Dodaj do ulubionych

Reklamacja spodni jeans

IP: *.olsztyn.mm.pl 27.03.07, 15:34
Witam
Dwa dni temu zakupiłem ciemne spodnie które niestety barwią inne noszone ubrania mam tu na myśli koszulki, swetry. Czy takie spodnie przez które zostały zniszczone inne rzeczy mogę zareklamować i domagać się wymiany na inny model? Prosze o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Reklamacja spodni jeans 02.04.07, 12:02
      owo barwienie można uznać za niezgodność towatu z umową w rozumieniu art. 4
      ust. 3 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczgólnych warunkach sprzedaży
      konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176).
      W związku z faktem niezgodności można żądać wymiany spodni na nowe zgodne z
      umową na podstawie art. 8 ust. 1 ustawy.
      • Gość: Gość Re: Reklamacja spodni jeans IP: 217.17.46.* 02.04.07, 19:44
        Niestety reklamacja nie została uwzgledniona przez sprzedawcę. Jego odpowiedź
        była taka że była informacja że spodnie farbują. Ale sprawdziłem metki w innym
        sklepie dla bezpieczeństwa z tych spodni i faktycznie istnieje informacja że
        spodnie farbują ale nie podczas użytkowania tylko prania. Mam pytanie jak dalej
        postapić z tą reklamacją? Czy pozostaje tylko sąd do dochodzenia swoich racji?
        Jesli tak to w jaki sposób napisać pozew? Proszę o pomoc i Dziekuje za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka