Dodaj do ulubionych

mam dług - windykacja

IP: 91.196.122.* 29.09.15, 16:34
czy do Was tez odezwało się Get Back? Widziałem, ze są tu już takie tematy, ale ja rzeczywiście mam dług i rzeczywiście mógł zostać kupiony. Jak to sprawdzić, jak gadać tak, żeby się najkorzystniej dogadać co do spłaty? Jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • Gość: marian paździoch Re: mam dług - windykacja IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 29.09.15, 16:51
      najkorzystniej to jest wygrać z nimi w sądzie.
      ugoda - zaproponują ci kwotę długu plus odsetki, koszty nienależne i jeszcze koszty sądowe dorzucą, których nie ma bo żaden sąd nie zasądził, ale getback twierdzi że mu się zawsze należą, i jeszcze każą ci sie cieszyć że tylko tyle masz zapłacić
    • Gość: robert Re: mam dług - windykacja IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.15, 21:38
      Dokładnie.
      Nawet jeśli masz dług - jakiś dług - to nigdy nie pożyczałeś niczego od GET BACK a
      Uczciwie było oddać temu kto Ci pożyczył kasę (wykonał usługe dostarczył towar itp...) Get BACK niczego Ci nie pożyczyło/ nie sprzedało/ nie wykonało, za to nabyli oni jakiś procent Twojego świętego spokoju za ułamek ceny którą Tobie proponują.
      Rada: odbierać polecone, nie pisać, nie gadać, na nakaz zawsze sprzeciw. AMEN
    • magda-m3 Re: mam dług - windykacja 29.09.15, 22:48
      Poszukaj porady na portalu (np porady prawne).^Nie gadaj z nimi,tylko pisz do sądu lub do wierzyciela . Kazda firma windykacyjna chce cię oskubać. Glowa do góry i walcz z krwiopijcami . Ja wygralam ,mój niby dług był przedawniony. Pozew o zaplatę Sąd odrzucił w całości.
    • Gość: szpak Re: mam dług - windykacja IP: *.centertel.pl 30.09.15, 15:42
      Jak zaczniesz z nimi rozmawiać to zapłacisz 3-krotność swojego długu.
      Dług to miałeś wobec pierwotnego wierzyciela. Teraz jest to towar na półce, który ktoś kupił za 5-10% jego wartości.

Niczego nie wyrzucaj. Na ich pismach dokładnie zobaczysz, jak się naciąga ludzi. Jeszcze nie ma nawet napisanego pozwu, a już żądają polubownej zapłaty kosztów sądowych i zastępstwa procesowego. Czekaj na nakaz zapłaty i złożysz sprzeciw. Niech udokumentują i dokładnie wyliczą z czego składa się dług. Nie potrafią.

A dowcipem wszechczasów jest ich rzecznik dłużnika.
    • Gość: Mirra Re: mam dług - windykacja IP: 87.117.199.* 24.10.15, 12:44
      w sumie to nie wiem czy lepiej mieć dlug i nie móc go spłacić bo coś...czy jednak lepiej się dogadać np z taka firmą jak getback. wydaje mi się to rozsądnym rozwiązaniem niż wylądować na liście dłużników i żeby ona tak na prawde blokowała pozniejsze wzięcie pożyczki czy kredytu. moim zdaniem warto rozmawiać bo można dojść do rozsądnego porozumienia. nie ma co się ich bać
      • mordimer.madderdin Re: mam dług - windykacja 24.10.15, 21:26
        To jest tak wyśmienita firma, że w tym samym czasie jest wychwalana na forum przez użytkowników z Niemiec i USA..? Że o zalewie pochlebnych postów w ostatnim czasie nie wspomnę.

Durnie z getbacku uważają innych za jeszcze głupszych od siebie.
        Pudrowane guano nadal nim jest.
      • Gość: marian paździoch Re: mam dług - windykacja IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 25.10.15, 15:16
        Gość portalu: Mirra napisał(a):
        > w sumie to nie wiem czy lepiej mieć dlug i nie móc go spłacić bo coś...czy jedn
        > ak lepiej się dogdać np z taka firmą jak getback.

a niby o czym chcesz się z getback dogadywać? w sprawie zapłaty kosztów z dupy wziętych? wybaczam ci, bo chyba jeszcze nie wiesz, ale bądź uświadomiony - ugoda z getback polega na tym, że "klient" cieszy się jak dziecko z zajebistej promocji, umorzenia części długu itd., kiedy tymczasem getback podsuwa mu ugodę i do zapłaty jest roszczenie zawyżone o 20-40% w stosunku do tego, co w najgorszym wypadku zasądziłby sąd w przypadku całkowitej porażki w sprawie.

super "dogadanie" się, nieprawdaż?
    • gosia19911 Re: mam dług - windykacja 27.11.15, 16:23
      Witam wszystkich mam wzielam pozyczke w pko.bp w kwocie 23 tys nie splacalam przez 4 ms bo stracilam prace a mam 3 dzieci na utrzymaniu i chlopak mnie zostawil teraz przyszlo piso z sadu ze mam do 2 tygodni zaplacic calosc. Nie mam takich pieniedzy co robic? pomocy!!!!!!!!
      • Gość: szpak Re: mam dług - windykacja IP: *.centertel.pl 27.11.15, 22:40
        Składasz sprzeciw od nakazu zapłaty i masz kilka miesięcy na ogarnięcie sprawy. Nikt w tym czasie nie będzie cię ścigał, mogą do ciebie dzwonić i trochę postraszyć.

Poszukaj jakiejś organizacji pozarządowej, której prawnik udziela bezpłatnych porad prawnych. Czasem w radach osiedla prawnicy doradzają bezpłatnie.

Jak były zaległości w spłatach, to bank naliczył różne opłaty i odsetki na zasadzie -bo tak sobie ustaliliśmy- czyli z sufitu. Inaczej mówiąc, ciężko będzie ustalić ile, zgodnie z prawem, jesteś winna bankowi. Bywa, że w ogóle nie da się tego ustalić. Wszystko zależy od dokumentów złożonych w sądzie.

• Gość: marian paździoch Re: mam dług - windykacja IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 29.11.15, 23:50
        napisz do mnie - shark001@orange.pl
        ogarniemy to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka