edzioszka 05.04.04, 11:24 piernik i "murzynek" poszukuję - nieskomplikowanych i sprawdzonych ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catalinka Re: Przepisów na ciasta 05.04.04, 21:54 Już Ci podaję ale tylko piernik. Nie jest może jakiś toruński, robi się jednak w mig. 3 szklanki mąki 1 duża łyżka kakao 2 łyżeczki sody 1 szklanka cukru 3 jajka 1,5 szklanki mleka margaryna lub masło 4 łyżki powideł lub innego dżemu albo marmolady( ja mam domowe ) przyprawa do piernika( ja daję na oko , bo nie lubię za dużo) Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka. Sypkie produkty mieszam i dodaję do mąki ( kakao, soda, przyprawa). Mąkę dodaję na zmianę z mlekiem a na koniec powidła. Piekę w prodiżu z taką wkładką około 50 minut. Nie wiem czy uda się w piekarniku elektrycznym. Nigdy nie próbowałam. Życzę smacznego, bo piernik pyszny i dużo go wychodzi. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Przepisów na ciasta 06.04.04, 12:15 dzięki wielkie, na "murzynka" już mi podesłano na innym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Przepisów na ciasta 06.04.04, 15:51 Masz rację!!! Dziś na spacerze przypomniał mi się ten przepis i zaskoczyłam, że o miodzie zapomniałam. Oczywiście 3 łyżki takie solidne. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś