Dodaj do ulubionych

czy sprawa nadaje sie do windykatora??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:57
zawarłem 3 lata temu umowe w której udzieliłęm pozyczki 40tys zł znajomemu a
w ramach braku mozliwosci rozliczenia pod zastaw miało pójsc jego auto
wygrałem z nim sprawe w sądzie o moje roszczenia
czy sprawa nadaje sie do windykacji lub komornika poleccie jakies firmy które
sie tym zajmują na śląsku
Obserwuj wątek
    • Gość: Anioł Stróż Re: czy sprawa nadaje sie do windykatora?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:09
      No pewnie, że nadaje się na komornika, przecież wygrałeś sprawę w sądzie.
      Postaraj się o klauzulę wykonalności do wyroku, to wkroczy komornik. Firmy
      windykacyjne raczej bym odpuścił, bynajmiej według mnie.

Pozdrawiam
      • Gość: Jan Śląsk Re: czy sprawa nadaje sie do windykatora?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:50
        dziękuje a powiedz mi jeszcze bo to było dopiero w sądzie 1 instancji czy ten
        mój nieuczciwy dłużnik ma jeszcze jakies mozliwosci odwołania i jak długo to
        moze trwac
        • majkel01 Re: czy sprawa nadaje sie do windykatora?? 05.09.06, 17:48
          od wyroku sadu ma termin alboo 21 dni jesli sklada apelacje wprost, albo 7 dni
          na zlozenie wnosku o sporzadzenie uzasadnienie + 14 dni na zlozenie apelacji po
          otrzymaniu uzasadnienie. Sedzia na sporzadzenie uzasadnienia ma 14 dni + 7 dni
          ma sekretariat na przepisanie, ale te ostatnie terminy sa terminami porzadkowymi
          tylko i uzasadnienie moze byc przeslane pozniej.
          Najlepiej zrobisz jak zadzwonisz lub przejdziesz sie do sadu (bo nie wszyscy
          udziela informacji na telefon) i zapytasz sie czy twoja sprawa jest juz
          prawomocna. Jesli jest, skladasz podanie o wydanie tytulu wykonawczego i idziesz
          z nim do komornika.
    • Gość: Jan Śląsk Re: czy sprawa nadaje sie do windykatora?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:19
      jeszcze raz bardzo serdecznie wam dziękuje i cieszę się ze jest cos takiego jak
      to forum
      i ze są ludzie dobrej woli którzy bezinteresownie chcą pomóc to jest WIELKIE
      oby tak częściej i z jak najbardziej pozytywnym przesłaniem!!!
      dzięki:D
    • joanna29 Re: czy sprawa nadaje sie do windykatora?? 06.09.06, 10:37
      Moim zdaniem, jak Sąd wydał wyrok o przeniesieniu własności samochodu na Ciebie
      bo tak zrozumiałąm, to komornik nie jest Ci potrzebny. Po uprawomocnieniu się
      wyroku idziesz i wsiadasz do swojego auta. Jeżeli poprzedni właściciel nawet
      zawiadomi policjęto pokazujesz im wyrok,że samochód jest Twoj i koniec. Z
      wyrokiem też idziesz przerejestrować samochód i opłacić podatek. Dla
      formalności możesz pisemnie wezwać byłego właściciela do oddania auta w
      okreslnonym miejscu i czasie.
      • majkel01 Re: czy sprawa nadaje sie do windykatora?? 06.09.06, 18:08
        no niekoniecznie. Samochod wedlug mnie powinien odebrac komornik bo tylko on ma
        prawo egzekwowac przymusowo orzeczenia sadow. Wezwac pisemnie dluznika do
        wykonania to dobry pomysl zle nie zawsze. Czasem lepiej dzialac z zaskoczenia
        zeby nie mogl nic uklryc ain kombinowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka