Dodaj do ulubionych

podjadanie

IP: *.pl 28.02.11, 14:41
podpowiedzcie co mozna zdrowo i niskokalorycznie podjadac.
Mam fatalny jedzeniowy nawyk-wieczorem musze cos podjadac i chce zeby to bylo z jak najmniejsza dla mnie strata.
Obserwuj wątek
    • buttergirl Re: podjadanie 28.02.11, 15:21
      - surowe warzywa... np. z sosem jogurtowym z ziołami, czosnkiem...
      - chipsy/frytki z warzyw
      - chipsy/frytki drobiowe (pierś kurczaka kroisz na cienkie plastry, coś jak carpaccio, posypujesz ziołami i do piekarnika)
    • ha_nuta Re: podjadanie 28.02.11, 15:23
      Ja też należę do tych podjadających. Kolacji nie jadam (staram się), a jak już jestem tak strasznie głodna to jem wafla ryżowego, jogurt, banana albo po prostu małą kanapkę z ciemnego pieczywa z wędliną :)
    • aqua48 Re: podjadanie 28.02.11, 18:21
      Ja robię sobie jogurt naturalny, czasami grecki z wkrojonym kiwi. Albo chudy ser biały ze śliwką suszoną, albo plasterek wędliny z sosem. Do podjadania dobre są też owoce, i surowa marchewka. Wafle ryżowe niestety wciągają.
      • Gość: Inka Re: podjadanie IP: *.icpnet.pl 28.02.11, 18:30
        Wafle są kaloryczne...
        • Gość: miu Re: podjadanie IP: *.fbx.proxad.net 01.03.11, 00:06
          Za to jedna sliwka do sera jest malo kaloryczna ;) Pewno sera tez jest malo, skoro jedna wystarcza, wiec bilans sie rownowazy.
      • Gość: what? Re: podjadanie IP: *.barn.cable.virginmedia.com 28.02.11, 22:19
        Przeciez mleko (w tym jogurt) gorzknieje w polaczeniu z kiwi, jak ty to mozesz jesc? ble!
        • aqua48 Re: podjadanie 01.03.11, 09:15
          Gość portalu: what? napisał(a):

> Przeciez mleko (w tym jogurt) gorzknieje w polaczeniu z kiwi, jak ty to mozesz
          > jesc? ble!
          Wrzucam pokrojone kiwi do jogurtu, mieszam i od razu zjadam, nie czekam aż zgorzknieje :)
          A serka ze śliwką też nie zjadam kilogramami, jeśli to ma być przegryzka, malutka miseczka zupełnie wystarczy.
    • linn_linn Re: podjadanie 28.02.11, 19:47
      Najlepiej jest jednak oduczyc sie podjadania, a podjadac tylko na poczatku odchudzania. Z czasem ten zgubny nalog zanika.
    • Gość: gość Re: podjadanie IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 19:59
      kapusta kiszona, warzywa surowe lub kiszone, konserwowe
      • mhr-cs Re: podjadanie 01.03.11, 15:47
        nie podjadam,ale
        nie mam nic przeciwko
        kanapce posmarowanej Maslem
        i na to pokrojone
        pomidory,ogorki(kiszone)
        nie inne i cieniutko pokrojona
        cebulka,sol,pieprz
    • triismegistos Re: podjadanie 28.02.11, 21:23
      Najlepiej jakieś chude, niskowęglowodanowe sałatki. Sałata, pomidory, jakieś mięso... Do tego dressing na bazie jogurtu. Dobrze by było, zeby objetosciowo było tego dużo, bo jemy oczami.
    • mvszka Re: podjadanie 28.02.11, 21:52
      pokrojona na słupki marchewka skropiona cytryną

cykoria bez rozdzielania listków-chrupanie zaczynać od czubka, nie od podstawy ;)
      • linn_linn Re: podjadanie 01.03.11, 09:00
        Slusznie. Dzis spalilam 500 kalorii na silowni. Mam rezerwe w razie czego.
        • linn_linn Re: podjadanie 01.03.11, 09:01
          To bylo w odpowiedzi do jackk3.
          Ile ja sie salatek z pomidorow najadlam swego czasu :)
          • jackk3 Re: podjadanie 14.03.11, 00:50
            Brawo tak trzymac! Sport to podstawa dobrego zdrowia. A co powiesz na 1350 cal na minusie?
            I to tylko w 1:20 minut na rowerze (fakt ze duze gory do 10% i wiatr d..pcyl) no i zimno tak z 5C.
            Pozdr
    • jackk3 Za sport sie wziasc 28.02.11, 22:45
      i problem samoistnie zniknie (tzn. bedziesz mogla podjadac).
      Pzdr
    • fastsinom Re: podjadanie 01.03.11, 00:58
      zamiast podjadać zmień częstotliwość i ilośc jedzenia - jak będziesz jeść 6 mniejszych posiłków dzinnie - warzywa owoce jogurty sałatki itp - co jakieś 2-3 godziny to będziesz cały czas najedzona i potrzeba podjadania zniknie.

miej przy sobie pokrojone do chrupania w słupki surowe - marchewkę, paprykę czy ogórki zielona albo jakies owoce pokrojone na "jednego gryza". Jak Ci za sucho to jakies jogurtowe dipy sobie dorób. wtedy nie będziesz musiała podjadać - zmienić nawyki żywieniowe trzeba a nie się katować że nie możesz czegoś - bo to automatycznie sparawia że Twoja głowa krzyczy że ma właśnie dokładnie ochote na to czego jej odmawiasz.

• nothing.at.all Re: podjadanie 01.03.11, 08:53
      Szuszone owoce, orzechy, pistacje, inne.
      • linn_linn Re: podjadanie 01.03.11, 08:59
        ...po uprzednim sprawdzeniu kalorii zeby nie bylo niespodzianek.
    • hester83 Re: podjadanie 03.03.11, 17:38
      rzodkiewka to mój faworyt, zaraz za nią są pokrojone w cząstki twarde jabłka i suszone figi (dość kaloryczne aczkolwiek bardzo zdrowe)
    • Gość: gość Re: podjadanie IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 18:20
      ja jeszcze w chwilach głodu podjadam (a raczej podpijam) kefir lub maślankę. Mają mało kalorii a potrafią nasycić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka