drwallen 06.01.10, 18:04 Jakie macie pomysły na przyrządzenie pachwinki? Najbardziej chciałbym ją jakoś wysuszyć ale nie wiem jak to zrobić nie posiadając pieca tylko CO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drwallen ze świni oczywiście 06.01.10, 18:28 Nie widziałem jeszcze w sklepach pachwiny z kurczaka lub krowy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x od krowy jak najbardziej jest w ofercie IP: *.unitymediagroup.de 07.01.10, 17:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Cymes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:50 możesz upiec jak boczek Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: spojrzała na swoją pachwinę i 08.01.10, 12:10 Moje pachwiny są ok, i te świnkowe lubię. Sąsiadka piecze jak boczek, zwija w roladkę natartą przyprawami. Głównie majerankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs szkoda 08.01.10, 12:21 nie ma tlumaszenia po niemiecku nie wiem co to jest, Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: szkoda 08.01.10, 12:57 anatomicznie rzecz biorac "die leiste". ale mozliwe, ze u swini jakos innaczej sie nazywa. niemiecki google wypluwa 2 strony po niemiecku z uzyciem slowa "schweineleiste". obie z polski, wiec chyba tu innaczej na to mowia :) Odpowiedz Link Zgłoś
merdak Re: szkoda 08.01.10, 15:14 Pachwina jest świetna do pasztetu (zamiast surowego boczku lub słoniny), jeszcze lepiej przetopić na smalcyk z cebulką i jabłkiem, pycha! No i jak pisano powyżej, można upiec z przyprawami. Ponadto można pokroić w paseczki i wywiesić za okno dla sikorek. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: frag beim Metzger nach Wamme, 09.01.10, 15:12 zemleć i użyć do gołąbków. Odpowiedz Link Zgłoś