Dodaj do ulubionych

orange-jaki tel wybrać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:17
Witam
Kończy mi sie umowa i mogę wybrac nowy aparat 3G ,tylko mam dylemat jaki ?
Chciałbym żeby miał porządną baterie -znajomy ma se800 z teoretycznie
najlepszą , i działa mu raptem 2-3dni. V3XX ma ponoć porąbane menu i bateria
też do kitu.
N70 - poczytałem sobie w necie opinie użytkowników i też podobno porażka.
6280 - mam już taki , niby jest ok ale te gabaryty....
Może ktoś mi pomoże?
Jakiś samsung lub lg?
Czy istnieje jakiś telefonik , który będzie mógł posiadać np.nawigację zamiast
debilnych gierek i pseudo aparatu fot?
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: orange-jaki tel wybrać? IP: 212.76.40.* 22.03.07, 10:05
      Jak masz możliwość to V3xx lub N70, 6280 też jest dobrym telefonem, ale
      mechanizm rozsuwania może sprawiać problemy. Opiniami użytkowników na tzw.
      specjalistycznych portalach się nie sugeruj, bo oni najczęściej nie wiedzą jak
      obsługiwać telefon odrobinę bardziej zaawansowany niż Nokia 3310...
      • Gość: micha Re: orange-jaki tel wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:34
        Nawiasem mówiąc mam od 7 lat 3310 i mimo wielu upadków nigdy się nie
        zawiesił,nie stracił zasiegu i jest niezniszczalny.Szkoda ,że już chyba nie
        produkuje się takich telefonów jak te stare nokie.
        ps.
        przy dość intensywnym użytkowaniu (ok 100 godzin rozmów rocznie)
        • Gość: michał Re: orange-jaki tel wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 11:07
          żaden!
          bo maja orange menu, jedynie k750i nie ma i nokia 6103.
          • blq Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 12:30
            ... ale z niektórych telefonów to orange menu można bez problemu wy....rzucić.

A wracając do meritum: nie ma czegoś takiego jak telefon UMTS z dobrą baterią.
            Będziesz tego 3G używać? Kurcze, to co ma np k800 nazywasz PSEUDOaparatem a
            chcesz używać PRAWDZIWEJ PSEUDOTECHNOLOGII UMTS? przecież to jest badziew,
            żenada, tragedia, syf, kiła, mogiła.

Do transferu plików polecam zwykły EDGE. do wideorozmów, tzw "telewizji" itp
            polecam... poczekać 4-5 lat.

Samsunga z dobrą baterią nie uraczysz. LG tym bardziej. Najlepsze baterie mają
            SE. Nic lepszego nie wymyślisz, choć jak zamiast k800 weźmiesz w810 czy k750 -
            odczujesz sporą różnice, bateria bedzie trzymać pare dni dłużej.

Nawigacja? To polecam niedostępne u nas motorole a1000, a925, jakieś palmofony
            Eten, ASUS, HTC, czy O2...

PS. obejrzyj sobie, jakie zdjęcia robią współczesne pseudoaparaty w komórkach...
            może nie wiesz? a może jesteś baaaAaardzo wybredny... mimo wszystko troche się
            zmieniło od czasów nokii 3310

www.gsmarena.com/kg920_k800_n73_photo-review-125p2.php#
            • jarekdo Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 12:38
              Mimo że do robienia zdjęć są aparaty wiedziałem że nokia i tak wymiata rywali
              na tym polu i nej jakości zdjęć.
              Już czekam z niecierpliwościa na początek kwietnia aż ją dostanę.... n73!!!
              • yavorius Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 12:42
                jarekdo napisał:
                > Mimo że do robienia zdjęć są aparaty wiedziałem że nokia i tak wymiata rywali
                > na tym polu i nej jakości zdjęć.

Szkoda, że nie widziałeś zdjęć z N6230...
              • blq Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 13:19
                Wymiata.

Choć tylko okręt flagowy Nokii, czyli N-seria. Z której właśnie n73 (aż do czasu
                pojawienia się n95) robi najlepsze zdjęcia.

Telefony masowe nokii robią słabe zdjęcia, począwszy od
                pseudopseudopseudoaparatu w 6610i, a skonczywszy na serii muzycznej 5xxx,
                telefonów za 600-700zł.
                • jarekdo Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 13:24
                  Nigdy bym nie uwieżył że dojdę do porozumienia z blq i będziemy mówili jednym
                  głosem.

Pozdrawiam
                  • barracuda7110 Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 13:39
                    Blq od dawna tak pisał. Tylko Ty nie chciałeś czytać.
                    • jarekdo Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 13:58
                      O przepraszam.
                      blq zawsze pisał dobrze o sony erissonach a zawsze dowalał nokii do momentu
                      pojawienia się nseries.
                      Niweażne.
                      Ważne że teraz jest dobrze.
                      Pozdrawiam
                      • lili994 Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 20:39
                        Zdecydowanie sony ericsson W810i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • blq Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 21:45
                        Bo do momentu pojawienia się N-serii nokia produkowała przestarzałe o 2-3 lata
                        telefony. Dobrym początkiem były 6630 i 6680.

I zawsze powtarzałem, że jak się coś zmieni na plus w nokii to ja zmienie zdanie.

I odszedł ten stary dziadek prezio i sie zmieniło.

I nieprawda że zawsze pisałem dobrze o SE. Wcześniej lubiłem Motorole, poki nie
                        popadli w lans RAZR SRAZR DVPAZR.

A teraz również SE klonuje samego siebie, wypuszcza lanserskie modele o
                        słabiutkich parametrach, wsadza gorsze aparaty udające lepsze itp. Ja się do
                        marki nie przywiązuje. Cenię dobry nowoczesny produkt.
            • Gość: lsm Denerwuje mnie jak ktos ocenia telefon przez pryzm IP: *.lublin.mm.pl 22.03.07, 23:30
              at aparatu cyfrowego. Jak ktos chce sobie zdjecia robic to niech sobie kupi
              aparat cyfrowy z zoomem optycznym! Zoom cyfrowy mozna sobie w zad wsadzic. Co z
              tego ze zoom jest 10krotny jak wtedy jakosc zdjecia jest tragiczna?
              Kolejna sprawa videorozmowy. Ile osob z nich skorzysta? Baaardzo niewiele i
              kazdy sobie to pytanie powinien zadac czy on bedzie z nich teraz korzystal. Bo
              jesli nie to to kryterium powinno odpasc! W momencie gdy videorozmwy beda
              popularne to prawie wszyscy ludzi do tego czasu zmienia telefony.
              • blq a kto mowi o zoomie? 22.03.07, 23:56
                jasne że zoom cyfrowy to shit. jak słysze reklame "wspaniały telefon, aparat z
                zoomem..." żenada.

Wideorozmowy też żenada.

ale niektore telefony robią całkiem przyzwoite zdjęcia. Nie zawsze nosisz
                cyfrówkę ze sobą. Rozsądny człowiek zrozumie ten argument. I tyle...

pozdr.
                • Gość: lsm Re: a kto mowi o zoomie? IP: *.lublin.mm.pl 23.03.07, 01:42
                  Rozumie ze nie zawsze nosi sie cyfrowke. Rozumie ze czasami mozna cos uchwycic
                  naglego bo akurat jest cyfrowka w komorce. Ale dla znacznej liczby osob
                  najwazniejszy jest aparat. Wystarczy zeby jakakolwiek firma dala troche lepsza
                  cyfrowke (co sprowadza sie ze da wieksza matryce + wiekszy zoom) do komorki
                  kosztem calej reszty i rzesza ludzi z wielkim podnieceniem zakupi taki telefon.
                  Slowo "przyzwoite" jest niezwykle wygorowane. Jak posiadaja autofocusa i lampe
                  blyskowa (najnowsze juz to maja) to poziom mizernosci zdjec jest troche
                  mniejszy. Tak wiec cyfrowka w telefonie moze byc dadatkowym gadzetem do zabawy
                  i przy wyborze telefonu powinna byc n-tym kryterium.
    • ncc2000 Re: orange-jaki tel wybrać? 22.03.07, 23:26
      Zdecydowanie polecam V3xx, na glowe bije pozostale modele jakoscia i
      solidnoscia wykonania, doskonaly wyswietlacz, wszystkie potrzebne w telefonie
      funkcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka