Dodaj do ulubionych

Kuchnia z Okrasą co myślicie?

10.02.04, 15:28
to taki program nowy co to nam jedynka zafundowała. mnie się nie bardzo
podoba . tan młodzieniec co to stra się być taki fajny i luzacki nie
przekonuje mnie- a zapraszanie znanych ludzi żeby gotowali z nim ? po co?
aktorzy są dość sztuczni zachwalją cmokają i nawet nie bardzo się wysilają na
naturalnośc. tak jakby ich zmuszono do tego. oglądam (bo na bezrybiu i okrasa
kucharzem ) wyladcznie dla przepisów bo w końcu można coś cioekawego trafić
niezależnie od tego kto nam to przekazuje. ale bez przyjemności. Nie mam
zamiearu tu "zjechać" chłopaka ale to taki programik bez pomysłu a i
prowadzący bez charyzmy
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.02.04, 15:34
      byl juz watek na ten temat. tam jest sporo opinii.
      • johnny_tomala Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 10.02.04, 15:42
        aa to pardąsik, idę poszukać.
        fakt trochę przespałem
        • f.l.y Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 10.02.04, 15:55
          Okrasa porusza sie szybko, jest rzeczowy, sprawnie mu idzie kucharzenie...
          pomysly potraw ok, przybranie i podanie potraw również ok...widac jego kuchenne
          obycie...pod tym wzgledem podoba mi sie...
          mam jednak wrazenie, ze goscie mu przeszkadzaja...bo sa dziwnie nie
          przygotowani do programu - jakby oderwani na moment od innego zajecia...
          jak trafie w tv - zawsze obejrze...
    • Gość: pafnucy Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.bphpbk.pl 10.02.04, 16:28
      bardzo lubie ten nowy program
      W koncu prwadziwy kucharz pokazuje jak powinno sie fachowo przygotowac i podac
      potrawe. Ostatnio kiedy Maklowicz zaserwowal jakies piwo z jajkami w samych
      portkach to niedobrze mi sie zrobilo...
      Faktycznie zapraszani goscie tak jakby troche przeszkadzaja...
      I jeszcze te nachalnie reklamujace sie Winiary...
      ale przepisy uwazam ze sa ok, i juz niektore wprowadzilem do swojego
      repertuaru ;)
      no i wrazie co jak sie zapomni mozna wejsc na stronke i sobie sciagnąc ;)

--
      pafnucy
    • masia27 Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 10.02.04, 17:03
      Kiedy emituja ten program? Raz trafilam na niego w sobote ok. 11, ale teraz juz
      go nie ma
      • Gość: Lilu w niedzielę IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 10.02.04, 17:46
        o 13.10 był ostatnio. Łazuka był fatalny. Zachowywal sie jakby go to wszystko
        guzik obchodzilo, tylko raz na jakiś czas silił się na koncentrację.
        Oglądam na "clubie" fantastyczne programy o gotowaniu. Facet wyczynia takie
        cuda, że ślinka cieknie. Czasem taka babka z Maroka bardzo ciekawe
        przedstawienia urządza. Uwielbiam oglądać te programy, chociaż nie korzystam z
        wszystkich przepisów.
        Pozdrówka
    • Gość: karmel-ek Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: 213.17.227.* 10.02.04, 17:50
      Karolek jest ok. Program niekoniecznie. Zdecydowanie wolałabym żeby gości nie
      było.
      • Gość: zyglis Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:02
        A mnie ten program zupełnie nie przekonuje. Za wiele widoków twarzyczek, za
        dużo pogaduszek, a zdecydowanie zamało widać co ręce robią. Ja oczekuję od
        takich programów przezdewszystkiem charakteru edukacyjnego, który skierowany
        jest do ludzi którzy pragną kuchni się nauczyć i takim jak sądzę, nie są
        potrzebne "szoł widowiska" ani przepisy na wymyślne potrawy, oparte często na
        wyszukanych składnikach zupełnie niedostępnych a czasem wręcz nieznanych w tak
        zwanym "terenie". Przykładem dobrego programu takim o jakim myślę, jest Domowa
        Kawiarenka w Polsacie i Polsacie2
        • Gość: krasnalaga Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.magma / *.magma-net.pl 10.02.04, 21:30
          przepisy w Domowej Kawiarence sa rzeczywiscie w miare proste i mozna sobie w
          domu z nimi poeksperymentowc, ale prowadzący - TRAGEDIA!!! Te jego "ą i ę"
          strasznie mnie denerwują a gosci tez miewa nieszczególnych, niestety. Ostatni
          program Okrasy widzialam i niemal plakalam ze smiechu, gdy pan Łzuka zabieral
          głos!! prowadzacy tez mi sie w miare podoba - jet rzeczowy i nie udziwnia
          potraw ani dekoracji. Szkoda tylko ze Winiary tak bardzo są eksponowane.
          Pozdrawiam i zycze wielu sukcesów w kuchni i nie tylko
        • lunatica Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 11.02.04, 08:55
          mnie również :-( nie wystarczy byc dobrym kucharzem, żeby prowadzic program
          telewizyjny, który powinien inspirować nas - widzów - do działania. dla mnie
          wzorem programu kulinarnego jest "naked chef" z jamiem oliveram na bbc prime,
          CUDO! oglądam go już od jakiś 5 lat i wyjść z podziwu nie mogę. chłopak jest
          młody, program ma odpowiednie tempo, przepisy są ciekawe i różnorodne,
          proponują całe zestawy dań. łącznie z drinkami, napojami, deserami. wydaje mi
          się, że w dużym stopniu za sukces tego programu odpowiedzialny jest sam
          prowadzący: na luzie z wyczuciem i dużą wiedzą na temat, który stara się na
          przybliżyć. a co (dla mnie) najważniejsze wokół niego w czasie gotowania i po
          gotowaniu nie panuje sterylny porządek! jest tak jak byc powinno! coś się
          przewróci, coś się rozsypie... nic wielkiego. a u nas? jak w laboratorium! bez
          dystansu do siebie i innych. zapraszanie gości miało by sens, gdyby byli oni
          choć trochę przygotowani do programu. zamiast tego mamy zblazowane gwiazdy na
          patelni.
          pozostaje mi wierzyć, że w miarę upływu czasu program się rozkręci i będzie
          zjadliwy... oby!
        • brunosch Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 11.02.04, 11:14
          Nie zachwyca.
          próbowałem oglądać odcinek z jakąś cizią, co do której Okrasa znalazł tylko
          jedno: najładniejsze nogi w polskim szoł-biznesie. A i tak stanęła za stołem i
          mała nogi zasłonięte, choć pewnie byłoby to jedyne ciekawe w tym programie.
          Cizia miała słoooodziuuutki głosik, którym popiskiwała, że uszkodzi sobie
          tipsy, jak będzie coś tam kroić, co jej Okrasa dał.
          A sam mistrz ekranu - gotował jakąś owsiankę na mleku i babrał się w garach bez
          przekonania.
          • Gość: patkag Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: 81.15.189.* 11.02.04, 11:43
            jak dla mnie ten program jakis taki strasznie szybki...jakby sie spieszyli
            gdzies:) w porownianiu do tego co kiedys pan Kuron pokazywal (a sa tego
            powtorki w nocy na tvn) to tak jakby ktos kasete na podgladzie przewijal albo
            Kuronia puscil w zwolnionym tempie hieh:) drazni mnie "prosze Panstwa"
            Okrasy...strasznie czesto to powtarza i troche w ucho kole:)

ale szaszllyczki ostatnie byly mniam :)

Patka
            • johnny_tomala Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 11.02.04, 14:22
              a więc trochę pogadaliśmy. wnioski macie mniej więcej podobne do moich.
              generalnie program dobry tylko wszystko trzeba zmienić
              prowadzący za szybki i rzeczywiście "proszę państwa" nie do przyjecia
              goscie zupełnie niepotrzebni a przynajmniej nie tacy którzy to występuja za karę
              seneografia do wymiany w całości - znów jakaś banalna kuchnia.
              plusy:
              facet ładnie układa na talerzu ładnie to komponuje,
              przepisy zawsze będą na plusie jakie by nie były (zdfarzają się odkrycia jak
              również nudy ale to normalka)

jednym słowem programy tego typu są oczekiwane ale żaden do tej pory nie jest
              beściarski (może makłowicz ale nie zawsze)

P.S jestem w zasadzie fanemmakłowicza ale rzeczywiście facet nie wie co to
              estetyka. podaje potrawy byle jak a i siebie czasami również (hiszpania nago
              tors plus jeansy, te jaja w jakuzzi ,hawaje chyba również ) rzeczyweiście mało
              apetycznie się wtedy robi
              • colline Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 12.02.04, 10:03
                Cześć,
                Po raz pierwszy widziałam ten program w minioną niedzielę. Muszę się przyznać,
                że mnie zachwycił. Macie rację, że goście Okrasy są jakby nie na miejscu. Ich
                zachowanie i przygotowanie do programu pozostawia wiele do życzenia. Przepisy
                są świetne, szczególnie szaszłyki :) Sam prowadzący jest konkretny, szybki i
                widać, że zna się na rzeczy. Będę śledzić poczynania Karola Okrasy i jego gości
                na ekranie.
                Pozdrawiam, Colline.
            • Gość: zyglis pytanie do p. patkag o program Kuronia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 11:00
              Szanowny Panie! bardzo mnie Pan zaintrygował wiadomością, że TVN w programie
              nocnym nadaje powtórki programów "Gotuj z Kuroniem". Przejrząłem w internecie
              całodobowe programy TVN za cały tydzień i nie znalazłem. Czy mógłby Pan coś
              bliższego o tym przekazać, jeśli mogę prosić mailem : bajka50@plusnet.pl.
              Bardzo Panu będę zobowiązany. Pozdrawiam.
              • Gość: hehe to ja Re: pytanie do p. patkag o program Kuronia IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.02.04, 05:21
                Powtórki z kuronia lecą na tvn w bloku "nic straconego", a więc nie sa ujmowane
                w programie. Trzeba poczekac aż sie wyszumi Drzyzga (ok 1.20 zaczyna nadawać;))
                a potem leci kuroń. Ostrzegam że puszczaja w kółko to samo, ludzie jak ja
                cierpiący na bezsenność moją tego trochę - wiem skądinąd - dość.
                • Gość: zyglis Re: pytanie do p. patkag o program Kuronia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 21:30
                  Dziękuję za informację i znów pozdrawiam
    • zyglis No i nie ma już Okrasy 21.02.04, 20:44
      Amen. nie żałuję. Interesują mnie programy kulinarne o charakterze
      przedewszystkiem PEDAGOGICZNYM. A tu pokazywano nam programy raczej rozrywkowe,
      nota bene takie ni w pięć ni w dziewięć.
      • brunosch Re: No i nie ma już Okrasy 23.02.04, 12:38
        Optymista...
        nie dalej jak w sobotę był i to w dodatku z Rosiewiczem.
    • Gość: saiss Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 22.02.04, 11:41
      Paskude palce mial-jakby obgryzione paznokcie i takie niechlujne, czasem nawet
      przybrudzone.Fuj...
      Pozdrawiam!
      • Gość: patkag Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: 81.15.189.* 22.02.04, 13:33
        ale dzisiaj tymi kartaczami (tak to sie nazywa?) mnie niezle zaskoczyl:))
        pierwszy raz widzialam taka technike:) i bardzo sprawnie mu to poszlo :) wogole
        byl fajny ten program...tylko znow straaasznie szybki:))

Patka.
        • brunosch Kuchnia z Okrasą 23.02.04, 12:34
          Próbowałem po raz drugi. DNO kompletne. Sztuczne to jak pleksiglas w benzynie.
          Do tego Rosiewicz, dziadyga-szołmen, rozbieganymi oczkami szukający tekstu
          kolejnej "dofdzibnej" riposty. Jak się uśmiałem! A jak już wyjęli mikrofon z
          garnka, to aż mi łzy lecieli i do tego te błyskotliwe rozmowy! Musiałem jak
          najszybciej wyłączyć telewizor, bo aż strach!
    • Gość: hondzia2 Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: 217.153.26.* 24.02.04, 18:10
      Moim zdaniem ten program jest denny, totalnie brak mu charakteru i charyzmy.
      Bardzo lubie ogladac rozne programy kulinarne, lubie jak podczas ogladania
      cieknie mi slinka i czuje, ze musze, MUSZE natychmiast ugotowac cos podobnego.

Pamietam odcinek, w ktorym goscil Milowicz - i to bylo zupelne dno. Te jego
      teksty, niby luzackie i dowcipne, a w rzeczywistosci zalosne. Na pierwszy rzut
      oka bylo widac, ze faceta wcale nie kreci gotowanie, i ze wymyslenie tych
      potraw, ktore polecal, zajelo mu duzo czasu i energii.

Po co taka szopka, pytam sie?

Osobiscie jestem wielka fanka programow z Maklowiczem, widac, ze facet ma bzika
      na punkcie gotowania, zgadzam sie, ze czasami przepisy, ktore proponuje nie
      nadaja sie do przygotowania przez zwyklego smiertelnika (np. z miesa sarny, czy
      jakichs niezwyklych ryb - no bo i skad to wziac).. ale milo popatrzec, tak czy
      siak.

Facet jest naturalny, czesto gotuje w plenerze, na mrozie, w deszczu - wiec nie
      dziwota, ze gotowe potrawy na talerzu to nie jakas misterna konstrukcja z
      mikroskopijnym kawaleczkiem czegos tam, tylko improwizacja - porzadna porcja
      suto polana sosem, czy czyms innym.

Nie ma porownania z Kuchnia z Okrasa.
      Howgh!
      • Gość: Stefan z poczty Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.spray.net.pl 24.02.04, 22:25

Makłowicz nie jest zawodowym kocharzem i daleko mu do Okrasy jesli chodzi o
        techniki przygotowania i podania potrawy.
        Owszem potrafi dlugo gadac o tym i o owym a jego nibyanegdoty sa dla mnie
        denerwujące. A tak naprawde moglby wymyslec cos nowego bo wkolko powtarzaja
        stare odcinki.
        Co do Okrasy...
        Naprawde milo popatrzec jak zawodowiec przygotowuje potrawy.
        Do tej pory w Kuchni z Okrasą pokazano duzo fajnych przepisow do ktorych
        skladniki sa łatwo dostępne, a i przygotowanie nie wydaje sie trudne.
        Makłowicz moze jest smakoszem ale o technice niewiel wie..a to ze gotuje w
        plenerze w kurtce badz w samych gacich poprostu nie podoba mi sie - wyglada
        jak wielka, gruba owłosiona małpa. ( a moim zdaniem zrzyna z Keitha Floyda do
        ktorego mu jeszcze baaaardzo daleko) A niedłougo pewnie będzie nakładł bigos
        łopatą z taczki ....

• ireczek16 Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 25.02.04, 11:24
      johnny_tomala napisał:

> to taki program nowy co to nam jedynka zafundowała. mnie się nie bardzo
      > podoba . tan młodzieniec co to stra się być taki fajny i luzacki nie
      > przekonuje mnie- a zapraszanie znanych ludzi żeby gotowali z nim ? po co?
      > aktorzy są dość sztuczni zachwalją cmokają i nawet nie bardzo się wysilają na
      > naturalnośc. tak jakby ich zmuszono do tego. oglądam (bo na bezrybiu i okrasa
      > kucharzem ) wyladcznie dla przepisów bo w końcu można coś cioekawego trafić
      > niezależnie od tego kto nam to przekazuje. ale bez przyjemności. Nie mam
      > zamiearu tu "zjechać" chłopaka ale to taki programik bez pomysłu a i
      > prowadzący bez charyzmy
      czy kuchnia z okrasa ma swoja strone?
      • Gość: zmora Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? IP: *.bphpbk.pl 25.02.04, 12:17
        www.tvp.pl/kuchnia
    • erwin001 Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 21.04.24, 07:39
      Panie Okrasa. Przygotowuję pan posiłki mając biżuterię i pierścionki obrączki na rękach. Czy to jest higieniczne pani Okrasa?
    • jmroo Re: Kuchnia z Okrasą co myślicie? 05.12.24, 07:58
      To jedyny program kulinarny który można oglądać będąc głodnym. Tu nigdy nic apetycznie nie wygląda. Przekombinowane , dziwne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka