born_tired 15.02.04, 13:23 no wlasnie-czy ktos moze zna przepis na taki sos?ja go zawsze robilam na wyczucie(smietana,czosnek,bazylia,warzywa,parmezan..),no ale moze ktos zna jakis dobry przepis? z gory dziekuje i zycze smacznej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anawi Re: sos smietanowy do penne IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.02.04, 20:09 właśnie dałam mój przepis w wątku : "makaron z brokułami" , oczwiście brokuły nie muszą być użyte , można też dodać 2 pokruszone grzybki . smacznego anawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sos smietanowy do penne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.02.04, 20:48 A moze bardziej konkretnie?:) Co rozumiesz przez "sos śmietanowy" - bo o ile widzę w Twojej wersji jest zarówno parmezan jak i warzywa... Mozliwości jest bardzo duzo. M. Odpowiedz Link Zgłoś
born_tired Re: sos smietanowy do penne 16.02.04, 12:31 racja,troche za malo konkretnie zapytalam na szczescie jakos sobie znowu poradzilam;) pytalam,poniewaz kiedys znajomy wloch przygotowal pyszny sos skladajacy sie glownie ze smietany,bazylii i parmezanu.dla mnie,kucharki-amatorki,nowoscia bylo, iz robil to na patelni i chcialam po prostu wiedziec, czy sa jakies konkretne zasady przy takim przygotowywaniu... (ale namieszalam:)) pozdrawiam i dzieki za odzew ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sos smietanowy do penne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.04, 12:48 :))) jeszcze mozesz zrobić sos alfredo - smietana, parmeza i duzo natki Smacznego M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: sosy wloskie na patelni IP: *.dialup.tiscali.it 16.02.04, 16:17 Proponuje pobiegac troche po wloskich kanalach TV: sosy do makaronu robi sie ZAWSZE na patelni. Odpowiedz Link Zgłoś