Dodaj do ulubionych

MANDAT 500zł

07.12.05, 14:50
Witam

mam 19 lat i dostalem mandat za przekroczenie predkosci w wysokosci 500zl :(
czy jesli przyjalem mandat a nie zaplace go to ulegnie on przedawnieniu po
jakims czasie?? jesil tak to po jakim? OBECNIE NIE MAM NIC NA SIEBIE NIE
PRACUJE - JESTEM STUDENTEM Wiec komornik nie ma z czego mi ani jednego grosza
zabrac......

wiem ze jesli nie przyjął bym mandatu to w sądzie zwykle studentom nie
pracującym obnizają kare np na 200zl ale co jesli ja juz przyjolem mandat i
sie podpisalem.... czy jest jakas mozliwosc nie placenia go?? BO JUZ JEDEN O
TAKIEJ SAMEJ KWOCIE ZAPLACILEM 5 MIESIECY WCZESNIEJ :(
pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mike68 Re: MANDAT 500zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:47
      daj sobie spokój , ja bym go wywalił
      Za rok odlicza sobie z podatku w PIT
      albo jak nie minie termin przedawnienia to
      dostaniesz wezwanie do komornika i moze 10 zł będzie wiecej
      Ja nie płace mandatów to nie wiem jak to jest bo ostatni mandat
      miałem w 1991 roku a łanę przepisy notorycznie tyle
      ze kontroluje sytuację przez CB radio - polecam
      zakup CB zwraca sie przy pierwszej suszarce
      • krzysztof5001 Re: MANDAT 500zł 07.12.05, 22:50
        :) ja zainwestowalem w antyradar - i radzi sobie wysmienicie z fotoradarami,
        niestety na suszary zwykle zawodzi:(

ale czy komornik nie zacznie węszyc przypadkiem w domu moich rodzicow? (gdzie
        jestem zameldowany) z poprzednim mandatem byla taka sprawa ze go zaplacilem a po
        3 miesiacach komornik itak przyszedl sie upominac o kase ale pokazalem mu kwitek
        ze zaplacone i odjechal.....
        wiec czego on szukal wtedy u mnie??
        • Gość: mikje68 Re: MANDAT 500zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:33
          Chciał sciagnać należność , czyli mandat + moze 10 zł
          Mam nie liczas CB antyradar po modernizacji , czyli rozbudowany / 1000 zł /
          ale i tak do piet nie dorasta CB radyjkom bo wyjeżdżając z garażu juz znam całą
          sytuację w prominiu 50 km a w trasie wszystko jak co - na bierząco
          Nie wiem jak z tym mandatem ale coś dużo wyszedł tak że mogą nie popuścić.
          • krzysztof5001 Re: MANDAT 500zł 08.12.05, 23:57
            spotkalem na ktores stronce w necie informacje ze po uplywie 3 lat mandat traci
            wazność

".... zgodnie z art45 paragraf3 ble ble ble kodeksu wykroczen orzeczona kara
            nie podlega wykonianiu jezleli od daty uprawomocnienia się rozstrzygniecia
            uplynely 3 lata"
            czy to oznacza ze jesli przez 3 lata nie bede mial nic na siebie to pożniej mogą
            mi naskoczyc? i tak w ogole to mogą mi naskoczyc? czy to jakis kit z tymi trzema
            latami ??????? ma ktos pojęcie?????
            • Gość: mike68 Re: MANDAT 500zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:27
              nie , po 3 latach jest przedawnienie ale jak znam życie to oni się upomna
              własnie pod koniec jak nie wczesniej - bo wniosek o zassanie od ciebie
              tej kwoty idzie do Urzedu Skarbowego podlegajacego Tobie
              a oni tam przecież maja komputery i wszystko jak na dłoni.
              Kiedyś jak były papiery to był burdel a teraz nie - wystarczy
              jedno klikniecie i wyrzuca im wszystkich dłuzników w danym rejonie
            • Gość: Krzysztof5001 Re: MANDAT 500zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:51
              no ale czy to ze komornik sie upomni przed uplywem 3 lat to cos zmieni? chodzi
              mi caly czas o to czy jesli nic a nic nie mam na siebie to mi cos grozi czy po 3
              lata ch zapominamy o wszsytkim. JESLI NP PRZEZ TE 3 LATA NIEBEDE MIAL KONTA
              WLASNEGO , SAMOCHODU PRACY ITD ITP . TYLKO JESLI BEDE STUDIOWAL...... to
              rpzeciez komornik nie ma z czego mi zabrac i co z tego ze przyjedzie .....
              powiem ze nic nie mam i chbya sobie pojedzie ... TAK ???? DOBRZE MYSLE?? CZY MI
              KOMORNIK ZACZNIE SCIAGAC NP SKARPETKI Z NOG??
              • mike68 Re: MANDAT 500zł 11.12.05, 09:23
                ściagnie z rodziców dochodu
    • czuk1 Re: MANDAT 500zł 11.12.05, 11:35
      Krzysiu. Przestań szybko jeździć bo rodzice nie wyrobią na Twoje mandaty.
      A [poważnie. Masz 19 lat i windykacja nalezności za mandat prowadzona jest do
      ciebie a nie do rodziców i tak będzie. Przed uplywaem 3 lat Cię bedą szukać A
      JESLI TAK to okres szukania (nie jestem pewien) może zostać "automatycznie"
      przesunięty na nastepne 3 lata. US poczeka aż zaczniesz pracować i... wolno
      jeździć (to ostatnie to mój wtręt).
      m
      • krzysztof5001 Re: MANDAT 500zł 12.12.05, 14:15
        zwykle jezdze powoli - piratem drogowym nie jestem :) na ten mandat zlozylo sie
        kilka "zbiegow okolicznosci" - ale to juz sie tlumaczylem na jednym forum -
        forum.idg.pl/index.php?act=ST&f=92&t=28692&st=140#entry281632 - gdzie o
        malo mnie nie pobili a potrzebowalem poprostu takiej wypowiedzi jak dostealem od
        CZUK1. teraz tylko poszukam potwierdzenia z innego zrodla i jak cos to poprostu
        jako pozadny obywatel :P zaplace :)

chyba ze ktos ma jakies inne jeszcze informacje to bardzo prosze - chetnie
        sprawdze.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka