Gość: klara IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 20:42 pojawiły się w sklepach "kieszonki chlebowe - pitta". Wyglądają zachęcajaco. Jakie macie doświadzcenia z nimi ? jak smakują najlepiej ? pzdr. Klara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 21:37 Ja przyrzadzam standardowo- pakuje do srodka jakies warzywka, ogórek, pomidor, rzodkiewka,sałata lodowa, kukurydza z puszki, sos czosnkowy z majonezu, starty zółty ser i ewentualnie szynka lub hamburger.Szybko i smacznie. Ostatnio widziałam w samie ulotki producenta pity z przepisami, wiele kombinacji, np. z jajecznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 08.01.04, 21:59 warto podgrzac przed napelnieniem, tak, zeby byla lekko chrupiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Coś do chrupania IP: *.proxy.aol.com 08.01.04, 22:24 Pita (jedno t)jest bardzo wszechstronnym pieczywem jako właśnie "kieszonka", ale ja często jadam ją sobie spreparowaną nietypowo. Otóż wkładam ją po połówce do tostera i przypiekam dopóki nie stanie się krucha jak twardawy sucharek. Zmienia to zupełnie jej smak, jest doskonała taka sama, bez niczego, takie coś do chrupania. Można też przypiec i całą, ale wtedy trzeba to robić dwukrotnie odwracając do góry nogami bo cała w tosterze się nie zmieści. Trzeba trochę poeksperymentować ile czasu piec, od trochę zbyt krótko, do trochę zbyt długo i sprawdzić kiedy jest właśnie akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: 62.16.236.* 09.01.04, 00:26 Ja robie salatke grecka i wkladam ja do pity. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.we.client2.attbi.com 09.01.04, 01:44 do pita mozna " zaladowac" co sie chce : wedline, inne miesa, salaty,salatki, zapiec sama z serem. Podgrzewam pite kladac bezposrednio na palnik na jakies 2- 3 sekundy i szybko odwracam !! Uwaga na paluszki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krewetka Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: 213.131.78.* 09.01.04, 11:31 Ja najbardziej lubie z serem smazonym (najlepiej haloumi, ale oscypek tez niezly) i salatka z pomidorow, ogorkow, salaty, doprawionej oliwa i octem balsamicznym, sola, czosnkiem i odrobina miodu. Chlebek przed nadzianiem podgrzwam przez chwile z obu stron na palniku gazowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.icpnet.pl 09.01.04, 11:48 Tostowane z masłem orzechowym i konfiturą malinową. Ale to fakt, że można ze wszytkiego co przypada do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alimak Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 13:31 www.pitta.pl/pitta.html - tu znajdziesz setki przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C. Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.it-net.pl 09.01.04, 17:32 ja sie pierwszy raz z tym zetknelam w towarzystwie hummusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 21:01 a co to jest hummus ? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? 09.01.04, 21:05 Hummus to takie mazidło z ugotowanej ciecierzycy, oliwy, czosnku i innych przypraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:35 widziałem też Pitta Activa - ciemna grahamkowa. Podobają mi się opakowania tej nowej pity, sa estetyczne i podają w obrazkach instrukcję, kiedy to będę sprzedawać w barach?? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun pitty Re: KIESZONKI CHLEBOWE !!!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.04, 20:31 polecam www.pitta.pl Odpowiedz Link Zgłoś