mhr-cs 19.02.11, 09:03 u mnie to tylko z wedzonkami i kartofle, zanim zima sie skonczy moze by go zrobic inaczej? zna ktos cos ciekawszego, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: Jarmuz 19.02.11, 11:57 jarmuz swietnie komponuje sie z chinskimi potrawami :-) np skrzydelka po chinsku ( bylo cos takiego w GP. Trzeba tylko zrobic troche wiecej zalewy do skrzydelek )Zblanszowac go szybko na kilka min a potem na wok czy patelnie i stir fry w pozostalosciach sosu - wychodzi fajna kombinacja smakow. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Jarmuz 19.02.11, 12:05 wiem ze chinska kuchnia ma wszystko,ale tego nie znam warto sprobowac, Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Jarmuz 19.02.11, 12:09 z wedzonym tofu i jablkiem jeszcze lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
gola.baba Re: Jarmuz 21.06.11, 05:07 Dziś mam dzień czytania starych wątków na forum kuchnia. Dorzucam jednak swoje trzy grosze, bo może komuś się przyda. Jeśli o mnie chodzi, to gotowany jarmuż dopiero zimą, a obecnie używam poszatkowanego do sałatek, w najróżniejszych kombinacjach z papryką, pomidorem, oliwkami, ogórkiem, bazylią, oregano, czosnkiem, cebulą i co tam jeszcze ślina na język przyniesie. Moja wersja zimowa: - jarmuż 1 szt. - tofu - ok. 200 g - pestki dyni - zielone oliwki - czosnek - cebula - imbir - papryczka (używam tajskie chili, 1 szt. na porcję, ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy to zje ;), więc opcjonalnie i według gustu). Wykonanie: Szatkujemy jarmuż i gotujemy, wrzucamy pestki dyni, małe kostki tofu (nie marynowałam go wcześniej), drobno posiekany czosnek, imbir i cebulę. Oliwki można dodać do garnka, lub później na talerz. Papryczki dodaję na talerz. Gotujemy makaron i gotowe. W GP w wege wątku wkleiłam zdjęcie tego jarmużu z makaronem, ale makaron nie jest obowiązkowy, jarmuż można stosować jako dodatek do różnych dań. Ggigus, jabłko brzmi świetnie, muszę spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś