Dodaj do ulubionych

help - piernik

19.12.10, 15:39
piecze sie juz godzine i nadal surowy w srodku - boje sie przesuszyc , ale przeciez surowego nie wylacze! jak dlugo go trzymac!
Obserwuj wątek
      • maszmi Re: help - piernik 20.12.10, 22:36
        Juz i tak musztarda po obiedzie , ale odpowiadam: 170°C , zwykle blachy prostokatne,takie keksowe,piernik jako wysokie ciasto, a nie placek do przelozenia.trzymalam w piecu 75 min. potem wylaczylam i po godz.wyjelam , pierniki sa duze,wyrosniete i cudownie aromatyczne.Uwielbiam piernik, a pieke go rzadko,bo tylko w zimie.
    • linn_linn Re: help - piernik 21.12.10, 14:43
      Ten wyglada bardzo dobrze, a temperatura jest jeszcze nizsza:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,120094753,120094753,0,2.html?v=2
      Niestety przy temperaturach nie ma zwykle informacji: z termoobiegienm czy bez. Tak czy inaczej ten piernik bardzo mi sie podoba.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka