ada296 09.02.04, 00:46 jestem kucharką "z łapanki" nie chcę i nie lubię ale jestem skłonna coś upichcić w 20 min znacie takie przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P. Re: dania w 20 minut IP: *.proxy.aol.com 09.02.04, 00:50 Zajrzyj nieco niżej: Coś do zrobienia na szybko Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: dania w 20 minut 09.02.04, 10:35 powtarzam to wielokrotnie: KUP SZYBKOWAR. A najszybsze są dania chińskie - szybko smażone mięsa i warzywa, trwa to tyle co gotowanie ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewetka Re: dania w 20 minut IP: 213.131.78.* 09.02.04, 12:58 brunosch napisał: > A najszybsze są dania chińskie - szybko smażone mięsa i warzywa, trwa to tyle > co gotowanie ryżu. Nie zapominajmy o czasie potrzebnym do pokrojenia ww na ladne, odpowiedniej wielkosci kawalki. To zajmie wiecej czasu, zwlaszcza warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: dania w 20 minut 09.02.04, 12:48 Moja wczorajsza kolacja: omlet z serem lazur (rokpol) - jajka wybełtałam z 2 łyżkami mąki i odrobiną wody (bez soli, ser jest słony), wylałam na patelnię z rozgrzaną oliwą, smażyłam podważając brzegi, kiedy wierzch był już lekko ścięty, a spód rumiany, położyłam kilka kawałków sera lazur, złożyłam omlet na pół, jeszcze minuta - i na talerz. Pycha! Czas przyrządzenia - 5-6 min. Ja akurat jadłam bez dodatków (bo nic nie miałam), ale pewnie pasowałaby jakaś sałatka, np. z pomidorów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: dania w 20 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 16:29 wszelkie makarony. Sos robi sie tyle, ile gotuje sie makaron Kotlety schabowe - jakies 15 minut, w tym czasie salata i ziemniaki. Karkowka smazonana patelni i lekko podduszona Kotlety z indyka Brokuly smazone z cosnkiem i pomidorami, podobnie baklazan oj wiele tego.......... Odpowiedz Link Zgłoś