17.01.11, 13:40
Czy według was jest to sprawiedliwe ze kurczaki na zachodzie są tańsze niż u nas ogórki?
Obserwuj wątek
    • Gość: x moim zdaniem to jest sprawiedliwe, IP: *.unitymediagroup.de 17.01.11, 14:37
      zwłaszcza, że ogórki u nas też tanie. A ja lubię kurczaka z mizerią ;D
      • mhr-cs Re: moim zdaniem to jest sprawiedliwe, 17.01.11, 14:46
        Gość portalu: x napisał(a):

> zwłaszcza, że ogórki u nas też tanie. A ja lubię kurczaka z mizerią ;D

co do kurczaka ?
        mizeria jest wspaniala,
    • krzysztofsf Re: Kurczaki 17.01.11, 14:54
      Obecnie u nas juz tez sa podobne relacje cenowe.
    • very.martini Re: Kurczaki 17.01.11, 20:12
      Wedlug nas, Martini, jest to gleboko sprawiedliwe, poniewaz wkrotce da prace kolejnej transzy rodakow, ktorzy pojada za liczne granice opiekowac sie chorymi na raka i rozne dziwno- straszne choroby. Jak ktos je tanie kurczaki, to nie ma wala, zeby go nie dopadlo

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: x póki co na Zachodzie ludzie żyją dłużej IP: *.unitymediagroup.de 18.01.11, 01:11
        niż w Polsce.
        Kurczaki są tanie ponieważ ich produkcja jest tania.
        • very.martini Re: póki co na Zachodzie ludzie żyją dłużej 18.01.11, 23:12
          Mówisz o średniej wieku? Jak się nie rozmnażają, to nic dziwnego, że żyją "dłużej". Nie ma im kto jej zaniżać.

16%VOL
          22%VAT
          • krzysztofsf Re: póki co na Zachodzie ludzie żyją dłużej 19.01.11, 02:05
            very.martini napisała:

> Mówisz o średniej wieku? Jak się nie rozmnażają, to nic dziwnego, że żyją "dłuż
            > ej". Nie ma im kto jej zaniżać.

A wiesz, ze ciekawe spostrzezenie.
            • Gość: x spostrzeżenie nie tyle ciekawe, co głupie. IP: *.unitymediagroup.de 19.01.11, 06:33
              to, że ludzie żyją dłużej kojarzy mi się z oczekiwaną długością życia a nie ze średnią wieku.
    • krzysztofsf Wy do sklepow nie chodzicie????? 18.01.11, 01:17
      Jakas dyskusja o "zachodzie" jak u nas obecnie ogorki rowniez sa drozsze od kurczakow.
      Zima przeciez jest. Normalne zjawisko.
      Wiekszosc surowych ogorkow jest sprzedawana obecnie na sztuki, to moze nie rzuca sie to tak do oczu.
      • szopen_cn Re: Wy do sklepow nie chodzicie????? 19.01.11, 01:06
        Znaczy sie jeden ogorek tanszy niz jeden kurczak?
        • krzysztofsf Re: Wy do sklepow nie chodzicie????? 19.01.11, 02:04
          szopen_cn napisał:

> Znaczy sie jeden ogorek tanszy niz jeden kurczak?
          Jeden ogorek tak, ale kilogram ogorkow drozszy niz kilogram kurczakow - tyle, ze ogorki sa obecnie sprzedawane glownie na sztuki i trzeba sobie przeliczyc z tego cene kilograma.
          • szopen_cn Re: Wy do sklepow nie chodzicie????? 19.01.11, 02:18
            Kwestie kilogramow i sztuk rozumiem.

Ja az tak powaznie tego nie pisalem.
            U mnie na wsi lato jest a i tak ogorki od kurczakow sa drozsze, i banany od ziemniakow tez drozsze sa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka