Dodaj do ulubionych

Pytanie o dlugi chce zyc w Pl

IP: *.kpn.net 11.10.15, 11:21
Witam otoz jestem zadluzony od paru lat nie mialem za co splacac dlugi narosly ogromne siedzialem za granica zarabialem tam groszowe sprawy bo fachowcem zadnym nie jestem .. i teraz chce wrocic do Pl i zaczac prace i jakos splacac dlugi ktore narosly ogromne bo nie daje mi to spokoju. Mialem komornikow na koncie ale nie mieli z czego sciagnac i teraz tylko przychodza do do mnie tam gdzie zameldowany jestem listy z ultimo kruk i get back a jest okolo 10 ktedytow. Nie mam w pl nic w posiadaniu I teraz mam pytanie jak podejme prace i jak nie bede mial srodkow na tyle zeby wszystkiego splacac to jak komornik wejdzie mi na pensje to ile moze zabrac ..a bede zarabial 2000zl netto.Mam jeszcze zone i syna o ktorych banki i komornicy nie wiedza..zyjemy z dnia na dzien ... prosze pomozcie jak to dalej sie potoczy jak wroce do pl pozdrawiam Slawek 83
Obserwuj wątek
    • Gość: marian paździoch Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl IP: *.251.255.12.threembb.ie 11.10.15, 20:12
      jaki kraj?
    • zara550 Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl 11.10.15, 20:14
      Pewnie zajmie Ci polowe tj.1000zl.
      Nie ma znaczenia,ze masz rodzine.No i....jak nie dales rady za granica zarobic,to
      jakim cudem tutaj chcesz dac sobie rade z komornikami na karku?
      Nie chce Cie straszyc i stresowac,ale wyglada na to,ze przy tych zarobkach i wielu zadluzeniach....do konca zycia nie splacisz dlugow!!! Pisze tak dlatego,ze wiem cos o tym..Zarabiam troche mniej od Ciebie,komornik mi zajmuje 600-800zl.Dzieli to na kilku wierzycieli,oczywiscie bierze z tego swoja czesc i ....dlugi rosna!!!!! Odsetki zzeraja wszystko!
    • login_do_forum Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl 19.10.15, 17:31
      Chłopie ogłaszaj upadłość tam gdzie jesteś - później wrócisz.
      Napisz jaki kraj to może pomożemy.
    • Gość: marian paździoch Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 20.10.15, 00:04
      lepiej może spróbuj wygrać sprawy sądowe, zamiast podkładać się jak baran pod nóż
    • Gość: slawek83 Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl IP: *.kpn.net 20.10.15, 10:15
      W Nl jestem chce wrocic
      • Gość: marian paździoch Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 25.10.15, 15:24
        Gość portalu: slawek83 napisał(a):
        > W Nl jestem chce wrocic

a dobrze się czujesz, tak w ogóle?
    • marcotto Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl 24.10.15, 23:41
      Ja kce do doommmuuuuu, ja kce do maammmyyy! A poważnie, kup sobie książkę do niderlandzkiego/flamndzkiego i ucz się, przy niskich dochodach w NL należy ci się socjal - zapytaj googla ile i jak go dostać.
      • Gość: marian paździoch Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 25.10.15, 15:27
        marcotto napisał:
        A poważnie, kup sobie książkę do ni
        > derlandzkiego/flamndzkiego i ucz się,

dla formalności - to jest to samo (pomijając drobne regionalizmy), tylko nazewnictwo inne
    • marcotto Re: Pytanie o dlugi chce zyc w Pl 25.10.15, 08:54
      Sławek, wyślij z Holandii każdemu wierzycielowi i komornikom informacje, że jesteś na stałe w Nl i podaj im holenderski adres i komórkę. Ze swoim pracodawcą w pl rozliczaj się na firmę zarejestrowaną na żonę. Jak skończy się jej promocyjny niski ZUS to za zaoszczędzone w ciągu dwóch lat pieniądze zarejestrujesz spółkę w uk, z oddziałem w pl, będziesz mieć wtedy konto w polskim banku i brytyjskie ubezpieczenie i emeryturę. W międzyczasie twój dlug zmieni kilka razy właściciela bo na obrocie długami robi się łatwe i duże pieniądze - nikt nic ci nie odpuści. Jak pisał wyżej Marian, pilnuj poprawności składanych pozwów bo te firemki to niechluje i może uda ci się jakieś przedawnienia lub błąd w dokumentach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka