orissa Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:17 Te jego frytki są ochydne. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: dlatego, że 03.04.04, 18:23 Są bardzo grube i mało rumiane. Ja akurat takich nie lubię. Ale nie dlatego wyglądały ochydnie. Jak wyjął je z frytkownicy to były trochę oblepione jakimiś czarnymi kropkami, skojarzyło mi się to ze starym brudnym olejem :-(((( Nie wiem może on tam coś dodał, jakieś przyprawy, nie jestem u siebie i zerknęłam w TV w momencie gdy wyciągał te frytki z frytkownicy ;-) Tak czy siak - mi to frytek nie przypominało. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:20 Też mi sie lekko niedobrze zrobiło i nie potrafie sie wytłumaczyć z tego odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica ??? 03.04.04, 18:23 mnie tam jakoś te rytki nie poruszyły... może dlatego, że przetwarzam ziemniaki na różne sposoby - w czasie studiów stanowiły trzon mojego wyżywienia... ach, zamierzchłe czasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Lunatico, 03.04.04, 18:25 Ja również przerabiam ziemniaki na mnóstwo sposobów od wielu lat, ale mimo to jak coś brzydko wygląda to tego nie ruszę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica rozumiem, rozumiem :-) 03.04.04, 18:27 ale czasem to, co nie wygląda zbyt ciekawie rewelacyjnie smakuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:19 Ta baba zza kamery jest poprostu tragiczna, nie moge jej słuchać, w życiu nie słyszałam tak sztucznego i bezpłciowego głosu w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz BABA zza KAMERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:14 pięknie powiedziane! głupie to (ta instycja baby zza kamery) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica a mnie się podoba 03.04.04, 23:31 ta "baba zza kamery" często zadaje Pascalowi pytania, które widzom same cisną się na usta. a to, że zwraca się do niego po imieniu? a niby jak inaczej? nie wiem czemu się czepiacie. taka jest konwencja programu... lepiej by było gdyby pascal klepał z pamięci przepisy? chyba nie. uważam, że program pascala - pomimo wad - jest jednym z niewielu DOBRYCH programów na tvn'ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: a mnie się podoba IP: 62.233.217.* 04.04.04, 12:51 Sam program rzeczywiście nie jest zły,dobrze że w ogóle JEST.A kobieta zza kamery niech sobie będzie owszem,ale ta ich rozmowa niech będzie bardziej naturalna.Nie jest naturalne wg mnie powtarzanie przed każdym pytaniem imienia rozmówcy : Pascal,a skąd masz ten przepis?;Pascal a czemu olej jest zimny?:Pascal,a dlaczego tak to kroisz? itp.,itd.Myślę że to przejęto z oryginalnej formuły programu,ale w naszym języku jakoś dziwnie mi to brzmi i przeszkadza.Bez racjonalnego uzasadnienia,po prostu jest drażniące. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: a mnie się podoba 04.04.04, 15:08 lunatica napisała: > ta "baba zza kamery" często zadaje Pascalowi pytania, które widzom same cisną > się na usta. ja również przychylam się do zdania, że ona jest tragiczna drętwa i sztuczna, a pytania, które zadaje często faktycznie wnoszą coć do programu, ale ponieważ to nie jest na żywo to napewno dałoby się zmontować tak, żeby widz nie słyszał jej pytań a tylko wyjaśnienia Pascala Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:27 No no pierwszy raz sie spotykam z tym żeby ciasto poprostu "sypać" do formy. To musi być ciekawe, spróbuję, ale niekoniecznie z ananasem. Co byście widzieli w zamian, Pascal mówił, że nie mogą te owoce być soczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:33 Przepisy na crumble już na forum były,sprawdź przez wyszukiwarkę.Moim zdaniem soczyste owoce też mogą być chociaż lepsze są takie zwarte żeby paciaja się nie zrobiła.Na pewno wypróbuję ten przepis z ananasem,bo nie moge jeść takiego surowego.A co do frytek to powinien osuszyć je przed włożeniem do frytury.Olej faktycznie wyglądał na stary przez te drobinki ciemne.A kwestia grubości to już kwestia gustu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:36 Acha,zapomniałam napisać że zawsze z przerażeniem patrzę jak on sprawdza czy olej na patelni dostatecznie sie rozgrzał chlapiąc na patelnię wodą.Raz że pryska naokoło-syf totalny i poparzyć się można,a dwa że chyba sponsor go niedostatecznie poinstruował do czego służy to czerwone kółeczko na środku patelni;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: 81.210.125.* 04.04.04, 15:13 :-))))))))) ! Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:36 Ja robilam takie ciasto a jablkami :) dodatkowo do ciasta dodalam troszke musli :) po zapieczeniu, jeszcze cieple podalam z lodami :) hmmm niebo w gebie!! polecam! susanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: 62.233.217.* 03.04.04, 18:50 Ten głos kobiecy jest bardzo denerwujący i to powtarzanie przy każdym pytaniu - Pascal.A co do frytek,to mi się wydały bardzo apetyczne,na pewno inaczej smakują niż cienkie,ale wydaje mi się że wcale nie gorzej.Spróbuję.Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci! Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica speni 03.04.04, 19:38 nie robiłaś nigdy takiej sypanej szrlotki? Szarlotka sypana/bez wyrabiania Wymieszać dokładnie: 1 szklankę mąki wrocławskiej 1 szklankę kaszki mannej 1 szklankę cukru 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Połowę tej mieszaniny wsypać do natłuszczonej masłem tortownicy lub prodiża i wyłożyć na to 1 kg jabłek obranych i poszatkowanych i znów nasypać trochę mieszaniny. Kto lubi może jabłka posypać cynamonem, cukrem waniliowym lub drobniutko pokrojoną skórką pomarańczową. Na suche składniki, na wierzch kładziemy wiórki z 3/4 kostki masła, lub margaryny. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 1/2 godziny. jest szybka, prosta i naprawdę smaczna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: *.proxy.aol.com 03.04.04, 18:48 Czytam i szukam: gdzie te "hamburgery"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: *.proxy.aol.com 03.04.04, 18:50 P.s. Czy aby ten program(?) nie był nadawany pierwszego kwietnia?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 20:36 Pascala dzisiaj przegapiłam i szybko do komputera - co było? Pichciarzu tu omawia się na gorąco! Ale rzeczywiście hamburgerów nie obgadujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica hamburgery? 03.04.04, 21:19 jak hamburgery... bułka z kotletem w odrobinę uszlachetnionej wersji z podrasowanym mięskiem (z cebulką, oliwkami, ogóreczkiem i musztardą) i sosikiem serowo-śmietanowym. może być smaczny. na pewno lepszy, bo taki domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 19:00 Gość portalu: Pichciarz napisał(a): > Czytam i szukam: gdzie te "hamburgery"? Sprawdź tutaj poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/ Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 03.04.04, 18:50 Kiedy Pascal smażył hamburgery, ja jadłam pieczonego halibuta i mnóstwo sałatki, więc znów przegapiłam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V 04.04.04, 15:04 hania55 napisała: > Kiedy Pascal smażył hamburgery, ja jadłam pieczonego halibuta i mnóstwo > sałatki, więc znów przegapiłam :-( w soboty o 10.30 są powtórki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: *.dialup.tiscali.it 04.04.04, 16:10 W przedostatnia sobote byl o 10.00. Widzialam przez przypadek. Lepiej sprawdzic w programie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licencja Re: HAMBURGER ALA PASCALA :-) odsłona V IP: 213.17.230.* 05.04.04, 13:32 Ten głos zza ekranu to wynik licencji. Tak jest w sławnych programach Jamie'ego Oliver'a. Trzeba przyznać, że pytania do Pascala padają w sensownych momentach. Być może były różnie odbierane przez licencjobiorców w różnych krajach. W Niemczech na programie VOX od poniedziałku do piątku gotuje wg tej metody Tim Maelzer ok. godz.19. Tam zadająca pytania dziewczyna momentami jest widoczna. Ma na głowie słuchawki i sprawia wrażenie człowieka z ekipy technicznej. Wygląda jak ktoś kto z autentycznej ciekawości podpytuje, a nawet podczas pichcenia próbuje czasem jakiś kęs - co jest może naturalniejsze. Programów w takiej konwencji (w konewncji MTV - jak ktoś tu kiedyś napisał), jest coraz więcej. Cóż nie wystarczy tylko gotować, żeby nam wpaść w oko, lub nas skutecznie rozdrażnić...:-) Odpowiedz Link Zgłoś