onlywitekk 17.01.11, 13:40 Czy według was jest to sprawiedliwe ze kurczaki na zachodzie są tańsze niż u nas ogórki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x moim zdaniem to jest sprawiedliwe, IP: *.unitymediagroup.de 17.01.11, 14:37 zwłaszcza, że ogórki u nas też tanie. A ja lubię kurczaka z mizerią ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: moim zdaniem to jest sprawiedliwe, 17.01.11, 14:46 Gość portalu: x napisał(a): > zwłaszcza, że ogórki u nas też tanie. A ja lubię kurczaka z mizerią ;D co do kurczaka ? mizeria jest wspaniala, Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Kurczaki 17.01.11, 14:54 Obecnie u nas juz tez sa podobne relacje cenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Kurczaki 17.01.11, 20:12 Wedlug nas, Martini, jest to gleboko sprawiedliwe, poniewaz wkrotce da prace kolejnej transzy rodakow, ktorzy pojada za liczne granice opiekowac sie chorymi na raka i rozne dziwno- straszne choroby. Jak ktos je tanie kurczaki, to nie ma wala, zeby go nie dopadlo 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x póki co na Zachodzie ludzie żyją dłużej IP: *.unitymediagroup.de 18.01.11, 01:11 niż w Polsce. Kurczaki są tanie ponieważ ich produkcja jest tania. Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: póki co na Zachodzie ludzie żyją dłużej 18.01.11, 23:12 Mówisz o średniej wieku? Jak się nie rozmnażają, to nic dziwnego, że żyją "dłużej". Nie ma im kto jej zaniżać. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: póki co na Zachodzie ludzie żyją dłużej 19.01.11, 02:05 very.martini napisała: > Mówisz o średniej wieku? Jak się nie rozmnażają, to nic dziwnego, że żyją "dłuż > ej". Nie ma im kto jej zaniżać. A wiesz, ze ciekawe spostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x spostrzeżenie nie tyle ciekawe, co głupie. IP: *.unitymediagroup.de 19.01.11, 06:33 to, że ludzie żyją dłużej kojarzy mi się z oczekiwaną długością życia a nie ze średnią wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Wy do sklepow nie chodzicie????? 18.01.11, 01:17 Jakas dyskusja o "zachodzie" jak u nas obecnie ogorki rowniez sa drozsze od kurczakow. Zima przeciez jest. Normalne zjawisko. Wiekszosc surowych ogorkow jest sprzedawana obecnie na sztuki, to moze nie rzuca sie to tak do oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Wy do sklepow nie chodzicie????? 19.01.11, 01:06 Znaczy sie jeden ogorek tanszy niz jeden kurczak? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Wy do sklepow nie chodzicie????? 19.01.11, 02:04 szopen_cn napisał: > Znaczy sie jeden ogorek tanszy niz jeden kurczak? Jeden ogorek tak, ale kilogram ogorkow drozszy niz kilogram kurczakow - tyle, ze ogorki sa obecnie sprzedawane glownie na sztuki i trzeba sobie przeliczyc z tego cene kilograma. Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Wy do sklepow nie chodzicie????? 19.01.11, 02:18 Kwestie kilogramow i sztuk rozumiem. Ja az tak powaznie tego nie pisalem. U mnie na wsi lato jest a i tak ogorki od kurczakow sa drozsze, i banany od ziemniakow tez drozsze sa. Odpowiedz Link Zgłoś