jkrukar 06.02.12, 16:37 Proszę o ocenę firmy telefonicznej novum telekomunikacja, czy warto podpisać z nimi umowę, m,ają niższy abonament i dodatkowe minuty do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 123 Re: novum telekomunikacja IP: 31.178.125.* 06.02.12, 17:24 Pewnie że warto forumprawne.org/prawa-konsumenta/141213-problem-z-telekomunikacja-firma-novum.html di.com.pl/news/36229,0,Uwaga_na_akwizytorow_Telekomunikacji_Novum.html Odpowiedz Link Zgłoś
jkrukar Re: novum telekomunikacja 06.02.12, 17:40 Serdeczne dzięki za opinię , szczęscie,że nie podpisałem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosma Re: novum telekomunikacja IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 15:20 Zdecydowanie nie polecam, ta firma ma kompletny bałagan u siebie, poza tym rodzice podpidali z nimi umowę i sie mocno nacieli, płacą 3 razy wiecej niz dtychczas w tp. Jak najdalej od tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww.66 Re: novum telekomunikacja IP: *.xdsl.centertel.pl 23.07.13, 18:24 Operatorzy okłamują podczas rozmów telefonicznych, wymuszają na szkodę klienta przedłużanie umowy, brak komunikacji przez internet, obsługa nie jest w stanie podać numeru konta na które należy przelać należności, rachunki wysyłane na zły adres a później pretensje że nie są płacone w terminie, rachunki z kosmosu nie wiadomo za co liczone rozmowy. Zdecydowanie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pfeiffer1 Protest obywatelski 14.06.14, 12:20 Wszystkich poszkodowanych przez Novum S.A. proszę o przyłączenie się do Protestu obywatelskiego na forum- Protest obywatelski. Bierzmy w końcu sprawy w swoje ręce i ostatecznie rozprawmy się s "Hienami telekomunikacyjnymi. Chcemy normalnej, nieskorumpowanej i przewidywalnej telekomunikacji, a nie pełną nepotyzmu i korupcji amber-goldową wolną amerykankę. Dość oszukiwania i okradania społeczeństwa w celu osiągania korzyści majątkowych i czynienia z oszustwa, stałe zródło dużych dochodów. Miejsce prezesów oszustów winno być tam gdzie obecnie znajduje się były prezes Amber Gold. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Protest obywatelski IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.11.14, 22:19 Kurcze ja dziadków tez po przeczytaniu wielu opinii o nich ostrzegałam przed podpisaniem umowy, ale dziadek i tak podpisał. Ale mówią,że są zadowoleni, rachunki mają niższe niż w TP wiec nie wiem jak to z nimi jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Protest obywatelski 03.12.14, 14:47 Powiedzmy, że w Telekomunikacji, choć takiej firmy nie ma. Jest Orange. Najtańszy abonament obecnie to jest za 41 złotych z nielimitowanymi rozmowami wieczorami i w weekendy, a za 49 złotych jest oferta bez limitu na stacjonarne. Tańsza jest taryfa socjalna za niecałe 19 złotych. O ile mniej dziadkowie płacą? Mają jakikolwiek pakiet minut? Z tego co ja wiem, to firemki przyssane do łącz Orange muszą odprowadzać opłatę do Orange za utrzymanie łącza. Zwyczajnie nie są w stanie zaoferować nic bardziej rozsądnego cenowo. Można prosić o konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek0902 Re: novum telekomunikacja 06.03.16, 20:36 Naciągacze. Moim rodzicom staruszkom wcisnęli nowy telefon komórkowy stacjonarny zapewniając, że będą mogli korzystać również ze starego. którego obsługa nie sprawiała problemu. Po aktywacji okazało się, że stary został odłączony. Z obsługą nowego rodzice nie mogą sobie poradzić. To jest naciąganie. Bo chcąc teraz zrezygnować z usługi trzeba zapłacić karę w wysokości ponad 600 PLN. Z daleka od tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
hhuberte26 Re: novum telekomunikacja 24.03.16, 14:35 Miałem identycznie to samo. Po za tym telefon bardzo często gubił zasięg, trzeba było wychodzić na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
admaku Re: novum telekomunikacja 07.07.16, 09:59 Moi znajomi również dali się podejść na nazwę 'Telekomunikacja" Podpisała p.Ela umowę na tańsze niby rozmowy i otrzymanie (przeniesienie numeru na komórkowy numer. Została odcięta od stacjonarnego otrzymała telefon komórkowe warty w Kauflndzie ok.90 zł za który policzyli sobie na fakturze 250 zł i naliczyli rabat 240 zł do zapłaty 12,30 zł. Niestety telefon nie działa brak zasięgu a stacjonarny został odcięty. Reklamacji się nie przyjmuje Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka0o Re: novum telekomunikacja 25.03.16, 07:16 Jak dla mnie to całe te zabawy ze zmianami operatorów telefonii stacjonarnej jest śmieszne i nie potrzebne. Dzisiaj za 29 zł w ofercie komórkowej masz także nielimitowane numery na stacjonarne. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwisia9 Re: novum telekomunikacja 20.08.16, 11:34 znajomi, starsi ludzie zawarli z nimi umowę i nie mogą się doprosić naprawy telefonu, który od początku nie działa... rachunek przyszedł za rozmowy, których nie było..Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś