Gość: Atyro
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
10.01.07, 19:53
Witam moaj mama zakupiła biurko, dostaliśmy je (13.12.2006 albo kilka dni później) i leżało około 6 dni (trzeba było je żłożyć samemu) jak już zaczołem składać okazało się że to biurko jest nie takie jak miało byc a mianowicie nie miało podstawki pob monitor, dzwiczek z lewejstrony, szuflady z lewejstrony (jest z prawej), no nie maiła zmków na drzwiczkacz, a ni na szufladzie. Pytani brzmi ile jest czasu na oddanie biurka bez podanie przyczyny (niew wiem czy mnie jeszcze sięga) i czy ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczegolnych warunkach sprzedazy konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego mnie obowiązuje (sprzedawca wprowadził moją mamę w błąd bo obiecał że birko bedzie takie jak chciała moja mama, ale przyszło inne) chodzi mi o to czy są podstawy do zwrotu biurka i otrzymania zpowrotem peniędzy za biurko? Dodam, że biurko (a raczej czści biurka - biurko nie zostało złożone jedynie wyciągnołem części i włożyłem spowrotem). A i jeszcze jedno sprzedawca twierdz,i że biurok jest zgodne z opisem jaki on podał i na jakie zgodziła się moja mama.