Dodaj do ulubionych

szukam Lemańskich z Sydney

IP: *.ols.vectranet.pl 17.10.04, 23:03
wiem że rodzina brata ojca tam zamieszkuje chetnie nawiążę kontakty a raczej
odnowie
Obserwuj wątek
    • Gość: EMI Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.mzopo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 08:05
      Też nazywam się Lemańska, lecz nie mieszkam w Sydney a na Śląsku skąd ty
      jesteś, może jesteśmy rodziną. Rodzina mojego męża mieszka we Francji.
      • Gość: bratanek Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 08:24
        wiesz watpie mam faktycznie rodzine w Sosnowcu..... ale z tego co wiem nie
        posiada nikogo we francji... ale miło mi że podjęłaś temat..przynajmniej wiem
        że jest nas wiecej.... a tak nawiasem mówiąc to z jakich terenów pochodzi mąż?
        • Gość: EMI Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.mzopo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 13:57
          Dzięki za odpowiedz, z tego co wiem rodzina męża pochodzi z poznańskiego wiem,
          że była to bardzo liczna rodzina, niestety rodzice męża już nie żyją.
          Serdecznie pozdrawiam i cięszę się że nas więcej
          • Gość: bratanek Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 14:09
            no moje korzenie nie siegaja az tak... daleko chociaz moja no powiedzmy ciotka
            żona mojego chrzestnego który notabene nie zyje, mieszka chyba w Poznanskiem,
            pochodzi z Orzysza, chętnie bym z nia nawiazał kontakt, Zobacz niby tyle nas a
            tu nikogo. Z tego co wiem to mój dziadek pochodzi z tamtych rejonów a osiadł w
            okolicach Łomży nowogrodu, Kto wie może rodzina twojego męża jest zarazem
            moja .oczywiście jest to teoretycznie mozliweo
            • Gość: EMI Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.mzopo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 14:41
              Z tego co mi opowiadał mąż jego ojciec z bratem wyjechali do Francji z tym, że
              ojciec mego męża po wojnie wrócił i osiadł w Chynowie koło Warszawy a jego
              bratBolesław został we Francji w latach 1959 przenieśli się z całą rodziną na
              Śląsk non i tu poznałam męża.
              • Gość: bratanek Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:42
                tak widze że to nie ta nitka, szkoda bo kilka rzeczy się zgadza, mój ojciec
                miał brata boles ława, a i śtanisława który zamieszkiwał we Wrozławiu napewno
                od lat powojennych,dla mnie od zawsze , ale powiem ci pewna historie otóz mój
                ojciec będąc bodajże rok temu w sanatorium w koobrzegu poznał Pania która też
                nosiła nasze nazwisko ale po ustaleniu faktów okazało sie że to tez nie ta
                nić........ A rodzina z sydney istnieje ale jak to bywa kontakty sie urywają
                czasami
                • Gość: Bratanek Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.ols.vectranet.pl 25.10.04, 17:23
                  no i musze sam pisac do siebie nie ma lemańskich na świecie? w polsce? co jest
                  a mówia że to takie popularne nazwisko
                  • dfw Lemańscy w USA 28.10.04, 22:30
                    Lemanskich w USA jest bardzo wielu. Wystarczy, ze wejdziesz na jakakolwiek
                    wyszukiwarke w Stanach i bum - ponad 250 results :)

Jesli szukasz za granica, to proponuje skorzystac z nastepujacych wyszukiwarek:

W USA - bezplatne - informacje telefoniczne i adresy:
                    www.infospace.com/home/white-pages
                    www.anywho.com/wp.html
                    www.switchboard.com/bin/cgiqa.dll
                    www.smartpages.com/whitepages/
                    people.yahoo.com/
                    W USA - platne informacje telefoniczne i adresy oraz wiele innych szczegolow
                    (sluby, smierci, prawa jazdy, rozwody, karalnosc itd.)
                    www.ussearch.com/consumer/index.jsp
                    www.knowx.com/
                    www.people-data.com

W USA - bezplatne - informacje emigracyjne z Ellis Island (glownie genealogia)
                    www.ellisisland.org/

W USA - platne informacje glownie dla potrzeb genealogii, dane imigracyjne, ze
                    spisow ludnosci itd.:
                    www.ancestry.com
                    www.genealogy.com

W Kanadzie - bezplatne informacje telefoniczne i adresowe:
                    www.411.ca/ ---> 411ca.whitepages.com/person
                    www.canada411.ca/
                    www.click411.ca/

Pozdrawiam,
                    DFW
    • Gość: bratanek Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.ols.vectranet.pl 31.10.04, 12:54
      dzięki za informacje o Lemańskich z USA ale tam nuie szukałem jeszcze moze w
      przyszłości najpierw Australia tam wiem że sa .i sa z mojej rodziny.pozostaje
      czekac i przypominac sie a może i tam jest tak rozbudowana informacja jak w USA
      zobaczę dzieki...
      • Gość: bratanek Re: szukam Lemańskich z Sydney IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.12.04, 23:48
        szukam was kochani tyle się wydazyło tyle spraw nowych i starych ....odeszło
        kilka osób...kilka sie pojawiło ...robie tio dla ojca pozstał mu juz tylko
        jeden brat ten w
        sydney nawet nie wiemy czy jeszcze żyje ale napewno sa jego dzieci warto by
        było siegnąć do korzeni jeśli jesteście ..odpowiedzcie...chetnie nawiążę
        kontakt....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka