Gość: GMK IP: *.centertel.pl 28.12.10, 11:07 Kupiłam orzechy macadamia i posypuję siekanymi różne desery i kawę typu latte. A może znacie inne ich, sprawdzone zastosowanie? W G -lu funkcjonują głownie jako posypka, sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladyann77 Re: Orzechy macadamia 28.12.10, 11:21 Drobno zmielone dodaję do różnych sosów "indyjskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: Orzechy macadamia IP: 77.236.25.* 28.12.10, 14:13 Uwielbiam orzechy wszelkie. Od sąsiadki dostałam kiedyś sporą paczkę macadamii, próbowałam dodawać do innych orzechów w cieście, ale efekt nie był specjalny i tak zastanawiając się co jeszcze z nich fajnego przyrządzić pożarłam całą resztę prosto z torebki! Moim zdaniem szkoda dawać jako posypka, bo mielone tracą. Może należało je wcześniej podprażyć? Odpowiedz Link Zgłoś
skinny_florida_bebe Re: Orzechy macadamia 28.12.10, 15:06 WHITE CHOCOLATE CHIP MACADEMIA NUT COOKIES:) ciasteczka z kawalkami bialej czekolady i calymi orzeszkami macademia- niebo w gebie:) bardzo popularne w stanach i latwe w wykonaniu ;)polecam Odpowiedz Link Zgłoś