czaszka00 20.12.09, 16:45 przedobrzyłam trochę z papryką gulasz. jest jakiś ratunek by złagodzić smak .... ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: za bardzo pikantne - ratunku IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.09, 16:49 podobno posolic, innym dziala, mi akurat nie. moze po prostu rozrzedz sos i zagesc go maka i smietana? w ostatecznosci odlej troche przedobrzonego i uzupelnij woda, choc szkoda sosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty Witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 16:56 Dobrze jest jak gulasz lekko pali w przełyku. Ale jak tego nie lubisz to jedynym lekarstwem jest wyciągnąć mięso,potraktować je śmietaną w rondlu (zalać dobrą śmietaną) i stopniowo dolewać sos z gulaszu,ten piekący. Jak uznasz,że masz dość, to resztę sosu zamróź, bedziesz miała do nastepnego gulaszu. Innego lekarstwa nie ma.Mieso ma sie pogotować w smietanie bo na nim tez jest papryka. Dopiero po kilku minutach zacznij dodawać sos. Smietana ma być słodka i dobra. Dziadostwo Ci sie może rozwarstwic. Na przyszłość bądź ostrożna z wszelkimi paprykami. Te piekące są dla snobów,nam wystarcza tyle co na paznokciu się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
czaszka00 Re: Witaj 20.12.09, 17:00 dzięki dziewczyny eh nie mam śmietany ale to nic - to obiad na jutro to jutro zrobię tak jak Yśty napisałaś. bardzo lubię pikantne ale tym razem przedobrzyłam .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ysty Re: Witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 17:41 ale ja jestem chłopczyk.Co nie znaczy,że sie nie cieszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czaszka00 Re: Witaj 20.12.09, 17:11 hihi ...dziękuję za rady. Zwykle właśnie lubię takie pikantne jedzenie, ale tym razem przedobrzyłam Odpowiedz Link Zgłoś