ewkka Re: Co dzis na obiad 07.11.10, 10:38 1. Rosól z zagrodowego kuraka 2.Sztuka mięsa z sosem chrzanowym i buraczkami Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co dzis na obiad 07.11.10, 13:13 Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pieczarkami i cebulą. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Co dzis na obiad 07.11.10, 13:25 Kacze udka z suszonymi morelami i sosem miodowym, surowka z kiszonej kapusty, grubo tarte placki ziemniaczane. Sery w towarzystwie winogron. Wino rozowe, jeszcze nie wiem na ktore wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co dzis na obiad IP: *.dyn.iinet.net.au 07.11.10, 15:21 U mnie mniej wykwintnie, ale smacznie. Kotlety mielone, ziemniaki i mizeria. Chlop do tego zarzyczyl sobie jajka sadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co dzis na obiad IP: *.dyn.iinet.net.au 09.11.10, 10:30 Ale byka walnelam powyzej! Na obiad bedzie smazona w calosci fladra ze swieza bagietka. Po raz pierwszy bedac za granica kupilam te rybe, zobaczymy czy wyjdzie smaczna. Mam 7 sztuk, takich mniejszych, juz bez glow. Moze jeszcze salate zrobie do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 09.11.10, 19:54 Risotto z kurzymi wątróbkami i porem. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co dzis na obiad 10.11.10, 00:03 spaghetti alle vongole (muszle serócwki bodajże) będą takie miszmasz-marghe.blogspot.com/2009/09/spaghetti-alle-vongole.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 09:04 Wczoraj na szybką obiadokolację grzanki z bagietki z salami, mozzarellą, pomidorem i bazylią. Dzisiaj zupa pomidorowa z wkładką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menta Re: Co dzis na obiad IP: 213.155.191.* 10.11.10, 10:52 Sajgonki (nie smażone) z makaronem, kapustą pekińską i miętą + sos chili Wariacja na temat Pad Thai - odgrzewane resztki z wczoraj A potem długoweekendowy wyjazd i rozpusta w restauracjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: A może post? 10.11.10, 13:08 wczoraj byla wspaniala wolowina zostal sos, wiec corka zdecydowala bedzie do niego makaron i pieczarki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: A może post? IP: *.3s.pl 10.11.10, 14:16 Zupa szczawiowa z jajkiem,ziemniaki+sznycel+buraki tarte. Odpowiedz Link Zgłoś
kumite Re: Co dzis na obiad 10.11.10, 16:30 Podrzuć przepis jak możesz:) U mnie też cukinia tylko że z pomidorami i mięsem mielonym (w wersji sos) dziś z ryżem, a jutro pewnie z makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co dzis na obiad 10.11.10, 18:24 prosciutkie toto - na 3 osoby feta pokruszona lub jeszcze lepiej taka w oleju z przyprawami, ze sloiczka 3-4 lyzki sera 3 cukinie w polplasterkach z odrobina dymki, podduszona lekko, tak by nie czuc bylo surowizny a ciagle chrupka pozostala zmieszane z swiezo ugotowanymi swiderkami i juz Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Co dzis na obiad 10.11.10, 15:38 Zupa grzybowa z wlasnorecznie zebranych grzybkow (posiekane, podsmazone z cebulka i zamrozone w foremkach dla muffinek) , kasza gryczana z kotletem mielonym i kiszony ogorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co dzis na obiad IP: *.dyn.iinet.net.au 10.11.10, 15:43 Sznycle, ziemniaki i salata ze smietana i szczypiorkiem. Jutro bedzie zupa kalafiorowa z chlebkiem czosnkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co dzis na obiad 12.11.10, 12:46 sola smazona i salsa pomidorowa z zielskiem koledrowym Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 12.11.10, 21:31 Wczoraj zupa rybna z żabnicą, dziś spaghetti AOP, jutro...risotto może jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Co dzis na obiad IP: *.3s.pl 12.11.10, 22:23 Frytki,nugetsy+sos czosnkowy i pomidorowy+surówka z warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internet.szczecin.pl 13.11.10, 11:38 Dorsz na grubych frytkach ze słodkich ziemniaków. Ryba polana sosem z sera gorgonzolla. Do tego sałata + oliwki + ogórek zielony z sosem vinegret :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dzis na obiad 13.11.10, 11:46 u mnie juz siedza w piekarniku udka kaczki, potem dodam kartofle i marchewke przekrojone tylko na pol, ziola i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 14:11 Karkówka z czosnkiem i cebulą wg przepisu Trufli z GP z ziemniakami i mizerią :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 15.11.10, 14:44 U mnie też karkówka z cebulą, z gotowanymi warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Co dzis na obiad IP: *.3s.pl 15.11.10, 22:44 Sałatka jarzynowa+kurczak pieczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Co dzis na obiad IP: *.3s.pl 16.11.10, 15:30 Zupa grochowa z grzankami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: Co dzis na obiad IP: *.limes.com.pl 16.11.10, 16:14 Kaszanka z cebulą. A jutro flaki. Tak mnie naszło. Kupne, ale doprawię papryką i chili, podpiekę, zrobię do tego grzanki czosnkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 16.11.10, 19:12 Wczoraj zboża z warzywami, dziś risotto borowikowo-kasztanowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:44 Z przedwczorajszego obiadu zostały mi kotlety z karkówki. Miałam ochotę na coś innego i tak wyszła mi dobra potrawka: -kotlety pocięłam w niewielkie paski -podduszona marchewka z cebulką -podduszona papryka -pieczarki Do tego ryż. A dzisiaj coś na szybko, czyli barszcz czerwony czysty i do tego odsmażane pierogi z mięsem. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: Co dzis na obiad 17.11.10, 13:55 Bez szaleństw i klasycznie: Kalafiorowa Karkówka pieczona w ziołach i czosnku, ziemniaki + korniszon własnej produkcji. Nie mam pomysłu na deser, ale karkówka dość kaloryczna, więc może dziś bez deseru? Odpowiedz Link Zgłoś
ajer2 Re: Co dzis na obiad 17.11.10, 14:36 Zupa ryżowa,łosoś i warzywa na parze.Do kawy ciasto jogurtowe z owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co dzis na obiad 17.11.10, 15:02 wczoraj był makaron z brokułami dziś bardziej tradycyjnie : gulasz wołowy, kasza gryczana, ogórki kiszone i marynowane pomidorki koktajlowe. Na deser dla chętnych leniwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Co dzis na obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:32 leniwe pierogi na deser???? szok!!!! u mnie leniwe to jest samodzielne danie jednogarnkowe Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 12:51 Gość portalu: zdziwiona napisał(a): > leniwe pierogi na deser???? szok!!!! u mnie leniwe to jest samodzielne danie je > dnogarnkowe No patrz jakie to ludzie mają rózne zwyczaje.. I jak niewiele trzeba, żeby kogoś zaszkować cebulowa dziś Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 10:17 rybka smazona na czerwonej soczewicy, Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 11:24 Mam żelazna zasadę, mięso musi być w czwartek, niedziele i wtorek. Pozostałe dni jarskie a sobota to różnie. To bardzo ułatwia mi życie. Wczoraj więc były pierogi ruskie z powtórka na kolacje plus jeszcze co nieco, dziś steczkiki wieprzowe z cebulką w lekkim od tego sosie (bo po niedzieli zostały takie obrzynki od kotletów) surówka z pekińskiej , pora, papryki z dodatkiem jogurtu, może i szarlotke zagniotę, maka,jajko, cukier, odrobina tłuszczu, (wydłubie resztki, masło roslinne, jak mało dodam oleju lub oliwy z łyżke smalcu, troszkę śmietany do tego proszek, zagnieśc jak na makaron, jabłka mam i cynamon też. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 12:53 eurytka napisała: > dziś steczkiki wieprzowe z cebulką w lekkim od tego sosie dziś co? Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 13:01 "Steczki" miało być. Piorę, sprzątam, okulary zapodziałam:) Kupiłam multum schabu na promocji, w niedziele były dzieci i kotlety sama treść, a to co odkroiłam, mam posolone, popieprzone, zawinięte na na górnej półce zaraz sprawdzę, lekko pobije, maka oprószę i na patelnie plus cebulka Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 17:46 Wczoraj szybka spaghettata, dziś fusilli z mięsem mielonym, grzybami i śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 19:22 Zupa z ciecierzycy z pomidorami, doprawiona ras el hanout. Gęsta, pożywna. Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Co dzis na obiad 18.11.10, 19:30 U mnie jeden człowiek ma dietę wegetariańską, wręcz wegańską, więc dziś kotlety sojowe mielone były sam przekręcał soję przez maszynkę. Cieciorka i soczewica nie jest mi obca, ale to nie dla naszego ogółu domowego:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 12:56 Kanapka Subway z tuńczykiem :) Na szybko, bo dzień w biegu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co dzis na obiad 19.11.10, 15:16 jak to zwykle w piatek, przeglad lodowki :) krokiety ziemniaczano-fasolowe i surowka z jablek i kiszonej kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 19.11.10, 17:11 Sola ze szpinakiem i śmietaną doprawiona solidnie gałką muszkatołową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laurii Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 17:14 Zupa tajskawa z pasta curry i mlekiem kokosowym, a w srodku przeglad lodowki, ze wskazaniem na europejskie jesienne warzywa, seler, por... I pyszna byla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internet.szczecin.pl 20.11.10, 14:49 Wątróbka drobiowa z dużą ilością cebuli i jabłka, ziemniaki puree z koperkiem, buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Co dzis na obiad IP: 90.156.53.* 20.11.10, 19:10 Makaron z bobem, czosnkiem i płatkami chili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:39 Zapiekanka z ziemniakam, pieczarkami i białą kiełbasą z dużą ilością koperku i zielonej pietruszki, pod beszamelem i serem. Kaloryczna uczta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 11:46 Gulasz warzywno mięsny. Warzywa: groszek, pieczarki, marchew, cebula papryka i mięso z łopatki. Wszystko uduszone w sosie własnym + kasza + ogórek kiszony :) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 24.11.10, 11:53 Wczoraj dzikie ptactwo z oliwkami, dziś fusilli alla siciliana Odpowiedz Link Zgłoś