Gość: jadzia IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 13:33 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 01.05.04, 14:49 www.google.pl/search? q=cache:j3FMCpGd_V8J:www.kuchnia.3miasto.pl/1082.htm+rabarbar&hl=pl&lr=lang_pl&i e=UTF-8&inlang=pl f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=8220 Odpowiedz Link Zgłoś
atmen Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 01.05.04, 14:57 tylko obrac i wsunac z cukrem... mowia, ze niezdrowe jak diabli, ale jakie pyszne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 21:18 czemu niezdrowe, ze z cukrem, czy rabarbar jest niezdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka rabarbar 01.05.04, 21:28 jako taki nie jest najzdrowszą roślinką, bo sporo szczawianów zawiera, które utrudniają wchłanianie wapnia ale jak jesteś zdrowa, to trochę zjeść możesz, bo dobre - kiedyś gdzieś jadłam takie ciasto, od dołu było kruche, na górze był mus z rabarbaru z kawałkami rabarbaru + bita śmietana, pyszne było Odpowiedz Link Zgłoś
atmen Re: rabarbar 01.05.04, 22:41 o! o! ciasto z rabarbarem to tez mila sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: rabarbar IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 01.05.04, 23:27 dziś zmęczona swiętowaniem jestem, ale jutro dam przepis na najlepsze i najprostsze ciasto z rabarbarem. a kompot? przeciez pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 23:40 aolsearch.aol.com/aol/search?invocationType=topsearchbox.%2Faol%2Findex.jsp&query=rabarbar+potrawy&x=23&y=9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: 64.213.238.* 01.05.04, 23:50 A co powiecie na zimna zupe rabarbarowa z kogle-moglem? Pycha na goraca pogode, z drobnym makaronewm!! Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 02.05.04, 10:31 Jadłam rabarbar w wielu odmianach, ale sama robię jedynie kompot z rabarbarem, bo to jest to co uwielbiam i nic dla mnie nie jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.gizycko.mm.pl 02.05.04, 10:50 Hej,Jadziu!Zajrzyj na tą stronkę,a napewno znajdziesz coś,co cię uszczęśliwi: f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=8220 ,ale ostrzegam,tam aż sięroi od przekleństw.Została ona opanowana przez chamstwo i brak zajęcia przez niektóre osoby.Mimo to warto tam zaglądać.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 13:28 dziekuje wszystim, bede probowac. nie wiem tylko jeszcze po czym poznac ze rabarbar jest dojzaly, mam go w ogrodku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu co mozna z nim zrobic? IP: *.miechow.com / *.miechow.com 02.05.04, 13:50 Najlepszy na świecie: placek drożdżowy z rabarbarem, no może być z odrobiną kruszonki. Taki kwaskowy - najsuperowszy! Odpowiedz Link Zgłoś
no-suprises Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 02.05.04, 20:25 Racuszki - nawet lepsze niż z jabłkami. Żółtko lub dwa, trochę cukru kryształu, woda mineralna gazowana i mleko (pół na pół), mąka pszenna -połączyć po kolei do bardzo gęstej konsystencji, potem dodać ubite na sztywną pianę białko (lub dwa)i umyty, pokrojony na kilkucentymetrowe kawałki rabarbar. Po odpoczynku ciasta ok. 30 min. smażyć na oleju i gorące posypać cukrem pudrem. Jutro sprawdzę, czy u mnie w ogródku tej już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: ciasto drozdzowe z rabarbarem 03.05.04, 04:38 na ten przepis potoczyla mi sie slinka:), ale w calym watku sa jeszcze inne, poczytaj w wolnej chwili. cytuje od razu, potem jest link do wszystkich przepisow: uwielbiam ciasto drozdzowe, takie zwykle polslodkie, posypane rabarbarem tuz przed pieczeniem, po wyjeciu z piekarnika koniecznie posypane cukrem pudrem, ktory pod wplywem ciepla sie leciutko roztapia w soku.... mniam 3 jajka szklanka cukru 2 szklanki maki (+ ew 1/2 szklanki, jesli ciato wyjdzie zbyt rzadkie) 2-3 lyzki rozpuszczonego masla lub oleju rosl 3 dkg drozdzy 1 szklanka podgrzanego mleka rabarbar - ok 3 szklanek posiekanego 3 lyzki cukru pudru (ok) drozdze wymieszac z lyzeczka cukru i odstawic do wyrosniecia. Potem wyrobic ciasto z wszystkich skladnikow. Odstawic, jak podwoi objetosc to do foremki, posypac rabarbarem pokrojonym na 2 cm kawaleczki i piec ok 40 min (sprawdzic patyczkiem). Wyjac z piekarnika, posypac pudrem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=5934241&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś