Gość: Me IP: 82.139.9.* 18.04.07, 18:45 Nachodzi mnie facio z P.R.E.S.C.O Dałem mu popalić więc przychodzi codziennie.Czy mogę zgłosić to na policję np. naruszenie miru domowego? Przynosi papierki i już nawet nie rozmawiamy ze sobą :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majkel01 Re: Też P.R.E.S.C.O 18.04.07, 19:52 zaplac to nie bedzie przychodzil. Proste. Poki sie nie awanturuje (sam piszesz ze nawet nie rozmawiacie) to zadnego miru nie narusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Też P.R.E.S.C.O IP: 82.139.9.* 18.04.07, 20:12 A nachodzenie? - nachodzi mnie przecież.Nie zostawia w skrzynce tylko wydzwania do drzwi.Sam sie prosi o nieszczęscie.Właśnie tego chcę uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Też P.R.E.S.C.O 18.04.07, 20:18 Nie lepiej uniknąć przez zapłacenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Też P.R.E.S.C.O IP: 82.139.9.* 18.04.07, 20:30 Zapomniałem napisać - dług jest z początku lat 2000 i na pewno jest przeterminowany bo facet groził że odda do sądu.Nie zapłaciłem kiedyś rachunku w Plusie.Tłumaczyłem mu ale nie pomogło.Przyłazi i przyłazi.Mówie żeby w takim razie oddał tą sprawe do sądu , albo komornika a on tylko przyłazi i papirki przynosi. Wkurza mnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Też P.R.E.S.C.O 18.04.07, 20:43 Co nie zmienia faktu, że nie jest to naruszenie miru domowego. Musiałby wejść do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Też P.R.E.S.C.O IP: 82.139.9.* 18.04.07, 20:50 Czyli jak mu sie zachce to bedzie przychodził codziennie i nic mu nie moge zrobić? Powinien chyba zostawiać te papiry w skrzynce a nie wydzwaniać do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Też P.R.E.S.C.O 18.04.07, 20:53 > Czyli jak mu sie zachce to bedzie przychodził codziennie i nic mu nie moge zrob > ić? Gdyby dzwonił do drzwi i uciekał, albo przynosił reklamy to może byś mógł. A tak on dostarcza tylko korespondencję. Odpowiedz Link Zgłoś
aniol_stroz1 Re: Też P.R.E.S.C.O 18.04.07, 21:01 Zrób tak, za każdym razem jak będzie Tobie chrzanił, co Tobie grozi i co Tobie zrobią. Zgadzaj się na wszystko co Ci powie. Jak powie o rozprawie to mów ok rozprawa to najlepsze wyjście z sytuacji, jak powie o komorniku, to mów że komornik to najlepsze wyjscie z sytuacji itd. Ale tonem spokojnym i zrównowarzonym, po czym delikatnie zamknij drzwi przed nosem. On widzi, że to Ciebie wkurza, a czym bardziej Ciebie wkurza tym bardziej on wie, że jest dla Ciebie upierdliwy. Ma być totalny spokój, w końcu znydzi się jemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: Też P.R.E.S.C.O 18.04.07, 21:05 Gość portalu: Me napisał(a): > Czyli jak mu sie zachce to bedzie przychodził codziennie i nic mu nie moge zrob > ić? > > Powinien chyba zostawiać te papiry w skrzynce a nie wydzwaniać do drzwi. owszem mozesz mu zaplacic a wtedy 100 % gwarancji ze wiecej nie przyjdzie. Sam zreszta przyznajesz ze masz dlug, ze nie zaplaciles rachunku itd. Coz zatem jest zlego w dochodzeniu slusznie nalezacych sie pieniazkow ? A wydzwaniac do drzwi mozna. Nigdzie nie jest napisane ze jest to zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Też P.R.E.S.C.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:00 nie ma sensu się sprzeczać. Może poprostu zaproś go raz , drugi na herbate. Pogadajcie o życiu. Może się zaprzyjaźnicie. Niech Ci pokaże pełnomocnictwo, sowją legitymacje. zapytaj się go jak mu się samochodem jeździ itd. Odpowiedz Link Zgłoś