Dodaj do ulubionych

Pilnie prosze o rade!

09.03.07, 19:30
Witam!Mam pytanie ojciec 5 lat temu wziął kredyt 30000 bez zgody matki tj ona
wogóle o tym nie wiedziała.Teraz komornik chce zająć ich wspólny dom czy ma
do tego prawo?Wie ktoś może gdzie można dostać bezpłatną poradę prawną w
Szczecinie? z góry dzięki za rady
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Pilnie prosze o rade! 09.03.07, 20:54
      sylwia751 napisała:

> Teraz komornik chce zająć ich wspólny dom czy ma do tego prawo?

A ma inne wyjście???, taka jego praca
    • Gość: Wanda Re: Pilnie prosze o rade! IP: *.net81.citysat.com.pl 09.03.07, 22:33
      Jeżeli nie było intercyzy albo rozdzielczości to za długi małżonkowie
      odpowiadają solidarnie , tz. Pan Komornik domek zlicytuje / za długi / a wy
      pójdziecie mieszkac do socjalu .Wanda
      • Gość: zosia do wandy IP: *.chello.pl 09.03.07, 23:40
        dlaczego ty tak ludzi nie nawidzisz ,czy nie potrafisz po ludzku odpowiedziec
        tylko wyskakujesz z tym socjalem ----beszczelny typ
      • Gość: gość Re: Pilnie prosze o rade! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:56
        Jesteś okropnym i złym czlowiekiem.
    • majkel01 Re: Pilnie prosze o rade! 09.03.07, 22:59
      dopoki nie ma klauzuli wykonalnosci przeciwko malzonkowi dluznika nie powinien
      zajmowac majatku wspolnego.
      Mozna na upartego powolac sie na przejroczenie granicy zarzadu zwyklego ale nie
      daje to gwarancji powodzenia.
      • Gość: nuska Re: Pilnie prosze o rade! IP: 91.109.54.* 10.03.07, 11:30
        Wanda mam ochote strzelic cie w tego gów.. ryja.Życze ci z całego serca zeby
        cie ktos w pierzył w długi,zeby ci choroba zabrała siły do pracy,zeby ci nie
        dali renty i zeby ci nawet nie dali socjalu........A pamietaj jak ktos ci
        czegos zyczy to predzej sie spełni niz bys sama poprosiła.A ja mam długów w
        cholere i nie mam zamiaru już ich spłacać,bawie sie na Nowej Zelandii a jak
        mnie ktos znajdzie to go zastrzele jak mi przekroczy bramke do mojej
        posiadłosci bo mam takie prawo.
        • Gość: Wanda Re: do nuska IP: *.net81.citysat.com.pl 12.03.07, 13:39
          Mój zagubiony post. do nuski- szamanki. Serdeczne dzięki za życzenia i prosze
          o jeszcze.Co do twoich dlugów - pamiętaj , jezeli zobaczysz koło swojej jaskini
          maorysa-windykatora , pomalowanego w barwu wojenne to ZACZNIJ SIE BAC. Do N.Z.
          to tylko parę godzin lotu. Kto by chciał sie z tobą strzelac ? Zapewne
          widziałaś jak wyglada maorys-łowca głów. On za pare dolkow wyciśnie cie jak
          cytrynkę/ łącznie z długami/ . Co do twojego podejścia do zycia to napewno i w
          N.Z. niedługo sie na tobie poznaja i wtedy giwera naprawde moze ci sie przydać.
          Takie tam prawo BÓJ SIE wANDZIA
      • Gość: Wanda Re: do Majkela IP: *.net81.citysat.com.pl 10.03.07, 17:28
        W sumie napisalismy to samo -tylko Ty bardziej stonowaleś Swoją wypowiedź i
        zasiałeś ziarno nadzieji. Ale odpowiedź na pytanie Sylwi jest takie jak w moim
        poście . Co do populustów - piszących na tym wątku - no cóż kto chce niech
        słucha - to nie o majątek popolistów chodzi. Wanda
        • sylwia751 Re: do Majkela 10.03.07, 21:48
          w sumie to dzięki za odp czy o takie mi chodziło? eh nie będę polemizować tak
          ogólnie to chodziło mi o to,że coś mi się o uszy obiło ,że bank ma prawo
          udzielić pożyczki do 5000 bez zgody współmałżonka więc na tej podstawie żeby
          się odwoływać.A jeśli chodzi o szczegół to chyba socjalu nie będzie.Co do
          jednego się zgodze nie obrażając nikogo to forum przestało być eksperkckie.pzdr
          • sauber1 Re: do Majkela 11.03.07, 10:40
            sylwia751 napisała:

> że coś mi się o uszy obiło ,że bank ma prawo
            > udzielić pożyczki do 5000 bez zgody współmałżonka więc na tej podstawie żeby
            > się odwoływać.

Morał z tego taki, że lepiej być singlem, sztuką jest komuś zaufać.......
          • Gość: bankowiec Re: do sylwi 751 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:34
            Ameryki nie odkryłaś,to byłe forum eksperckie
          • mr_pope Re: do Majkela 11.03.07, 16:14
            Kredyt to nie pożyczka tak na marginesie. Jeśli chodzi o odpowiedzialność za
            kredyt zmierzasz do unieważnienia umowy? Bo egzekucja z majątku wspólnego jest
            jak najbardziej możliwa ale w pierwszej kolejności komornik powinien zająć
            majątek osobisty dłużnika. Swoją drogą ile wart jest dom, że komornik chce go
            zająć na poczet zaległości kredytowych?
            • aniol_stroz1 Do Wandy!!! 12.03.07, 13:22
              Ja nie usuwałem Twojego postu, ale chyba zacznę robić porządek z Twoimi
              wpisami. Zaczynasz przeginać. Jeżeli chodzi o moje poglądy, to nie jest
              tajemnicą, ze mamy odmienne :)))

Pozdrawiam
              • Gość: Wanda Re: do Anioła IP: *.net81.citysat.com.pl 12.03.07, 13:26
                Jezeli tak- to przepraszam - widocznie ja popełniłam jakiś błąd. Jezsli zas
                chodzi o różnice w poglądach to chyba dobrze . Coż to byłby za świat gdyby
                wszyscy mieli takie same poglady . Pozdrawiam Wanda
    • Gość: Wanda Re: do mr_pope i saubera IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 10:03
      Panowie - NIE NARAZ. Pozdrawiam Wanda
      • mr_pope Re: do mr_pope i saubera 13.03.07, 11:29
        Jakie naraz? Sauber poczeka:)
        • Gość: Wanda Re: do mr_pope i saubera IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 12:56
          Wiecie co CHlopaki - cała jestem w skowronkach . Wanda
          • mr_pope Re: do mr_pope i saubera 13.03.07, 13:29
            Czyli mam u Ciebie szansę?
            • Gość: Wanda Re: do mr_pope IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 13:45
              Przecież tyle epitetów napisano o mnie na tym forum , sama określam sie jako
              paskuda - czy to Cię nie zniechęca? Przecież LUDZIE MÓWIĄ , że jestem BE. Wanda
              • mr_pope Re: do mr_pope 13.03.07, 13:53
                Nie, mnie to nie zniechęca.
                • cosmic55 Re: do mr_pope 13.03.07, 13:56
                  mr_pope, nie chcę się wcinać, ale miej na uwadze, że Wanda może okazać się
                  facetem. I co to też Tobie nie będzie przeszkadzało??? :)))

Pz
                  • mr_pope Re: do mr_pope 13.03.07, 14:44
                    Skoro nie chcesz się wcinać to dlaczego to robisz?
                  • Gość: bankowiec Re: do mr_pope IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:45
                    Proponuje żeby Wanda z mr_pope przeszli na drogę e-mall.To nie forum /Randka w
                    ciemno/
                    • mr_pope Re: do mr_pope 13.03.07, 15:00
                      Zosia z Wanda mogą wymieniać swoją miłosną korespondencją a ja to już nie mogę?
                      • Gość: Wanda Re: do mr_pope IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 18:26
                        Czyżby bankowiec był zazdrosny? Wanda
                  • Gość: Wanda Re: do cosmity IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 18:27
                    No własnie. Wanda
                    • mr_pope Re: do cosmity 13.03.07, 19:08
                      Żadne no właśnie. Nadal nie odpisałaś mi czy mam u Ciebie szanse.
                      • Gość: Wanda Re: do mr_pope IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 19:12
                        Wiesz niewiem co Ci odpisać . Dostałwm dreszczy i chyba migotania
                        przedsionków. Wanda
                        • mr_pope Re: do mr_pope 13.03.07, 19:15
                          A ja pomieszania zmysłów.
      • Gość: nuska Re: do Wandy. IP: 91.109.6.* 13.03.07, 11:44
        A co tam odpisze.Wanda to ty wyjechałas mi tu z jakimis burmuchami.I wogóle do
        ciebie nie dociera ze jestes smieszna i żałona z tymi komentarzami??Ludzie
        którzy tu szukają pomocy i informacjii nie oczekuja stwierdzen w twoim stylu---
        oddaj,zapłac itp.Większość gdyby mogła to by oddała i zapłaciła.Kazdy gdyby
        wiedział ze za chwile upadnie to by sam usiadł.Przeciez to oczywiste.Jezeli
        człowiek pyta,to oczekuje konkretnej odpowiedzi a nie wyzwisk i
        szyderstwa.Wyluzuj troche.A co do mojej sytuacji.Czy ty myslisz ze ja jestem
        zachwycona tak bardzo moim życiem,ze nie tęsknie do Bieszczad??Ze nie tesknie
        do tego ze mnie z każdej strony otacza Polska.Ja wcale nie pluje na moje
        gniazdo.Gdybym mogła to jutro juz bym była spowrotem.Czy to moja wina ze
        kochani radni wpuscili do 10 tys miasteczka 5 supermarketów???Połozyli cały
        lokalny handel.Jeden z moich znajomych powiesił sie na strychu własnego
        domu,nie wytrzymał.Miałam zrobic tak samo??.Teraz jego synowie walcza by
        uratowac co sie da.Jezeli w Polsce byłaby taka możliwośc jak np w Wielkiej
        Brytanii--że ogłaszam upadłość,licytują mi wszystko co mam,potem rozkładają mi
        na raty długi,na rozsadne raty!! umożliwiające normalna w miare egzystencje
        mojej rodziny ---to jutro kupuje bilet.Ale wiem ,ze gdy wróce to po pierwsze
        nie znajde pracy ,po drugie jak znajde to zedrą co sie da i moje dzieci nie
        bedą miały zadnej szansy na rozwój i godne życie.Wszystko co robie ,robie teraz
        dla moich dzieci,na moim zyciu juz mi nie zależy.Aha i mimo wszystko chociaz
        cie jakoś nie lubie to sorki za głupi tekst z facetem.Poniosło mnie.Zycze ci
        szczęscia,i pamietaj ze jestesmy TYLKO LUDZMI,czasem dobrym słowem mozesz
        uratowac komus życie.
        • Gość: Wanda Re: do nuska IP: *.net81.citysat.com.pl 13.03.07, 11:56
          Również- BARDZO SERDECZNIE CIĘ POZDRAWIAM - Wanda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka