Dodaj do ulubionych

ze smakiem w Poznaniu

16.03.11, 13:42
szukam smacznych knajpek włoskich, greckich (ogólnei śródziemnomorskich), bądź polskich w rejonie Palmiarni lub Starego Rynku w Poznaniu
coż możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: pies-li-kot Re: ze smakiem w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 18:17
      Da Luigi na Woźnej - tanio, tłoczno, smacznie, bezpretensjonalnie.
      Mykonos na Placu Wolności - ceny warszawskie, jedzenie pyszne, jakościowo wyśmienite, czasami trzeba zarezerwować stolik (weekendy).
      Tam Włoch, tu Grek. I nie ten od Magdy G., i bez porównania...
      Podobno niezła na pogaduchy La Rambla Tapas na Wodnej, nie byłam tam jednak.
    • amica11 Re: ze smakiem w Poznaniu 16.03.11, 22:45
      Ja polecam Umberto przy ul. Żydowskiej, niepozorna, ale bardzo smaczne jedzenie. Warto rezerwować stolik, bo lokal maly
    • bombastycznie Re: ze smakiem w Poznaniu 17.03.11, 21:58
      ja bardzo lubię chodzić do pizzerii Sorella na ul. Ślusarskiej (bardzo blisko rynku, łatwo trafić) co prawda knajpka jest postrzegana bardziej jako fast food niż restauracja, ale mają świetne makarony i sałatki, nie jadłam u nich nigdy pizzy więc nie umiem ocenić ich smaku, ale polecam wspomniane makarony i sałatki, moja ulubiona ich sałatka to jeśli dobrze pamiętam sałatka di Pollo, z sałaty lodowej i grillowanego kurczaka, przepyszna, z mnóstwem warzyw i grzankami, na prawdę spora porcja i niedroga. Jedynym mankamentem tej knajpki jest to, że jest malutka i często nie ma wolnych miejsc, ale myślę że można zarezerwować wcześniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka