Gość: basia) IP: *.pl 28.02.11, 14:41 podpowiedzcie co mozna zdrowo i niskokalorycznie podjadac. Mam fatalny jedzeniowy nawyk-wieczorem musze cos podjadac i chce zeby to bylo z jak najmniejsza dla mnie strata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buttergirl Re: podjadanie 28.02.11, 15:21 - surowe warzywa... np. z sosem jogurtowym z ziołami, czosnkiem... - chipsy/frytki z warzyw - chipsy/frytki drobiowe (pierś kurczaka kroisz na cienkie plastry, coś jak carpaccio, posypujesz ziołami i do piekarnika) Odpowiedz Link Zgłoś
ha_nuta Re: podjadanie 28.02.11, 15:23 Ja też należę do tych podjadających. Kolacji nie jadam (staram się), a jak już jestem tak strasznie głodna to jem wafla ryżowego, jogurt, banana albo po prostu małą kanapkę z ciemnego pieczywa z wędliną :) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: podjadanie 28.02.11, 18:21 Ja robię sobie jogurt naturalny, czasami grecki z wkrojonym kiwi. Albo chudy ser biały ze śliwką suszoną, albo plasterek wędliny z sosem. Do podjadania dobre są też owoce, i surowa marchewka. Wafle ryżowe niestety wciągają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: podjadanie IP: *.icpnet.pl 28.02.11, 18:30 Wafle są kaloryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: podjadanie IP: *.fbx.proxad.net 01.03.11, 00:06 Za to jedna sliwka do sera jest malo kaloryczna ;) Pewno sera tez jest malo, skoro jedna wystarcza, wiec bilans sie rownowazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what? Re: podjadanie IP: *.barn.cable.virginmedia.com 28.02.11, 22:19 Przeciez mleko (w tym jogurt) gorzknieje w polaczeniu z kiwi, jak ty to mozesz jesc? ble! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: podjadanie 01.03.11, 09:15 Gość portalu: what? napisał(a): > Przeciez mleko (w tym jogurt) gorzknieje w polaczeniu z kiwi, jak ty to mozesz > jesc? ble! Wrzucam pokrojone kiwi do jogurtu, mieszam i od razu zjadam, nie czekam aż zgorzknieje :) A serka ze śliwką też nie zjadam kilogramami, jeśli to ma być przegryzka, malutka miseczka zupełnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: podjadanie 28.02.11, 19:47 Najlepiej jest jednak oduczyc sie podjadania, a podjadac tylko na poczatku odchudzania. Z czasem ten zgubny nalog zanika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: podjadanie IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 19:59 kapusta kiszona, warzywa surowe lub kiszone, konserwowe Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: podjadanie 01.03.11, 15:47 nie podjadam,ale nie mam nic przeciwko kanapce posmarowanej Maslem i na to pokrojone pomidory,ogorki(kiszone) nie inne i cieniutko pokrojona cebulka,sol,pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: podjadanie 28.02.11, 21:23 Najlepiej jakieś chude, niskowęglowodanowe sałatki. Sałata, pomidory, jakieś mięso... Do tego dressing na bazie jogurtu. Dobrze by było, zeby objetosciowo było tego dużo, bo jemy oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: podjadanie 28.02.11, 21:52 pokrojona na słupki marchewka skropiona cytryną cykoria bez rozdzielania listków-chrupanie zaczynać od czubka, nie od podstawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: podjadanie 01.03.11, 09:00 Slusznie. Dzis spalilam 500 kalorii na silowni. Mam rezerwe w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: podjadanie 01.03.11, 09:01 To bylo w odpowiedzi do jackk3. Ile ja sie salatek z pomidorow najadlam swego czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: podjadanie 14.03.11, 00:50 Brawo tak trzymac! Sport to podstawa dobrego zdrowia. A co powiesz na 1350 cal na minusie? I to tylko w 1:20 minut na rowerze (fakt ze duze gory do 10% i wiatr d..pcyl) no i zimno tak z 5C. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Za sport sie wziasc 28.02.11, 22:45 i problem samoistnie zniknie (tzn. bedziesz mogla podjadac). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fastsinom Re: podjadanie 01.03.11, 00:58 zamiast podjadać zmień częstotliwość i ilośc jedzenia - jak będziesz jeść 6 mniejszych posiłków dzinnie - warzywa owoce jogurty sałatki itp - co jakieś 2-3 godziny to będziesz cały czas najedzona i potrzeba podjadania zniknie. miej przy sobie pokrojone do chrupania w słupki surowe - marchewkę, paprykę czy ogórki zielona albo jakies owoce pokrojone na "jednego gryza". Jak Ci za sucho to jakies jogurtowe dipy sobie dorób. wtedy nie będziesz musiała podjadać - zmienić nawyki żywieniowe trzeba a nie się katować że nie możesz czegoś - bo to automatycznie sparawia że Twoja głowa krzyczy że ma właśnie dokładnie ochote na to czego jej odmawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: podjadanie 01.03.11, 08:53 Szuszone owoce, orzechy, pistacje, inne. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: podjadanie 01.03.11, 08:59 ...po uprzednim sprawdzeniu kalorii zeby nie bylo niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
hester83 Re: podjadanie 03.03.11, 17:38 rzodkiewka to mój faworyt, zaraz za nią są pokrojone w cząstki twarde jabłka i suszone figi (dość kaloryczne aczkolwiek bardzo zdrowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: podjadanie IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 18:20 ja jeszcze w chwilach głodu podjadam (a raczej podpijam) kefir lub maślankę. Mają mało kalorii a potrafią nasycić. Odpowiedz Link Zgłoś