Dodaj do ulubionych

SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

05.02.06, 21:27
W czwartek byłam w Slave. Boszszsz.....jestem w szoku!!! Po pierwsze nazwa:
Klinika leczenia bezpłodności (??). Wizyta kwalifikująca do programu miała
być bezpłatna-ale musieliśmy zapłacić (??). Wydzieranie kasy na każdym kroku:
wszystkie nasze badania wylądowały w koszu na śmieci bo oni sobie sobie życzą
aby zrobić u nich. Dziwne, bo nasze dopiero co zrobione były na najlepszym
sprzecie i w labolatoriach z certyfikatem. W gabinecie brudno, żadnych
konkretnych wniosków z wizyty ale propozycja jaka padła od razu: in vitro!!
Oczywiście nie natychmiast- najpierw wiele płatnych badań,( m.in
histeroskopia), które zabiorą kilka cykli. Najgorsze jest to, ze za te 80zł
nie dostałam nawet opisu badania. Sory ale rezygnuję- jak dla mnie zero
profesjonalizmu i wyrywanie pieniędzy na bezczelnego.
Obserwuj wątek
    • aga1506 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.06, 22:33
      Doskonale Cię rozumiem , jest wiele nieprofesjonalnych "klinik" które tak
      właśnie traktuja swoich pacjentów , np w Provicie w cenniku jest napisane
      pierwsz wizyta 60zł oki ale jak chciałam sie umówic to okazało sie że już
      kosztuje 150zł. Niestety pani nie potrafiła mi wytłumaczyć co było wliczone w
      koszt wizyty. A co do badań to tak samo najlepiej u nich bo kosztują 190zł a
      prywatnie w labie takie samo badanie 30zł?????????????? I jak mamy sie nie
      stresować, denerwować i jak mamy nie myślec że wszyscy chcą na nas ZAROBIĆ.....
      skoro tak jest. Tylko niestety w poradniach przy szpitalnych nic nie wskóramy
      bo nie stac ich na sprzęt np wirówkę do inseminacji która jak sie okazało jest
      na NFZ... ciekawe co jeszcze mnie zaskoczy.........Pozdrawiam Agnieszka
      • samanta25 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.06, 23:03
        aga1506 napisała:

> Doskonale Cię rozumiem , jest wiele nieprofesjonalnych "klinik" które tak
        > właśnie traktuja swoich pacjentów , np w Provicie w cenniku jest napisane
        > pierwsz wizyta 60zł oki ale jak chciałam sie umówic to okazało sie że już
        > kosztuje 150zł. Niestety pani nie potrafiła mi wytłumaczyć co było wliczone w
        > koszt wizyty. A co do badań to tak samo najlepiej u nich bo kosztują 190zł a
        > prywatnie w labie takie samo badanie 30zł??????????????

Agnieszka jeśli chodzi o Provitę to musisz wziąść pod uwagę że pierwsza wizyta
        tzn. konsultacja w niepłodności kosztuje 150zł natomiast cena za wizytę 60zł to
        cena normalnej wizyty podczas leczenia u nich, czyli kiedy jesteś już ich
        pacjentką i zgłaszasz się do nich na wizytę co jakiś czas.
        Wiele osób dzwoniąc nie pyta o pierwszą wizytę tylko ogólnie o cenę wizyty i
        stąd potem powstaje nieporozumienie
        Natomiast cenę badania którego podajesz 190zł (pewnie chodzi o badanie
        nasienia) to nie zrobisz w laboratorium takiego samego badania za 30zł
        U nich badanie nasienia jest szczegółowe i zawiera wiele danych, których nie
        dostaniesz w zwykłym laboratorium
        My nie korzystaliśmy z badania nasienia w Provicie bo szkoda nam było kasy,
        skoro i tak miałam robić IUI

52 cykl starań
        i nie poddaję się ..... już po laparoskopii uncertain
      • annalalik Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.06, 08:16
        W Provicie 1 wizyta kosztuje 150 zł i jest to napisane w cenniku
        www.klinikanieplodnosci.pl/index.php?mid=6
    • aga1506 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.06, 23:19
      Nie napisalam wcale tego złosliwie tylko już mam dość płacenia za cos co mam
      zrobione. Skoro tak mówisz to zwracam honor "Provicie" A tak poza nawiasem to i
      tak te wszystkie koszty związane z leczeniem uwazam za gróbo zawyzone..... Już
      dwa lata chodzę od lekarza do lekarza i każdy mówi co innego więc teraz
      powiedziałam DOŚĆ....... Daję sobie luz , mężowi aplikuje Salfazin na
      poprawę "chłopaków" i będe działać wink , może jednak sie uda bez
      wspomagaczy......
    • rafulka Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 07:44
      Jestem fest zadziwiona. Ja też jestem w programie. I za I wizytę nie płaciliśmy
      ani gronia. Druga wizyta była histeroskopią, ale po niej w gabinecie doktora
      spędziliśmy ze 40 min. (w tym USG) i zapłaciłam za histero 400 zł (w cenniku
      jest 300-400, a u mnie wycięto polipa więc spodziewałam się wyższej stawki).
      Wiem, że za dwie IVI zapłacę normalnie, ale już za in vitro stawkę (za zabieg)
      2.400-2.900 (w zależności, czy będzie to IVF czy ICSI).
      A już w ogóle powaliłaś mnie brudem. Fakt, że wchodzienie do kamienicy gdzie
      mieści się SALVE nie jest przyjemne, ale sama klinika - super, a gabinet dr
      Sobkiewicza zrobił na mnie wielkie wrażenie (lubię łączenie antyków z
      nowoczesnością).
      Nasze badania przyjęto. Fakt, miałam aktualne i sporo (HSG i laparoskopię).
      Jedynie wartości zaplemników trzeba było zrobić u nich. Z mojej wiedzy każda
      klinika, akurat te badania chce mieć zrobione u siebie...
    • ul73 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 07:57
      Jestem w szoku, chodzę tam od tak dawna i nigdzie nie widziałam tabliczki
      klinika leczenia bezpłodności, tylko gabinety specjalistów, klatka schodowa
      faktycznie nie jest zachęcająca, ale w srodku jest bardzo czysto i ładnie i
      potwierdzam, ze gabinet jest super urządzony, bardzo wygodnie, oddzielnie część
      do pogadania a oddzielnie, część z fotelem i usg. Z tego co czytam, to doktor
      większość badań honoruje, a z własnych doświadczeń powiem Ci, ze histeroskopia
      zabiera jeden cykl, a nie kilka.
      • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 08:26
        Co do nazwy Klinika leczenia bezpłodności mogę ustąpić:
        szukaj.onet.pl/query.html?qt=salve
        Brud: przyjrzyj sie na warstwy kurzu na biurku, rogach kozetki, na fotelu gin i
        monitorze od usg i wszechpanujący smród. Badanie było wykonywane bez rekawiczek.

Wizyta była płatne bo darmowe są tylko dwie rano a my mając ok 400km nie
        jesteśmy w sytanie dojechać na rano w związku z tym godzinę później już
        kosztuje 80zł - dla mnie to niedorzeczne (bo ten sam doktor, ten sam gabinet,
        ta sama klinika i ten sam program).

Histeroskopie dopiero miałam u siebie (przedstawiłam opis) wiec skoro jest to
        badanie inwazyjne nie widzę sensu robienia jej ponownie po kilku tygodniach.

Zlecono mi szerg badań których nazwy pierwszy raz widziałam na oczy a ponoć
        wszystko u mnie ok, więc badania tak dodatkowo (??). Poza tym mam je wykonać na
        czczo a klinika je wykonuje od 7-8 rano czyli co- mam jechać noca czy spać w
        samochodzie? Mąż ma dobre wyniki- wiec po co powtarzać- jakby były złe to
        rozumiem.

Ponadto lekarz nie może zakładać, ze ja do niego wrócę i uważam, ze powinien
        dać opis badanie usg jakie wykonał. Sam narzekał, ze z niektórzych badań nie
        mam DOKŁADNYCH opisów i że lekarze powinni to ZAWSZE robić a
        pożegnał nas bez niczego.

Zraziły mnie bezpardonowe pytania o nasze miejsce zatrudnienia i zarobki(??)

Jechałam do Salve z wielką nadzieją ale niestety wizyta mnie strasznie
        rozczarowała. Wiem, ze sporo z Was chwali doktora ale ja tam nie wrócę-może
        jestem zbyt przewrazliwiona na drobiazgi, ale ta klinika i doktora podejście
        nie wzbudziło mojego zaufania. Czułam się jak frajerka z duzym potrfelem.
        • paula242 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 08:59
          Dla mnie tak jaki i SALVE jak i Provita to jedna wielka pomyłka.Z Salve
          zrezygnowaliśmy szybko jak zobaczyliśmy ile kasy od nas ciagnie.Nasze wizyty
          trwały niecałe 5 min.Za to w Provicie żadnych badan.Miałam tam ICSI i
          mrożaczki.nawet bakteriologia ich nie obchodziła.zrobiłam ja sama dla
          siebie.Teraz przeniosłam sie do Novum zaczęłam robic wszystkie badania i jestem
          załamana.Nic dziwnego że w provicie nie udało mi sie ICSi.Szkoda gadac
          • 56at Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:45
            Co człowiek to opinia ja chodziałam do novum 7 lat i tez jestem załamana
            • akinom74 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:49
              Moja koleżanka chodziłą do Gamety i też się zawiodła więc każda klinika jest
              inna. Jak jednej sie uda to będzie polecać swoją jak nie wyjdzie to będzie
              szukać winnych.
        • akinom74 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:00
          Żadnego smrodu nie czułam, rękawiczki były, podczas badania usg dopochwowego
          prezerwatywa również była. Mnie lekarz też kazał powtóżyć wszystkie badania,
          ale ma rację bo miałam swoje poprzednie robione w złych dniach cylku przez co
          nie są miarodajne.

Co do godziny to wcale nie są darmowe tylko rano bo ja byłam o 14.00 a to chyba
          raczej południe.

Co do pytania o zatrudnienie - to ważne pytanie bo np. niektórzy kierowcy mają
          obniżoną jakość plemników ze względu na pozycję siędzącą, ci panowie co pracują
          przy wysokich temperaturach również. Więc lekarz miał rację pytając czym się
          zawodowo zajmujecie. O zarobki mnie nie pytał.
    • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 09:56
      dla mnie jest pomylka co ty tu piszesz ja za pierwsza wizyte nic nie placilam
      histero robilam a i owszem i to chyba normalne ze gin chce osobiscie zobaczyc
      jak wyglada twoja macica w srodku zeby wiedzial jak wkladac zarodeczki co do
      brodu to mnie to nieinteresowalo chodzilo bardziej o podejscie badania
      uwzglednili a dzieki nim wspanialym ludzia mam w brzuszku dwa cudaczki wiec
      tyle opini ile ludzi
    • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 10:20
      hmmmm....podobną opinię słyszę (czytam) dopiero drugi raz, a przeciez Salve
      jest czesto opisywane na forach.
      jestem ich pacjentką od kilku miesięcy. Brudu nie zauważyłam, wręcz przeciwnie
      (oczywiście pomijam wspomnianą przez dziewczyny klatkę schodową, ale tez nie
      przesadzajmy). lekarz do badania zawsze zakłada rękawiczki, USG dopochwowe
      wykonywane zawsze w prezerwatywie.... Mialam dwie iui i przy mnie były
      otwierane fabrycznie zapakowane przyrządy.
      lekarz nie jest osobą cukierkową - jesli uwaza, ze nie ma sensu iui to od razu
      proponuje in vitro. Jest w specjalista i to on lepiej wie, co dla kogo
      właściwe. Nam nawet nie zaproponowal in vitro, tylko tańszą inseminację. Prawie
      wszystkie wyniki badań (a troche ich mieliśmy) oprzyjął i nie kazał powtarzać.
      jedynie badanie nasienia kazał powtorzyć, twierdząc, że laboratorium, w ktorym
      wczesniej badalismy często popełnia pomyłki. Jak sie okazało - mial doktorek
      racje (co potwierdziliśmy rowniez u dr. Gontarka oraz w laboratorium na ul.
      Zielonej)
      Same ceny....nie sa najwyższe. Zaś pierwsze, darmowe wizyty odbywają sie w
      określonych dniach i w określonych godzinach, jakby poza normalnymi godzinami
      przyjęć.
      I tylkjo jeden jedyny raz zdarzyło mi sie spedzić w gabinecie mniej niż 15
      minut. Podczas każdej wizyty mam USG, za ktore dodatkowo nie płacę (a jak placę
      za usg to nie placę dodatkowo za poradę, recepty, zwykłe badanie ginekologiczne)
      Będe chwalić Salve i Dr Sobkiewicza, bo to dzieki tej klinice i temu
      czlowiekowi zobaczyłam dwie kreski na teście oraz śliczną betę.

Ale jeśli Tobi enie odpowiada ta klinika.....mi np. nie odpowiadała łódzka
      Gameta, a wiele dziwczyn chwali tę klinike.

Pozdrawiam i bez względu na miejsce leczenia.....POWODZENIA!!
      • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 10:56
        Jeżeli komuś sie udalo w Salve to chwalić Boga. Ja z taką nadzieją tam
        pojechałam. Nie chcę źle, po prostu dziele sie moimi odczuciami. Wiadomo że ile
        ludzi tyle opinii.
        • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 12:29
          pewnie, ze ile ludzi tyle opinii smile
          Jak napisalam wczesniej....nie wazne gdzie się leczysz....wazny efekt, a efektu
          zycze Ci jak najszybciejsmile
    • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 12:52
      ja dodam ze jechalam do salvy wczase stymulacji codziennie 120km i zawsze bede
      chwalic te klinike i ich personel a pieniadze ...hmmmm jak sie udaje to
      niemysli sie o nich
      • tekla12 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 14:35
        Ktoś się faktycznie myli - jeśli ty jesteś zdrowa i mąż ma dobre wyniki a lekarz
        proponuje ivf to dziwne.
        Salve ma program dumpingowy - cena ivf i hsc jest zaniżona, bo przy ostrej
        konkurencji nie ma szans na przebicie się na zagęszczonym rynku. To nie może
        potrwać długo, więc trzeba korzystać, tym bardziej, że mają efekty.
        Jeśli przy tak atrakcyjnych warunkach cenowych ivf i braku własnego zysku lekarz
        proponuje ci nieopłacalny z jego perspektywy zabieg, to musi mieć powody, żeby
        sądzić, że to jedyna rozsądna droga leczenia.
        W Polsce nie ma kliniki idealnej, z przemiłym i w pełni dyspozycyjnym
        personelem, extra warunkami i niskimi cenami. Niestety częściej dużo płacisz i
        nie jesteś zadowolona ze sposobu w jaki cię traktują. A tak naprawdę funkcją
        zadowolenia jest ciąża a nie warunki i sposób traktowania.
        Jeśli nie chcesz robić powtórnej hsc to nikt cię do tego nie zmusi, ale dobrze
        by było wiedzieć dlaczego gin uważa, że koniecznie trzeba ją powtórzyć.
        • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 14:42
          Jest sporo racji w tym co piszesz ale z mojego punktu widzenia wyglada to tak.
          Mąż jest zdrowy a ja mam czasem zaburzenia owulacji. Problem w tym, że cały
          czas słyszalam od innych lekarzy że jestem w stanie naturalnie zajść w ciążę i
          tak zmarnowałam sporo czasu-dłużej nie bedę czekać. Nagle poczułam umykajacy
          czas i to, że na własne dziecko wkrótce będzie za późno. Dlatego szukam kliniki
          idealnej. Nie zmarnuje już ani jednego cyklu dlatego Salve odpada.
          • tekla12 waztre 06.02.06, 14:46
            A jakiej kliniki szukasz - ma być tanio i skutecznie czy drogo, miło i skutecznie?
            • waztre Re: waztre 06.02.06, 14:55
              Na pewno skutecznie, co do ceny- mogę zapłacić ale za to co potrzebne a nie za
              kolejne takie same badania i kolejną histeroskopię, żadnych wpadek typu bród
              czy pytań ile zarabiamy-bo to sprawa prywatna i uważam, że lekarz nie ma prawa
              o to pytać. Co do tego czy ma być miło- nie musi być- szorstkość Sobkiewicza
              jest mi obojętna, ale brak profesjonalizmu bardzo mnie razi.
              • korlewna Re: waztre 06.02.06, 15:00
                rozumiem doskonale, ze może Ci klinika nie odpowiadać, ale z tym brudem to
                chyba jednak przesadzasz.....bez jaj...
                A na pytanie o zarobki mogłas odpowiedzieć, ze nie chcesz udzielić odpowiedzi.
                Ludzie....przeciez nie dajmy się zwariowac....świat nie jest czarny ani bialy,
                tylko szary.
              • tekla12 Re: waztre 06.02.06, 15:02
                Sobkiewicz pewnie miał zły dzień, może sprzątaczka miała grypę. Wybacz mu, bo
                nie wiedział, co czyni.
                Trzymam kciuki z dobry wybór kliniki i błyskawiczny efekt lecznia. Pozdrawiam T.
    • akinom74 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 14:52
      to co piszesz to paranoja. W czwartek byłam na pierwszej wizycie w salve. NIC
      NIE PŁACIŁAM. Jest czysto, a że kamienica brudna to nie wima kliniki, obsługa
      przemiła, a gabinet wręcz cudowny - podobał mi sie parawan, mąż (niebył ze mną
      teraz)będzie mógł być w gabinecie przy badaniach a nie będzie widział samego
      badania, bardzo pomyślane rozwiązanie. Piszesz głupoty!!!
      • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 14:57
        To co sadzisz ze sobie zmyślam? Niby po co? Dajmy więc sobie spokój z tą
        dyskusją. Kazdy ma swój rozum i podejmuje odpowiedzialne decyzje. Ja już
        znalazłam odpowiednią klinikę.
    • ul73 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:11
      Gdyby był tam taki brud to nie było by efektów, bo przy zabiegach typu in vitro
      potrzebna jest wręcz sterylna czystość, a moje dziecko poczęło sie dzięki icsi
      i nie tylko moje. Zawsze będę uważać że Salve i dr Sobkiewicz to był strzał w
      dziesiątkę i dzięki nim spełniło sie moje najwieksze marzenie.
      Proponuje skończyć to głupie gadanie, Waztra na szcżęście znalazła idealna
      klinikę, pozostaje życzyć szybkiego naturalnego zaciążenia.
      • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:25
        wlasnie kazda ma swoje odczucia i podejmuje decyzje ja bede chwalic salve p
        Malgosie i dr Sobkiewicza po grob moje cudaki to ich dzielo dzieki nim
        zostaniemy rodzicami wiec niema oczym juz dyskutowac
        • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:46
          Wyczuwam w tym tonie złosć na mnie. Czemu? Przecież każdy ma prawo mieć własne
          zdanie, wiecej, każdy ma prawo je wypowiadać. To ze mi sie w salve nie podoba
          to nie znaczy że jest to zła klinika. Każdy ma subiektywne wrazenia - nie
          musicie od razu na mnie naskakiwać. Jak widać nie jestem osamotniona w swojej
          opinii jakkolwiek moje zdanie nie jest popularne. Po takich atakach zastanawiam
          sie czy na tym forum jest wogóle miejsce dla krytyki i negatywnych opinii.
          • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 15:49
            Jescze jedno nie wiem jak wyglada sala do ivf- zapewne jest tam sterylna
            czystość, ale w gabinecie jej nie ma. Ale to przecież drobiazg- kiedyś porody
            przyjmowano na sianie a dzieci rodziły się zdrowe w domu.
            • jutro22 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 16:00
              Dziewczyny zastanówcie się dlaczego salve wciąż robi programy darmowego ivf a
              inne kliniki nie?
              Salve niestety nie jest znaną kliniką i chce wyrobić sobie renomę ilością
              wykonanych zabiegów. Odsetek udanych ivf to ok 30-35 procent w najlepszych
              klinikach, co oznacza ze z 10 kobiet tylko 3 zajdą w ciążę. Jeżeli salve robi
              ivf po kosztach to nabija sobie kasę w inny sposób a wiekasza ilość wykonanych
              ivf to wiekszy rozgłos i więkasza ilosc skutecznych ivf- czyli jesteście
              królikami doświadczalnymi pozwalajacymi wypłynąć tej klinice na szersze wody
              czyli tam, gdzie pływają już inne znane kliniki.
              • 56at Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 16:49
                Tylko ,że część z tych "królików" ja piszesz za kilka m-cy zostanie mamami a
                niektóre nawet bliźniaków -)
              • rafulka Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:04
                O ile wiem Salve przenosi się niebawem do innego budynku (swojego, nowego). Po
                spotkaniu z dr Sobkiewiczem i histero, które mi robił (dodam na b. sterylej
                sali) mam b. dobre wrażenia. A w sprawie szukania rozgłosu - nie wypowiem się.
                • 56at Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:09
                  Rafulka ja trzymam kciuki!!!!!
                • ul73 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:14
                  Ja miałam ICSI 3lata temu,mój synek ma ponad dwa latka, to długi okres, a juz
                  wtedy mieli przyzwoite wyniki, nie czułam sie jak królik,mam jeszcze jedną
                  porcję mrożaczków,skoro ponad trzy lata temu tyle dziewczyn zachodziło w ciążę,
                  to tym bardziej teraz ni potrzebują sie uczyć na kimś, a z drugiej strony w
                  najstarszej polskiej klinice w Białymstoku sa ceny jeszcze niższe,czyżby też
                  poszukiwali królików? Nalezy pamiętać, że to nie są ich normalne ceny, tylko w
                  ramach programu. Pozostałe ceny są normalne, tzn. nie z kosmosu, ale też znam
                  trochę tańsze laboratorium.
                  • ul73 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:16
                    JUTRO w Salve nie ma darmowego IVF, jest tylko trochę taniej , normalna cena
                    4000, a w ramach programu 2900.
                    • jutro22 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:26
                      No właśnie nie wątpie że w salve są kobitki, które zaciążyły ale jak wiadomo
                      zaciąży jakiś tam odsetek pacjentek-a te co zaciążyły będą tu głośno krzyczały:
                      kochamy salve!! a te, którym sie nie udalo zapewne już tu sie nie pokażą.....
                      • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:32
                        wiesz jutro...ten post jest drugą negatywna opinią na temat Salve z jaką sie
                        postkałam.Jesli nie wierzysz...poczytaj rózne fora: bociana, mamo-tato, czy
                        chocby archiwum naszego - gazetowego. Z czegoś sie bierze to, ze znaczna
                        większośc opinii to pozytywy. W Salve nie isnieje program darmowych zabiegów in
                        vitro, a jedynie jeśli sie ktoras para załapie do programu to ponosi mniejsze
                        koszty. Na program sa określone fundusze i one niestety się szybko koncza. Mnie
                        najbardziej oburza fakt kłamliwego opisywania tejże kliniki. Mozna napisać coś
                        na temat zachowania lekarza, bo to jest nie do sprawdzenia, można pisac o
                        własnych odczuciach, ale twierdzenie, ze jest tam brudno świadczy o tym, ze
                        autorka postu albo w Salve wcale nie była, albo jest przedstawicielem kogoś,
                        kto probuje zaszkodzić tej placówce. To jest chore!!!!
                        • jutro22 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 17:38
                          Większość polskiego społeczeństwa słucha radia ma ryja a ja należę do tej
                          mniejszosć, która nienawidzi ojca rydzyka i podobnych złodziei i oszustów.
                          Niestety wiekszosć nie zawsze ma rację. Uważam, zę post autorki jest dość
                          ostrożny i wyważony ale zdecydowanie wraża zarzuty. Cóż ja nie byłam i nie
                          wybieram sie do salve wiec nie moge potwierdzic opinii ani na tak ani na nie
                          nie rozumiem tylko czeu jesteście tak zawziete i nie dopuszczacie żadnej
                          krytyki a kogoś kto odważy sie mieć inne od waszego zdanie jesteście gotowe
                          ukamienować.
                          • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:47
                            absolutnie nie ukamieniowac...
                            jestem w stanie zrozumiec to, że ktorejś z kobiet nie odpowiada lekarz, ze nie
                            podoba się organizacja kliniki, ze nie akceptuje diagnozy, ale pisanie
                            nieprawdy jest chore i jest to oszczerstwo (np. brud - jestem w gabinecie
                            lekarza kilka razy w miesiacu i nie zauwazylam zanego brudu...). Autorka
                            glownego postu ma sporo zarzutów i częsci z nich nie komentuję, bo są
                            subiektywne i kazdy ma prawo do wlasnego odbioru, ale część rzeczy jest
                            namacalnych/sprawdzalnych....
                  • tekla12 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 18:06
                    ul73 napisała:

> Ja miałam ICSI 3lata temu,mój synek ma ponad dwa latka, to długi okres, a juz
                    > wtedy mieli przyzwoite wyniki, nie czułam sie jak królik,mam jeszcze jedną
                    > porcję mrożaczków,skoro ponad trzy lata temu tyle dziewczyn zachodziło w ciążę,
                    >
                    > to tym bardziej teraz ni potrzebują sie uczyć na kimś, a z drugiej strony w
                    > najstarszej polskiej klinice w Białymstoku sa ceny jeszcze niższe,czyżby też
                    > poszukiwali królików? Nalezy pamiętać, że to nie są ich normalne ceny, tylko w
                    > ramach programu. Pozostałe ceny są normalne, tzn. nie z kosmosu, ale też znam
                    > trochę tańsze laboratorium.

Z raportu niepłodność wynika, że w Salve w 2003 roku wykonano 20 transferów ivf
                    i uzyskano 4 ciąże, 20 icsi i 5 ciąż. W 2004 (do 30.08) 26 transferów i uzyskano
                    6 ciąż, icsi 34 i 8 ciąż.
                    • arleta111 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 18:49
                      Byłam w Salve też w czwartek, wizyta na godz. 12,30 wrażenia bardzo złe.
                      Na godz. 12,30 umówiona inna para na zabieg inseminacji, więc my czekaliśmy.
                      Ale nie o tym chciałam napisać, Panie w rejestracji chcą wszystkie dane takie
                      jak nr dowodu, pesel zapytałam po co Im to, a Pani na to, że nie myślę chyba,
                      że ktoś mnie przyjmie bezpłatnie na pierwszej wizycie - pierwsza wizyta jest w
                      ramach ubezpieczenia. Myślę, że jest to klinika która wyciąga pieniądze od
                      ludzi, bo prawdopodobnie większość badań jest refundowana. U nas jest problem z
                      nasieniem męża a lekarz nawet nie kazał zrobić badania nasienia tylko "zajął"
                      się mną. Wszystkie badania mam zrobione i wszystko jest dobrze to po co
                      powtarzać wszystko jeszcze raz. Więcej do tej kliniki nie pojadę. Szkoda słów.
                      Pozdrawiam Was i życzę powodzenia
                      • maretina arleta 06.02.06, 19:59
                        "prawdopodobnie wiekszosc badan jest refundowana". prawdopodobnie piszesz
                        nieprawde. nfz refunduje wizyty, ale na badanie kasy nie rzuca, tak samo jest w
                        invikcie, czasami mozna miec szczescie i w ramach nfz pojsc za darmo do gina.
                        tylko, ze badania juz sie placi.
                        moim zdaniem spisanie nr dowodu i peselu w klinice jest norma.
                        kupujac cos na raty musimy wpisywac takie dane... byc moze wydasz mase kasy na
                        leczenie i sadzisz, ze podanie peselu to jakies oszustwo? zlituj sie! pomysl
                        chwile zanim cos napiszeszsad
    • ul73 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.06, 20:09
      Wiecie co w tej dyskusji jest najlepsze, że przy okazji dyskusji na temat
      Salve, poruszono już problemy w innych klinikach, podsumowując nasze pogawędki,
      nie ma klinik idealnych, najlepiej jest tam gdzie się udało. Mam nadzieję, że
      moderator zamknie ten wątek, bo zaczęło się od Salve, ale krytyczne uwagi
      dostało parę innych, pod wspólnym tytułem Salve, łącznie z NFZ.
      • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.06, 08:58
        A ja bym jeszcze dodała, ze istnieje podforum o klinikach leczenia
        nieplodności....może tam lepiej toczyć podobne dyskusje, a tutaj zajmijmy się
        chorobami i klopotami, jakie na nas czyhają w drodze do upragnionego maleństwasmile
    • justysia111 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.06, 17:26
      chciałam sie dołączyć do opinii o salve.Trafiłam tam po 2 latach bezsensownego
      biegania po lekarzach paprańcach.U tamtych lekarzy robiłam badania hormonalne,
      mąż wyniki nasienia.nie zdziwiło mnie, że dr.sobkiewicz zażądał swoich
      badań.Oczywiscie różniły sie one znacznio od poprzednich badan u innych
      lekarzy.ale wiem,ze były robione w odpowiednich dnaich cylku. a wyniki nasienia
      opisane na pare stron, i znacznie odbiegały od badań w jakis podejrzanych
      labolatoriach.Cenię dr,S właśnie za to,że nie gada trzy po trzy, bo takich
      lekarzy juz przerobiłam.Pozatym w klinice jest szybkie tempo badan ,
      diagnoza.Ja po pół roku leczenia zaszłam w ciążę po in vitro.I ciesze sie,że
      nie byłam męczona bezsensownymi inseminacjami. tylko od razu konkretnie.co do
      cen to uwazam,ze nie jest tak źle.wizyta z usg 80 to standart, wizyta
      monitorujaca cykl 40.
      Pozatym na własnej skórze odczułam,że martwia sie o pacjentke.Kiedy xle sie
      czułam dr.s "męczył" mnie tel co pare godzin , oferując nawet swój przyjazd (
      ponad 100 km).Także ja polecam i dzie kuję im za 2 bijące serduszka.Bo to jest
      własnie najwazniejsze.Pozatym wydaje mi się,że nigdzie nie ma idealnie, nigdzie
      nie będziemy traktowane jak księżniczki bo po prostu jest nas dużo.Pozdrawiam i
      zyczę powodzenia
      • schuflada Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.06, 23:46
        Amen!
        • radlena Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:08
          a ja mimo tego ze Amen jest na koncu wypowiem sie
          bylam/jestem pacjentka Salve
          wizyta pierwsza zawsze jest darmowa dlatego czas oczekiwania na nia jest do 2
          tyg, ale jest ona darmowa tylko wtedy gdy odbywa sie miedzy 8-10.00(tak bylo w
          2005), o kolejna darmowa musicie sie wyklocic i to solidnie
          z "przemilymi"paniami z rejest.
          na stronach Salve jest inf. o tym ze masa badan jest refundowana lub czesciowo
          refundowana np laparoskopia...ale kiedy , gdzie, o ktorej godzinie mam sie
          zglosic by byc wsrod tyg szczesliwych ktore nie placa, jak zapytalam pania w
          rej. powiedzila mi ze o tym czy laparo. bedzie na kase decyduje lekarz a to
          zalezy od jakis punktow ktore mu przyznali(cos takiego)
          powiedzcie mi tez czy normalnym jest ze placi sie lekarzowi w gabinecie za leki
          (z Czeska ulotka)100zl, za zabiegi typu rozszerzenie szyjki(zaklada sie
          specjalna tabletke na szyjke)za 100zl, za zdjecie tego w 3sek 80zl,za
          laparo .500zl- przeciez oplaty pobiera rejestracja a nie pan dr...to chyba nie
          jest normalne
          poza tym Salve nastawione jest na iui lub ivf/icsi a nic innego nie
          proponuje,przeciez czesc z nas wymaga "lekkiego"leczenia innymi lekami niz clo.
          czy gonadotropiny...
          co do czystosci...ja nie moge sie przyczepic, oschlosc dr. tez mnie ominęla,
          ale to ze wyciagaja kase to sie zgodze
          bo np dlaczego nie szuka sie prczyczyn poronien tylko proponuje kolejne ivf?
          co do uzyskanych ciaz...to przyznam ze w grudniu 2005 udalo sie sporej czesci
          osob ktore znam i to sie chwali
          kurcze ale co z tymi dziewczynami ktorych nie stac na dojazdy,codzienne wizyty,
          i proponowane zabiegi ivf...
          mnie np przeeraza cala procedura ivf....dla mnie to nie jest zwykly zabieg ....
          ale coz kazda z nas zrobi co uwaza za stosowne..
          pozdr.
          • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:30
            pytanie zadalas co z tymi dziewczynami ktore niestac na ivf to co doktor ma
            zasponsorowac je czy co bo nierozumiem?zyjemy w takim chorym kraju i jak ktos
            pragnie dziecka to kombinuje z kad wziasc pieniadze a co do diagnozy jak lekarz
            widzi wyniki badan to chyba lepiej podejsc odrazu do ivf niz wydawac kase na
            dalsza bezskuteczna diagnoze takie moje danie kazdy ma wybor jest tyle klinik
            nikt nikogo do niecego niezmusza
            • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:42
              dolaczam sie do opinii donaty.... A poza tym in vitro jest proponowane, jesli
              nie ma innej szansy... Mi jakoś tego lekarz nie zaproponowal, co swiadczy o
              tym, ze nie kasa za wszelką cene.
              Platne/nieplatne zabiegi.....to nie wina placowki, ze NFZ nie refunduje każdego
              zabiegu. Taka sytuacja jest w każdej prywatnej placówce.
              Straszne jest to, ze nie każda z nas stac na in vitro, ale z tym problemem
              powinnyśmy iść do wladz najwyższych....
              • jutro22 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:50
                Mojej koleżance w Salve zaproponowali in vitro a w Białymstoku powiedzieli że
                jest w stanie naturalnie zajśc w ciążę- jescli nie zajdzie przez 6 cykli to
                IUI. I co wy na to? Kogo słuchać?
                • korlewna Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:51
                  słuchac lekarza, do ktorego ma sie większe zaufanie smile
                • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:52
                  no wlasnie otym mowie ze decyzje kazda podejmuje sama nic na sile skoro nie
                  miala stu procentowej pewnosci pojechala do bialegostoku i chwala jej zato
    • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:53
      zycze tej kolezance aby udala sie jej iui ale wcale niejest powiedziane ze to
      niebedzie wyzucona kasa
      • radlena Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 12:06
        ivf wcale nie jest proponowane wtedy kiedy nie ma juz innych mozliwosci zajscia
        w ciaze :jest proponowane wtedy kiedy lekarzowi sie nie chce dalej diagnozowac,
        kiedy nie ma juz pomyslu ,kiedy malzenstwo sie "buja"drugi rok i szuka pomocy
        kiedy wyczerpal limit 2-3 iui....
        co do tych ktorzy nie maja kasy...nie twierdze ze lekarz ma im zasponsorowac
        tylko jezeli jest mozliwosc zaproponowac leczenie po zdiagnozowaniu to dlaczego
        sie go nie proponuje?
        nie wierze ze kazda z nas ktora trafia do Salve wymaga postepowania typu 2-3
        iui druga na gonadotropinach a potem jak sie nie uda to ivf/icsi
        ja mam np podniesiony poziom tsh,obnizony ft4, podwyzszony wolny testosteron ,
        wszystko inne w najlepszym porzadku- ja i moj maz- i co ja juz wymagam in
        vitro???dlaczego??? bo nikomu nie chcialo sie poszukac i dac leki za 40zl..
        Salve to klinika LECZENIA nieplodnosci, a kazdy z nas wymga innego, i to w
        Salve i w innych klinikach mnie wkurza
        ale coz???"kupujac"iui lib ivf my mozemy stracic bardzo duzo klinika/lekarz
        nie, a po co leczyc za 40zl-bez sensu....no nie?
        • donata72 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 12:25
          no bez sensu to po co tam sie leczysz ???
          • radlena donato72 10.02.06, 12:35
            jezeli piszesz do mnie,
            to sie tam nie LECZE bo tam sie nie LECZY tam chodzi sie na iui lub na ivf,i
            jezeli wyczerpie juz wszyskie inne mozliwosci to tam zglosze sie wlasnie na ivf
            a pacjentka Salve jestem wciaz ,bo mam tam zalozona karte
            pozdr
            • donata72 Re: donato72 10.02.06, 12:42
              dziwna z ciebie osobka ale pozdrawiamy cie serdecznie i zycze powodzenia
              • ul73 Re: donato72 10.02.06, 13:05
                Donatko, nie denerwuj Siebie i dzieciaczków, tak jak pisalam wcześniej,
                niektórzy musza wiedzieć dlaczego nie mogą zajść w ciążę i będą sie diagnozować
                latami, a inni po prostu chcą jak najszybciej zajść w ciążę i cieszyć się tym
                szczęściem. Nie przekonasz ich, cieszmy sie same tym co osiągnęłyśmy i pozwólmy
                innym się diagnozować do woli, jak podliczą wszystkie koszty po kilku latach,
                to okaże się, ze nie tylko wcale nie było to tańsze, krótsze, co w wyniku
                niektórych badań i tak stana przed wyborem inseminacje lub in vitro, tylko będą
                mieli wiele lat więcej.. Nalezy im życzyć szczęścia i więcej sie nie denerwować
                posepowaniem innych. Buziaczki dla Ciebie i maluszków.
                • ul73 Re: donato72 10.02.06, 13:07
                  Amen.
                  • donata72 ulcia 10.02.06, 13:11
                    ja niemam zamiaru denerwowac moich cudakow ja sama walczylam o dzieci prawie 13
                    lat a do salvy trafilam juz zdjagnozowana tylko nierozumiem poco tyle
                    narzekania jakby niebolo innej kliniki ale moze ja przewrazliwiona jestem
                    hormony te sparawy ide spac
    • ul73 Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 11:58
      Tak jest wszędzie, jest grupa zadowolonych i niezadowolonych, zadowoleni to Ci
      którym sie udało , nie zadowoleni - wiadomo, przecież zawsze mozna zmienić
      doktora, nikt nikogo nie zmusza do leczenia, jedni chcą efektów, inni tylko za
      wszelka cenę poznać dlaczego nie moga zajść w ciążę, jedni chcą jak najszybciej
      zajść w ciążę, drudzy całe życie mówią że mają czas. Te pogawętki do niczego
      nie prowadzą, oprócz tego, że wszystkie piszemy pod postem Salve-pomyłka, dla
      mnie osobiście Salve to strzał w dziesiątkę i największe szczęście czyli
      rozrabiający obok 2,5 letni synek. Amen
      • radlena Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 12:55
        dlaczego dziwna , bo co powiedzilam jak jest naprawde?
        nawet jezeli zajde w ciaze w Salve dzieki ivf bede twierdzic ze najpierw
        diagnostyka a potem tego typu zabiegi, dagnostyka nie trwa latami, tylko
        lekarzowi musi sie chciec...a temu sie nie chcialo
        ja tez cie pozd
        • rafulka Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 19:18
          Radlenko ja już złupiałam. Zaczęła Wazarta, która nie chce diagnostyki, bo ma
          badania i pojechała do Salve po cud, albo tańsze IVF. Ty zrezygnowałaś - bo od
          razu kazali ci stymulować. A ja w Salve usłyszałam diametralnie inną opinię niż
          w nOvum: supernowoczesne centrum, lśniące, błyszczące, ale brakowało mi w nim
          doktora z empatią. W nOvum usłyszeliśmy (po serii badań na dzieńdobry za 1.200
          zł) że spróbujemy IVI, ale to bez sensu, bo przeze mnie nie ma szans. Wcześniej
          przez 3 lata leczyłam się u "specjalisty" u siebie, który praktykował na mnie
          wszystko co wyczytał w sprawie niepłodności. Do salve pojechaliśmy z impulsu:
          ot zajrzałam na stronę, zastrzygłam uszami, od ręki namówiłam męża i
          pojechaliśmy. Z Łodzi wyjeżdżaliśmy zadziwieni: otóż wg doktora u mnie wszystko
          wskazuje na oki, zaś plemniki - niestety nie. Dodam, że każdy wynik, który ze
          sobą wzięłam dokładnie oceniał, tłumaczył. Byłam zbudowana. Po 3 tygodniach
          pojechałam na histeroskopię i okazało się że był polip. Teraz przygotowuję się
          do IVI. Dwóch. Potem IVF. Szczera rozmowa, także o pieniądzach. Było pytanie o
          zatrudnienie (oboje sprawujemy dość wysokie, nieźle płatne stanowiska), ale o
          tym nie mówililiśmy: po prostu urzędnik i nauczyciel akademicki. Usłyszeliśmy
          że należy liczyć się z IVF (i w ogóle z leczeniem) i ile to kosztuje,
          powiedzieliśmy, że jesteśmy zdeterminowani i że szczerze mówiąc przyjechaliśmy
          z diagnozą właśnie na IVF. - Nie sądzę, aby było to od razu konieczne -
          stwierdził dr. Wierzę mu. I jest to moje subiektywne, prywatne odczucie,
          którego absolutnie nie narzucam nikomu. Ufam i tyle. I nie umiem ci powiedzieć
          dlaczego. Być może dlatego, że sama sobie z tym nie poradzę, że muszę komuś
          zaufać. komuś w białym kitlu, kto się zna na robieniu ciąż. Nasze forum - choć
          bardzo mądre - nie ma tytułu naukowego, praktyki i doświadczenia zawodowego.
          Dlatego nie pisz, że komuś się nie chce... Może to nie ten lekarz dla Ciebie
          czy Wazarte. Może to nie te słowa, które chcesz usłyszeć. Może to nie to
          miejsce... Dla mnie to świątynia, w której może się zadarzyć MÓJ cud.
          • waztre Re: SALVE----totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.06, 20:04
            No widzisz rafulko- powinnaś mnie zrozumieć. Tobie nie oodpowiada novum, choś
            wszyscy pieją, że to cudowna fabryka dzieci, mnie w Salve potraktowali tak jak
            Ciebie w Novum a w Białymstoku tak jak Ciebie w Salve. Punkt widzenia zależy
            wiec od punktu siedzenia. Zakończmy tą dyskusje bo widzę, ze rozpętałam wojnę.
            Nie twierdzę, ze Salve jest złą kliniką- to kolejna klinika, która jednym
            przyniesie szczęście innym rozczarowanie. Stwierdziałm tylko że dla mnie salve
            to pomyłka, zostajac tam czułabym się źle, bo najważniejsze jest zaufanie do
            lekarza- i jak to ja gaduła od razu wyskoczyłam z tym na forum- emocje wzięły
            górę. Mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam swoją szczerością- po prostu to
            forum jest moim konfesjonałem. Życzę wielu fasolek- nie wązne czy z Salve,
            Novum czy po prostu z nieba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka