Dodaj do ulubionych

Kara śmierci

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 13:10
Jestem zdecydowanie za.
Jestem też za zakazem posiadania broni palnej.
Przestępcy jej nie oddadzą ,ale sam fakt posiadania będzie już powodem do
zatrzymania choćby za to.
Uczciwy człowiek nawet jeśli dla bezpieczeństwa posiada broń, to nie przywykły
do przemocy ze strachu i tak jej nie użyje. Jeszcze se krzywdę może zrobić.
Dobrze , że policja strzela jak do kaczek.Istoty pozbawione człowieczeństwa
należy eliminować czasowo lub bezpowrotnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielony Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 13:58
      Po czesci sie z Toba zgadzam... ale mysle ze nasze spoleczenstwo nie doroslo do
      tego, zeby posiadac w wolnym obrocie bron. Jedna rzecz mnie denerwuje i to
      bardzo... taki bandyta, gwalciciel morderca na moj koszt do konca zycia bedzie
      sobie zyl w wiezieniu - a powinien z nawiazka odpracowac. Proponuje ciezkie
      roboty dla takich przy budowie autostrad chociazby, niech kopia rowy albo nosza
      kamienie. Niech to nie beda dla nich dozywotnie wakacje... a kara smierci to
      dla mnie morderstwo takie samo jak kazde inne, tylko ze w majestacie prawa.

pozdrawiam
      • Gość: markon Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 15:28
        zgadzam się z Tobą.Ale dokonałem wyboru w swym sumieniu i jednak jestem za karą
        śmierci, najwyżej będę miał nieczyste.
        Absolutnie jestem za tym aby więźniowie pracowali wykonując pracę równoważącą
        ich utrzymanie. Twardziele , którzy się nie dostosują nie dostaną jeść.
        Proste (bez twardych reguł tałatajstwa się nie opanuje).
        Wyznaję zasadę: kto nie przstrzega zasad i praw nie może korzystać z uprawnień
        i przywilejów.
        • Gość: zielony Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 16:25
          czasami jestem za kara smierci jak slysze o bezkarnosci tych skur****czybykow.
          Ale dobrze wiesz ze nasz wymiar sprawiedliwosci daleki jest od idealnego i
          pomylki trzeba brac pod uwaga. Mysle, ze wiekszym zlem jest wykonanie egzekucji
          na jednym, niesprawiedliwie osadzonym skazanym niz na 1000 winnych. A dozywocie
          w obozie pracy tez spelnia swoje zadania. Chyba.
      • tom_tom Re: Kara śmierci 28.06.02, 19:43
        Też jestem przecviwny karze śmierci, chociaż przy niektórych bandziorach mam
        wątpliwości.
    • hiro Re: Kara śmierci 27.06.02, 20:39
      masz jaja?-to broń się sam!
      w razie draki dostaniesz w zawiasach za nielegalne!
      pozdro
    • blic Re: Kara śmierci 27.06.02, 21:10
      Gość portalu: markon napisał(a):

> Jestem też za zakazem posiadania broni palnej.

Ryzykowne opinie prezentujesz.
      Hameryka to kraj o rekordowej ilości przypadkowych postrzeleń (szczególnie wśród
      dzieci), tudzież rekordowej ilości broni w drugim (nielegalnym) obiegu.
      Nie chciałbym zarobić kulki od sąsiada, na którego trawnik bym pomyłkowo wleciał
      po trzech piwach (realia Teksasu).
      • Gość: markon Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 09:32
        Polska chce być państwem prawa. Musi dobre prawo stanowić i obywateli
        przyzwyczajać do tego,że jeśli naruszyli prawo, to kara ich nie ominie.
        Bronić mogę się sam gdy przestanę płacić podatki na tych, którzy są do mej
        obrony wyznaczeni. Nastąpi wtedy powrót do praw dżungli.
        Wszędzie na świecie gdzie kończy się wojna zaczyna się wprowadzanie porządku od
        zdania broni. Oczywiście z różnym skutkiem. Ale jeżeli w domu wychowuje się
        młodego obywatela w świadomości, że posiadanie broni jest nielegalne, to nawet
        jeśli ojciec ma broń, to gówniarz o tym nie wie i sam w przyszłości nie będzie
        chciał jej mieć. Chyba, że tatuś rozrywkowy lubi na imprezce pobawić się coltem.
        • blic Re: Kara śmierci 28.06.02, 15:51
          Gość portalu: markon napisał(a):

> Ale jeżeli w domu wychowuje się
          > młodego obywatela w świadomości, że posiadanie broni jest nielegalne, to nawet
          > jeśli ojciec ma broń, to gówniarz o tym nie wie i sam w przyszłości nie będzie
          > chciał jej mieć.

No to jak w końcu, jesteś za posiadaniem czy przeciw? :)
          • Gość: markon Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 15:56
            absolutnie przeciw, tak mi się wydawało, że się nie zrozumieliśmy.
            Klasyczny konflikt między moim pisaniem a Twoim czytaniem.Pozdrawiam
            • borys-krakow Re: Kara śmierci 28.06.02, 16:16
              Zdecydowanie Blic ma problemy ze zrozumieniem tekstu. A potem Polska źle wypada
              w rankingach...
              • blic Re: Kara śmierci 28.06.02, 16:51
                borys-krakow napisał(a):

> Zdecydowanie Blic ma problemy ze zrozumieniem tekstu.

Ale plama! :))
                [Spuszczam rogi, podwijam po siebie ogon i idę się za karę skropić święconą wodą.]
                • Gość: markon Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 17:14
                  zdarza się najlepszym, rutyniarstwo ma swe prawa.
                  • borys-krakow Re: Kara śmierci 28.06.02, 18:42
                    A wracając do tematu jestem bezwzględnie przeciw. Karze śmierci.
                    • Gość: markon Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 18:55
                      a mnie utwardzałeś niedawno. No ale wiem, że tu nie o twardość idzie.
                    • arwena Re: Kara śmierci 06.07.02, 15:26
                      borys-krakow napisał(a):
                      > A wracając do tematu jestem bezwzględnie przeciw. Karze śmierci.
                      ale czemu? z wiezienia rzadko kiedy cokolwiek dobrego wynika
                      ani to prewencja, ani resocjalizacja, jedynie kosztowna i czesto nieskuteczna
                      izolacja. mi sie marzy eliminacja
                      • tom_tom Re: Kara śmierci 06.07.02, 15:31
                        Przed kilkudziesięci laty Niemcy doszli do wniosku, że zbedni są Żydzi.
                        • arwena Re: Kara śmierci 06.07.02, 15:33
                          adekwatnie rzecz jasna

ja raczej na hammurabiego wole sie powolywac
                          poza tym dlaczego stawka zywieniowa w wiezieniach jest zdecydowanie wyzsza od
                          szpitalnej?
                          • tom_tom Re: Kara śmierci 06.07.02, 15:38
                            Bo więźniowie nie są na diecie.
                            • Gość: markon Re: Kara śmierci IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 16:35
                              zasada: miska za pracę!
                              • Gość: Rafal-Lodz Re: Kara śmierci IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.07.02, 10:14
                                Zgadzam sie oni traktuja wiezienie jak wczasy a ja bym im zafundowal zagraniczne
                                np w Iranie,Turcji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka