Dodaj do ulubionych

szukam siostry

14.08.14, 18:39
WITAM...
Szukam siostry która została zabrana mojej mamie i adoptowana przez inna rodzine w 1988 roku. Szukałam sama siostry, pisałam do sądu okazało sie że rodzina adopcyjna nie wyraża zgody na mój kontakt z siostrą gdyz Ona nie wie że została adoptowana :( Co najważniejsze byłam w stanie cywilnym i nie otrzymałam aktu urodzenia siostry bo okazało sie że jest to adopcja anonimowa poza tym zmieniono siostrze imie, ,jednym słowem nikt mi nic nie może powiedziec i nikt nic nie powie....To co moge powiedzieć i to co wiem na temat siostry to że ..... Mama nazwała ją Katarzyna ur w Świętochłowicach 12.11 1986 a OBECNIE siostra nazywa sie BARBARA MIESZKA W RUDZIE ŚLĄSKIEJ data urodzenia chyba sie nie zmieniła wiec ur 12.11.1986. Wiem tez że była zaręczona więc na dzien dzisiejszy przypuszczam że może być mężatką ...BARDZO PROSZE O POMOC ...pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maria88 Re: szukam siostry 23.08.14, 22:01
      Siostra jest osobą pełnoletnia i ma obecnie prawo sama decydować czy chce miec z Toba kontakt czy nie.
      Napisz do Centralnego Biura Adresowego w Warszawie . Oni powinni Ja poszukać , zapytać i jak sie zgodzi to
      podadzą Ci jej adres.
      • selulajt Re: szukam siostry 25.08.14, 18:12
        popieram poprzedniczke. musisz byc cieprliwa w swoich poszukiwaniach, pukaj do roznych drzwi czasem nawet wielokrotnie. mysle ze siostra bedzie szczesliwa jezeli dowie sie ze cie ma. pozdrawiam i trzymam kciuki:), wierzez ze ci sie uda.
        • bozenka2303 Re: szukam siostry 04.09.14, 10:39
          BARDZO DZIĘKUJE ....POZDRAWIAM SERDECZNIE :*
        • bozenka2303 Re: szukam siostry 04.09.14, 20:29
          :* dziekuje
      • Gość: missan Re: szukam siostry IP: *.bredband.skanova.com 04.09.14, 15:03
        Pobierz druki w internecie.Musisz zaplacic pewna sume za przyjecie sprawy i adres do:
        ------------
        Centrum Personalizacji Dokumentów
        Ministerstwa Spraw Wewnętrznych
        Ul.Pawińskiego 17/21
        Warszawa 02-106
        • bozenka2303 Re: szukam siostry 04.09.14, 20:25
          Dziękuje bede próbować....pozdrawiam i ciesze sie że ktos odpowiada mi :)
      • bozenka2303 Re: szukam siostry 04.09.14, 20:31
        dziekuje za pomoc bede próbować ...Tylko czy rodzice adopcyjni mogli zmienic date urodzenia mojej siostrze ? czy adopcja anonimowa tez obejmuje taką zmiane w życiorysie ? jest to możliwe ?
        • maria88 Re: szukam siostry 04.09.14, 22:55
          Data i miejsce urodzenia nie ulega zmianie. Moze przez adopcje nastapić zmiana imienia i nazwiska.
          • bozenka2303 Re: szukam siostry 26.09.14, 11:13
            Dziękuje za odpowiedz ,,,nie spojrzałam ze pani odpisała i zadałam raz jeszcze to pytanie o zmiane daty urodzenia ale juz odczytałam i dziekuje....
            Prosze mi powiedziec gdzie w Rudzie Śląskiej mogłabym sie udac z moimi informacjami gdzie mogłabym sie czegos dowiedziec, jest jakaś szansa w ten sposób ?
            pozdrawiam
            • maria88 Re: szukam siostry 26.09.14, 16:34
              Proszę pójść do Urzędu Miasta zapytać o Biuro Ewidencji Ludności i tam przedstawić swoja prośbę
              • maria88 Re: szukam siostry 26.09.14, 16:36
                Mozesz tez zwrócić się listownie jesli tam nie mieszkasz.
    • Gość: Izabela Re: szukam siostry IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.14, 13:03
      Witam.Może to dziwnie zabrzmi ale data ur zgadza się z data ur mojej biologicznej siostry która w tamtym roku odnazazlam w Szwecji nie zgadza sie tylko imie i miejscowość może to tylko zbieg okoliczności niewiem...........ja tez szukam sióstr moze to akurat ty niewiem może warto zapytać....o date ur twoja??? Pisz na @ izabela.anolik@wp.pl Pozdrawiam
      • maria88 Re: szukam siostry 22.09.14, 13:33
        Imię po adopcji może zostać zmienione. Nazwy miejscowości ulegają zmianom w aktach stanu cywilnego
        w cz.dot.urodzenia o ile dana miejscowość uległa zmianie w wykazie nazw miejscowosci w Polsce np została
        włączona do większej itp.
        • bozenka2303 Re: szukam siostry 26.09.14, 11:05
          A czy data urodzenia może zostać zmieniona w adopcji anonimowej ???
      • bozenka2303 Re: szukam siostry 26.09.14, 11:03
        Dziekuje za odp..napisze na poczte do Ciebie Izo
    • Gość: Izabela Re: szukam siostry IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.14, 18:52
      Jestem chyba ci w stanie pomóc w odnalezieniu siostry a moze i nawet ja znam.Pisz na priv izabela.anolik@wp.pl.PILNE
      • Gość: Bozena Re: szukam siostry IP: *.play-internet.pl 04.08.15, 11:15
        Witam na portalu zerwane więzi jest ogl. Ze ktos poszukuje siostry Izabeli Anolik ur 88r.
        • Gość: Bozena Re: szukam siostry IP: *.play-internet.pl 04.08.15, 11:20
          Witam szukam siostry. Czy ktos moze ja zna .przed adopcia nazywala sieDorotaDluzniewska urodziła sie 84r. początek marca 6lub8. Na poczatku byla w szpitalu w Sierpcu potem ja gdzies przewieźli dokladnie nie wiem czy została adoptowana. Jej biologiczni rodzice Andzej Teresa z domu Cieślak. Prosze o kontakt .693900368
    • znajda86 Re: szukam siostry 02.01.15, 19:48
      Witam i zapraszam do społeczności, chętnie pomogę w każdy możliwy sposób. Zapraszam każdą osobę, która poszukuje swojej biologicznej rodziny
      adopcyjni.streemo.pl/
      • maria88 Re: szukam siostry 02.01.15, 21:58
        *Do Znajdy*
        obejrzałam Twoja stronę i nie bardzo rozumiem czemu ma ona słuzyc.
        Chyba zbieraniu informacji o ludzkich sprawach bardzo osobistych niejednokrotnie
        i często też bardzo przykrych. Dziwne,że skoro sam stałeś się poszukiwaczem korzeni
        nie wiesz jak trudno reklamować sie swoim życiorysem.
        Myslałam, że zaproponujesz osobom poszukujacym korzeni cos wiecej
        niz tylko wpisywanie się do Twojej strony oraz że posiadasz
        wiedzę prawniczą w szerokim zakresie
        albowiem każdy rodzaj adopcji może być inny.
    • lucjanna987 Re: szukam siostry 06.07.23, 14:35
      Mogę prosić o kontakt mailowy do Pani? Możliwe że mam do przekazania informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka