mhr-cs 30.09.09, 12:33 dynia znana latami, na slodko,kwasno jako zupa albo racuzki, uwielbiam jako dodatek(ta na kwasno) a do kawy jako racuszki,posypane cukrem i skaralezimowane? albo zupe z lanymi kluseczkami, i wiele wiecej,jesien wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doda Re: dynia IP: *.rdns.as8401.net 30.09.09, 13:01 Ty to zawsze coś ciekawego napiszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: dynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 21:22 Proszę o przepis na racuszki z dyni :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: dynia 01.10.09, 09:29 robie albo pokrojona w plasterki i zanuzana w ciescie(nalesnikowe) albo tarta wszucam do ciasta,wtedy ciasto gestrze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: dynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 13:01 Przykro mi, ale naprawdę nie rozumiem NIC z tego co piszesz. Interesuje mnie przepis na racuszki z dyni i inne przysmaki, ale tu go nie uzyskam. Założenie wątku na forum oznacza chęć dialogu, wymiany poglądów, informacji. Wypowiadam się się na jakiś temat, ale zarazem chcę poznać co myślą inni. W tym wątku nie ma dialogu ani informacji. I w tym momencie pojawia się pytanie o celowość i sensowność zakładania takich wątków jak ten, zwłaszcza, że nie jest to sprawa jednorazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felis Re: dynia IP: *.111.173.134.static.crowley.pl 02.10.09, 13:33 Przecież napisała! Kroi dynię w plasterki i macza w cieście naleśnikowym albo trze na tarce i wrzuca do ciasta (w domyśle też naleśnikowego). W tej wersji ciasto musi być gęstsze. Ponieważ ideą racuszków jest smażenie to prawdopodobnie mhr smaży je na patelni. Niektóre wypowiedzi mhr są naprawdę filozoficzne, ale to akurat było łatwe. Mhr - pisz dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: dynia 02.10.09, 13:41 To może czas do okulisty? Przepis masz podany, czego jeszcze chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kajm4 Re: dynia 15.10.09, 12:02 Ja robie typowe ciasto drożdżowe, dodaje do niego słoiczek po dżemie musu dyniowego ( wcześniej dynię pokrojoną w kostkę, ugotowałam na papkę i zakonserwowałam), pieke w keksówkcę i mam a'al chlebek dyniowy. Mój mąż się zajada. Odpowiedz Link Zgłoś