Gość: Sylwia
IP: *.adsl.inetia.pl
07.09.07, 20:48
Bardzo proszę o pomoc, sprawa jest o tyle istotna, ze nie dotyczy tylko mnie lecz conajmniej 500 osób.
Moje dzieci uczęszczają do szkoły podstawowej i zgodnie z aktualnie obowiązującą ustawą, dzieci w szkole powinny być w stroju jednolitym.
Szkoła wraz z radą rodziców podjęła decyzje wyboru mundurka i wskazała zakład krawiecki, który bedzie go dla ponad 500 dzieci szył, i tu się zaczyna problem....Syn był dwa razy w mundurku w szkole i już na rękawach i na bokach są bardzo widoczne skosmacenia materiału. Nie wiem co będzie dalej skoro mundurek nawet nie był wyprany, aż strach pomysleć jak bedzie wygladał po praniu, a koszt wcale nie jest niski bo cena to 60,00 zł. Drugi zamówiłam z zaliczką 30,00 zł i czekam. Jednak po tym co widze w tej chwili nie chcę go odebrać, a najchętniej bym zwróciła też ten który juz mam. Ręce mi opadaja, bo koszt jest to dla mnie dość spory, nie ukrywam sporego rozgoryczenia.Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób mam rozwiązać ten problem.Będe wdzięczna za udzielenie fachowej porady i myśle , że nie tylko ja...
PS. na metce mundurka jest logo firmy wraz z adnotacją" mundurek szkolny + nazwa szkoły dla której został on wykonany+ skład :poliester 50%,wiskoza 43%,len 7%)może ta informacja będzie przydatna.
Niecierpliwie czekam na odpowiedź.