Dodaj do ulubionych

Użytkownicy k610i

01.09.07, 10:15
AYEA! ;)

Drodzy użytkownicy. Założenia:
1. macie k610i od kilku miesięcy
2. Rozmawiacie kilka- kilkanaście minut dziennie
3. Wysyłacie dziennie kilkanaście wiadomości
4. Nie gracie, mało lub wcale słuchacie muzyki, etc...

Pytanie: Na jak długo starcza wam bateria?

Z góry dzięki :)

PS. jeśli używacie intensywniej, to też odpowiedzcie prosze, tylko zaznaczcie,
na ile mocno eksploatujecie baterię.
Obserwuj wątek
    • blq Re: Użytkownicy k610i 01.09.07, 10:57
      ayea!

taka bateria powinna trzymać (przy Twoim użytkowaniu) około 4 dni. wiem, bo
      miałem k750, trzymał 5, a ma nieco lepszą batrerię, aczkolwiek niewiele.

jednak zauważmy że masz NOWY telefon. a nowa bateria musi się "rozkręcić", trwa
      to kilka, kilkanaście cykli, czyli od tygodnia nawet do dwóch miesięcy.

druga sprawa to UMTS. jak nie masz go wyłączonego, to z pewnością bateria bedzie
      działac krócej.

ogolnie na poczatek stawiałbym na jakieś 2 dni...
      • aard Dzięki 16.09.07, 19:31
        Moja trzyma 4-5 dni, ale telefon nie jest nowy, tylko kilka miesięcy temu
        sprowadzony z Irlandii ;)
        Raczej sądziłbym, że bateria jest lekko wyeksploatowana (choć ponoć Li-Poly nie
        mają efektu pamięci, ani nic podobnego) . Od tej klasy telefonu oczekiwałbym
        jednak tygodniowej aktywności (skoro producent podaje 16 dni!!!), ale widze, że
        się nie doczekam. No nic, dobre i pięć ;)
        • Gość: mc Re: Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:35
          brak efektu pamieci oznacza , ze baterie mozna doladowywac bez ryzyka tego , ze np: kiedy zawsze doladowujemy jak rozladuje sie do polowy to po pewnym czasie po rozladowaniu sie do polowy straci natychmiast reszte pojemnosci (troche dziwne tlumaczenie ale wiadomo o co chodzi...). Brak tego efektu NIE oznacza ze z czasem bateria nie bedzie dzialac krocej... 5 dni to bardzo dobry wynik jezeli korzysta sie z telefonu. Te teoretyczne 400h to gdyby telefonu nawet nie dotykac przy idealnym zasiegu itp...moim zdaniem i tak nierealne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka