Dodaj do ulubionych

Prażona cebulka

IP: *.tktelekom.pl 01.03.11, 18:35
Jest w sklepach suszona z Prymatu, prazona innych firm, fajny dodatek do potraw a ciachanie i smazenie surowej trwa chwilę, nie lubię...... wie ktos, jak zrobic sobie zapas takiej cebulki?
Obserwuj wątek
    • qubraq Re: Prażona cebulka 02.03.11, 17:34
      Ja sobie zrobiłem taki zapas na mieszaninie pół na pól smalcu z podgardla wędzonego i kostki Planty - po prostu ściachalem kilka cebul w malakserze i podsmażyłem na tym moim spec-tłuszczu i potem kiedy juz sie cebula zbrązowiła odstawilem i potem przełożylem do plastykowego kubka i do lodu; nie mam małych pojemniczków więc potem podziele na porcje zebym nie musial wszystkiego rozmrazac od razu gdy potrzebuje tylko trochę :-)
    • matylda1001 Re: Prażona cebulka 03.03.11, 22:07
      Wolę suszoną, bo smażona w tłuszczu jest dla mnie za tłusta. Po wysuszeniu nie ma tego ostrego zapachu i mozna ją jeść bezpiecznie. Najczęściej posypuję nia kanapki, dodaję do jajecznicy, pomidorów, sałatek, a jak potrzebuje trochę smażonej to rzucam na patelnię i w kilka sekund mam pięknie zrumienioną. Suszę sobie sama w suszarce do grzybów, kroję w cienkie półplasterki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka