skalmen 22.02.04, 17:45 Nie mam pomyslu co podac mlodziezy na imprezie osiemnastkowej?Moze ktos ma doswiadczenie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Co serwowac na "OSIEMNASTKE"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 23:09 1. ja bym podala salatke makaronowa :) smazysz kielbaske na patelni gotujesz makaron laczysz razem dodajesz czosnek wyciisniety stary zolty ser i majonez ( ja dodaje winiar dekoracyjny sprawdzonuy do tej salatki )' 2. kanapki wydaje mi sie ze to podstawa jakies kolorowe 3. skrzydelka i udka pieczone smaczne na cieplo i na zimno 4. bigosik 5. pokrojone w male kawaleczki piersi z kurczaka obtczone w chrupiacej panierce knorra 6. satalke z kurczaka wedzonego kukurydzy ananasow groszku i majonezu 7. barszczyk z uszkami 8. koreczki 9. szaszlyki z kurczaka papryki cebulki i ananasa 10. jakies chipsy no tyle udalo mi sie wymyslec biorac pod uwage ze am to byc mlodziez i tto ze dania mozliwe ze beda staly dsy dlugo na stole :) Odpowiedz Link Zgłoś
anikl Re: Co serwowac na "OSIEMNASTKE"? 22.02.04, 23:54 Jeżeli masz toster, to mozesz pozyczyć jeszcze od kogoś drugi i narobić grzanek z szynką i żółtym serem (keczup na stół). Te grzanki mogą czekać w lodówce, przygotowane przed imprezą. Na deser fajne są płonące lody: macza się kostki cukru w spirytusie, kładzie na porcjach lodów i tuż przed podaniem zapala. Odpowiedz Link Zgłoś