Dodaj do ulubionych

OT: trolle i spamy

25.01.11, 16:58
Szanowne foro,

uczulam na rozne formy reklamy, ostatnio coraz czestsze, bo w zasadzie codzienne.
Poniewaz forum nie ma opiekuna, sposoby dzialania sa dwa:

1. kosz przy watku trolla, szczegolnie jesli jest to post, otwierajacy nowy wątek. Kazdy klik w kosz przyspiesza wyslanie wypowiedzi w kosmos.
2. jesli troll jest upierdliwy i powraca jak zly szezląg: zlinkowanie tworczosci i wyslanie do forum@gazeta.pl z prosba o interwencję - czasami daje sie tylko wyciac wypowiedzi, ale czasami nawet zablokowac ip.

Bo jesli nie, to forum zamieni sie w wielki smietnik wypowiedzi w rodzaju pojawil sie u nas w sklepie produkt x, sprobowalam - pyszniutkie, mi i rodzince bardzo smakowalo, dzieci jedza trzy razy dziennie, my z mezem tez, a teraz zauwazylam, ze maja promocję - adres strony:...

ew.: polecam wam swojego bloga, ktory jest swietny i ja go uwielbiam

No.

PS Uprzejmie dziekuje za wszelkie wypowiedzi na moj temat, ktore przyjda komukolwiek do glowy po przeczytaniu tego postu - nie jestem zainteresowana.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: OT: trolle i spamy 25.01.11, 17:02
      Jezeli moge dodac do p1 to moze zamiast odpowiadac i karmic trolla, po prostu klikac na kosz. Czasami takie watki ciagna sie jak smrod po wiadomo czym zanim w koncu znikna...

Moze to glupie pytanie, ale wlasnie dlaczego nie ma tutaj nikogo, kto by sie forum opiekowal?
      • bene_gesserit Re: OT: trolle i spamy 25.01.11, 17:05
        glasscraft napisała:

> Jezeli moge dodac do p1 to moze zamiast odpowiadac i karmic trolla, po prostu k
        > likac na kosz. Czasami takie watki ciagna sie jak smrod po wiadomo czym zanim w
        > koncu znikna...

E, znikaja najpozniej po paru godzinach, o ile rzeczywiscie kosz jest klikany. A trolla warto uprzedzic, zeby sie nie fatygowal, bo forsy i tak z tego miec nie bedzie.

> Moze to glupie pytanie, ale wlasnie dlaczego nie ma tutaj nikogo, kto by sie fo
        > rum opiekowal?

No wlasnie? Widac tak ma byc.
    • Gość: Anka Re: OT: trolle i spamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 17:11
      > PS Uprzejmie dziekuje za wszelkie wypowiedzi na moj temat, ktore przyjda komuko
      > lwiek do glowy po przeczytaniu tego postu - nie jestem zainteresowana.

:)
      W czy to forum nie mogłoby mieć opiekuna?
      • thiessa Re: OT: trolle i spamy 25.01.11, 22:51
        Nie widze problemu. Zawsze, kiedy widze linka to klik w kosz i dluzej sie nad tym nie zastanawiam. Widac wiecej osob tak robi, bo post dosc szybko znika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka