zaobserwowałam u siebie.
    • Gość: Doki Re: pepek! IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 30.09.03, 13:46
      Masz pewnie przetoke moczownika.
      W skrocie wyglada to tak: w zyciu plodowym, gdy formuje sie jelito i pecherz
      moczowy, zawiazki tych narzadow sa polaczone kanalem (przewod zoltkowo-
      jelitowy), ktory potem zarasta, tworzac pasmo wloknistej tkanki lacznej, ktora
      biegnie po wewnetrznej scianie brzucha od pepka w dol, do "dachu" pecherza.
      Czasem to zarosniecie jest niekompletne i tworza sie torbielki lub przetoki,
      dajace takie wlasnie objawy. Leczenie: najprosciej to po prostu wyciac, jesli
      przeszkadza.
      Mozna probowac "wysuszyc" srodkami odkazajacymi, ale zawsze jest ryzyko, ze
      dolegliwosci powroca.
      • Gość: Doki jeszcze linki IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 30.09.03, 13:56
        Na przyklad:

www.amershamhealth.com/medcyclopaedia/Volume%20IV%202/URACHUS.asp
        www.fpnotebook.com/NIC44.htm
        www.urologyweb.com/Production/Urology_Primer/Pediatric/urachal.htm
      • Gość: Aga Re: pepek! IP: *.qdnet.pl 30.09.03, 14:37
        Oj ! Brzmi to dosyć powaznie. Czy znaczy to, że ta dolegliwość może pojawić się
        ni z tego ni z owego jak u mnie w wieku 30 lat ? Powoduje to pewien dyskomfort
        ale czy moze prowadzić do poważniejszych problemów ? Czy powinnam zgłosić się z
        tym do urologa ?
        • Gość: Doki Re: pepek! IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 30.09.03, 16:06
          Wyczytalem, ze przetoka pecherza moze pozostac niewykryta w dziecinstwie, bo
          skurcz miesnia pecherza u dzieci jest silniejszy i zaciska przetoke. Jesli nie
          jest to zupelna przetoka, tzn nie ma polaczenia z pecherzem, a tylko slepo
          zakonczony kanalik, to konsekwencje nie sa bardzo powazne- raczej drobna
          uciazliwosc niz ryzyko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka