Gość: el-li IP: *.techmedia.com.pl 31.01.10, 21:53 Co mogę zrobić z niego oprócz tiramizu? Mam 2 opakowania po 250g. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrantka34 Re: mascarpone 31.01.10, 22:07 ten sernik czekoladowy z mascarpone, zaprezentowany przez Serwusowa: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,103991763,103991763.html Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: mascarpone 31.01.10, 23:43 Zaraz dopiszę na blogu, co dziś zrobiłam ze swoim, a dobre było... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: mascarpone 01.02.10, 00:02 możesz napisać tu co zrobiłaś, skopiować? Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: mascarpone 01.02.10, 08:40 Deser z wiśniami i ciastkami Amaretto. Jest w Galerii. Mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: mascarpone 01.02.10, 11:30 W skrócie: - opakowanie mrożonych truskawek - dwa serki mascarpone - cztery łyżki cukru - paczka długich biszkoptów Umyte truskawki rozmroziłam na sitku (w miseczce, żeby złapać sok). Rozmrożone truskawki (a konkretnie 20 dag) zostały zmiksowane z dwoma opakowaniami 25 dag serka mascarpone i dwiema łyżkami cukru. Sok powstały przy rozmrażaniu truskawek przelałam do rondelka i dodałam również dwie łyżki cukru. Zagotowałam i wyszedł syrop. Wtedy wszystkie składniki potraktowałam tak, jakbym z nich robiła tiramisu. Najpierw na dnie naczynia ułożyłam zamoczone w syropie biszkopty, potem połowę masy mascarpone - truskawki, potem znów biszkopty i druga połowa masy. I do lodówki, żeby się "przegryzło" Jak jednak klikniesz na blog to zobaczysz zdjęcia :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kate302 Re: mascarpone 01.02.10, 11:07 Robię pyszny deser z musem truskawkowym. do serka dodaję 1 żółtko, bialko ubijam, cukier puder. wszystko mieszam przekładam do małych pucharków i na wierzch mus truskawkowy lub malinowy latem z prawdziwych owoców, zimą z mrożonych....pychota dążę do doskonałości w miarę możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_vinca Re: mascarpone 01.02.10, 16:44 www.piatnica.com.pl/prz_mascarpone.htm Bardzo duzo roznorakich przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violii2 mascarpone najepsze NIE na słodko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 20:34 kewetki podsmażyć na masle z czosnkiem, nastepnie dodac mascarpone i trochę gorgonzoli. Troszkę soli i pieprzu.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
daleka_droga Re: mascarpone 02.02.10, 10:59 Sos do spaghetti z dodatkiem soku z cytyny oraz bazylii, bardzo delikatny, chyba że się przesadzi z ilością cytryny:) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: mascarpone 04.02.10, 17:23 kupić wędzonego na zimno łososia w plasterkach i te plasterki posmarować mascarpone a następnie pozwijać w roladki. Roladki przyprawić suszonym koperkiem i kaparkami oraz polać oliwą i skropić cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś