Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc-pilne!!!!

18.06.07, 09:29
zaufalam mojej kadrowej wzielam jej na siebie kredyt a ona byla zyrantem-ona
nie miala wtedy zdolnosci kredytowej-okazalo sie ze go nie splaca,mi zabrali z
konta 500zl i mam splacic jeszcze 5 tys-wzielam tylko 2 tys:(byl u mnie
komornik sadowy.
Czy moge teraz pojsc np.z notariuszem i zeby ona napisala oswiadczenie,ze
zobowiazuje sie splacic i mi(500zl) i dla banku pieniadze?czy takie cos
zdaloby egzamin ewentualnie w sadzie?i w w banku?
Okazuje sie,ze nie jestem pierwszym pracownikiem tak oszukanym przez nia i nie
zamierzam tego tak zostawic.Prosze poradzcie cos madrego bo mi to spedza sen z
powiek:(Czy moge teraz z tego jakos wybrnac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wanda Re: prosze o pomoc-pilne!!!! IP: *.net81.citysat.com.pl 18.06.07, 10:03
      Niestety ale nie. Jako żyrant będziesz musiała spłacić kredyt / za
      przeproszeniem / koleżanki co do grosza. Natomiast ewentualne oswiadczenia ,
      itp. pomogą ci dochodzić tych pieniędzy od / za przeproszeniem / koleżanki na
      drodze sądowej.A moze / za przeproszeniem / koleżanka ma coś co można
      spieniężyć.?Wanda
      • Gość: marudka1980 Re: prosze o pomoc-pilne!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 10:33
        tylko ze ja jej wzielam na siebie kredyt a ona byla zyrantem,ja jej dalam cala
        pozyczke poniewaz ona obiecala ze ja splaci:(zaufalam i teraz niewim co robic?
        • Gość: m.kar Re: prosze o pomoc-pilne!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:41
          Kiedyś słyszałam tekst "zaufaj mi - nikomu nie ufaj". Skoro Twoja kadrowa nie
          miała zdolności kredytowej to tym samym można powiedzieć, że nie stać ją było na
          spłacenie pożyczonej kwoty która Ty pożyczyłaś dla niej. Co Twoja znajoma mówi
          na tą sytuację, rozmawiałaś z nią? Jeśli deklaruje chęć spłaty tego zobowiązania
          to myślę, że powinnaś z nią podpisać umowę pożyczki na tą kwotę + ewentualne
          odsetki + 15% dla komornika i poświadczyć taką umowę u notariusza. Chociaż taką
          umowę pożyczki powinnaś podpisać z nią kiedy dawałaś jej pieniądze teraz to
          tylko kwestia jej dobrej woli.
      • Gość: zosia Re: prosze o pomoc-pilne!!!! IP: *.chello.pl 19.06.07, 20:59
        wanda czytaj uwaznie ,ona wziela na siebie kredyt kadrowej a kadrowa jest
        zyrantem................... a to jest róznica
        • Gość: Wanda Re:do zosia IP: *.net81.citysat.com.pl 19.06.07, 22:26
          A moze to ty powinnas uważnie czytac moje posty?Wanda
    • Gość: Wanda Re: prosze o pomoc-pilne!!!! IP: *.net81.citysat.com.pl 18.06.07, 11:27
      Sorki źle zrozumiałam . Co do tego kto placi jeżeli żyrant nie placi - nie mam
      wiedzy. Wanda
    • majkel01 Re: prosze o pomoc-pilne!!!! 18.06.07, 17:34
      notariusz tylko wtedy jesli obie strony sie na to zgodza. Mozna wowoczas przed
      notariuszem spisac odpowiednia umowe. Ale po pierwszem notariusz nie bedzie
      nigdzie chodzila po drugie musi byc wola obu stron bo ten bez zgody nic nie zalatwi.
      W obecnej sytuacji, jesli nie splaci dobrowolnie nie pozostanie ci nic innego
      jak skierowanie sprawy do Sadu. Ale z tym tez moze byc problem bo w koncu
      dokumentacja mowi co innego. Chyba ze inni tez zaswiadcza ze cos takiego mialo
      miejsce.
    • Gość: monika Re: prosze o pomoc-pilne!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:08
      Przykto mi ale jeżeli ty wziełaś ktedyt za nia to nic nie możesz
      zrobić jedynie go spłacić. Pracuję w kancelarii prawnej i przykro,
      że tak zrobiłaś. Wyjście jeżeli podpisze ci umowę pożyczki na kwotę
      którą wzieła ale będzie to umowa cywilno prawna w której zobowiąże
      się do spłaty w jakimś tam terminie i go nie dotrzyma - dopiero
      mając taki papier w ręku mjożesz iść do sądu. Ale wątpię aby chciała
      to zrobić. Nauczka na przyszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka