Dodaj do ulubionych

Śliwki zostaly mi po nalewce - co z nimi zrobic?

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 13:24
Może ktoś ma pomysł jak wykorzystać śliwki (byly w spirytucie i cukrze); co
mozna jeszcze z nimi zrobic? Dzieki za radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja nie wiem Re: Śliwki zostaly mi po nalewce - co z nimi zrob IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 19:43
    • baky Zalać ponownie wódeczką i odczekać_n/t 10.03.04, 19:53
      • baky PS. Możesz ewentualnie... 10.03.04, 19:56
        ... kiedy się czekać nie chce, nafaszerować nimi jakiś udziec indyczy lub insze
        mięsiwo... Może będą kompatibilne?
        • baky Re: PS. Możesz ewentualnie... 10.03.04, 19:58
          ... je zjeść mówiąc wcześniej wszystkim: "dobranoc" :o))
    • Gość: Pysia Re: Śliwki zostaly mi po nalewce - co z nimi zrob IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 20:42
      Dzieki o nadzianiu udzca nie pomyslalam; zdam relacje; a na owocach takich juz
      sie przewiozlam wiec nie skorzystam; biezacej konsumpcji nie bedzie. Dz.
      • Gość: kluba1 Re: Śliwki zostaly mi po nalewce - co z nimi zrob IP: *.we.client2.attbi.com 10.03.04, 21:53
        tylko nie zrob tego , co ja zrobilam gdy mialam kilka lat - nakarmilam tymi
        sliwkami golebie !! :-))
        • Gość: Camille Re: Śliwki zostaly mi po nalewce - co z nimi zrob IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 10.03.04, 22:46
          Te sliwki o ktorych piszesz to dla mnie takie "de ja vu"- bardzo dawno temu
          wujek zrobil sloik takich wlasnie sliwek, przelal spirytus do butelki a sliwki
          zostawil na blacie w kuchni. Ja nieletnie nieboze, nieswiadomie w czasie
          gotowania obiadu podbieralam sobie tak po jednej przez dluzszy czas.
          Oczywiscie "film mi sie urwal", do dzisiaj pamietam strasznego kaca i
          przysieglam sobie,ze nigdy w zyciu tego wiecej nie zrobie. Ale kusi mnie.....

Wedlug mnie to one pasuja tylko do jakiegos deseru, podane w BARDZO NIEWIELKIEJ
          ILOSCI-moze do lodow? ciasta z bita smietana?
    • Gość: Annette Re: Śliwki zostaly mi po nalewce - co z nimi zrob IP: *.de.ibm.com 11.03.04, 11:40
      A ja ostatnio z takich śliwek upiekłam ciasto - wyszło pycha, wilgotne i mimo
      pieczenia odrobinkę "spirytusowe".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka