Dodaj do ulubionych

rabarbar, co mozna z nim zrobic?

IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 13:33
Obserwuj wątek
    • ampolion Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 01.05.04, 14:49
      www.google.pl/search?
      q=cache:j3FMCpGd_V8J:www.kuchnia.3miasto.pl/1082.htm+rabarbar&hl=pl&lr=lang_pl&i
      e=UTF-8&inlang=pl
      f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=8220
    • atmen Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 01.05.04, 14:57
      tylko obrac i wsunac z cukrem...
      mowia, ze niezdrowe jak diabli, ale jakie pyszne:)))
      • Gość: jadzia Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 21:18
        czemu niezdrowe, ze z cukrem, czy rabarbar jest niezdrowy?
        • jottka rabarbar 01.05.04, 21:28
          jako taki nie jest najzdrowszą roślinką, bo sporo szczawianów zawiera, które
          utrudniają wchłanianie wapnia

ale jak jesteś zdrowa, to trochę zjeść możesz, bo dobre - kiedyś gdzieś jadłam
          takie ciasto, od dołu było kruche, na górze był mus z rabarbaru z kawałkami
          rabarbaru + bita śmietana, pyszne było
          • atmen Re: rabarbar 01.05.04, 22:41
            o! o! ciasto z rabarbarem to tez mila sprawa:)
            • Gość: g Re: rabarbar IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 01.05.04, 23:27
              dziś zmęczona swiętowaniem jestem, ale jutro dam przepis na najlepsze
              i najprostsze ciasto z rabarbarem.

a kompot? przeciez pycha!
    • Gość: ? Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 23:40
      aolsearch.aol.com/aol/search?invocationType=topsearchbox.%2Faol%2Findex.jsp&query=rabarbar+potrawy&x=23&y=9
    • Gość: Hanna Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: 64.213.238.* 01.05.04, 23:50
      A co powiecie na zimna zupe rabarbarowa z kogle-moglem? Pycha na goraca pogode,
      z drobnym makaronewm!!
    • amused.to.death Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 02.05.04, 10:31
      Jadłam rabarbar w wielu odmianach, ale sama robię jedynie kompot z rabarbarem, bo to jest to co uwielbiam i nic dla mnie nie jest lepsze.
    • Gość: goska Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.gizycko.mm.pl 02.05.04, 10:50
      Hej,Jadziu!Zajrzyj na tą stronkę,a napewno znajdziesz coś,co cię uszczęśliwi:
      f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=8220 ,ale ostrzegam,tam aż sięroi od
      przekleństw.Została ona opanowana przez chamstwo i brak zajęcia przez niektóre
      osoby.Mimo to warto tam zaglądać.Pozdrowienia.
      • Gość: jadzia Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.04, 13:28
        dziekuje wszystim, bede probowac. nie wiem tylko jeszcze po czym poznac ze
        rabarbar jest dojzaly, mam go w ogrodku....
    • Gość: Lilu co mozna z nim zrobic? IP: *.miechow.com / *.miechow.com 02.05.04, 13:50
      Najlepszy na świecie: placek drożdżowy z rabarbarem, no może być z odrobiną
      kruszonki. Taki kwaskowy - najsuperowszy!
    • no-suprises Re: rabarbar, co mozna z nim zrobic? 02.05.04, 20:25

Racuszki - nawet lepsze niż z jabłkami.
      Żółtko lub dwa, trochę cukru kryształu, woda mineralna gazowana i mleko (pół
      na pół), mąka pszenna -połączyć po kolei do bardzo gęstej konsystencji, potem
      dodać ubite na sztywną pianę białko (lub dwa)i umyty, pokrojony na
      kilkucentymetrowe kawałki rabarbar. Po odpoczynku ciasta ok. 30 min. smażyć na
      oleju i gorące posypać cukrem pudrem.
      Jutro sprawdzę, czy u mnie w ogródku tej już jest.
      • kwieta4 Re: ciasto drozdzowe z rabarbarem 03.05.04, 04:38
        na ten przepis potoczyla mi sie slinka:), ale w calym watku sa jeszcze inne,
        poczytaj w wolnej chwili.

cytuje od razu, potem jest link do wszystkich przepisow:

uwielbiam ciasto drozdzowe, takie zwykle polslodkie, posypane rabarbarem tuz
        przed pieczeniem,
        po wyjeciu z piekarnika koniecznie posypane cukrem pudrem, ktory pod wplywem
        ciepla sie leciutko roztapia w soku.... mniam

3 jajka
        szklanka cukru
        2 szklanki maki (+ ew 1/2 szklanki, jesli ciato wyjdzie zbyt rzadkie)
        2-3 lyzki rozpuszczonego masla lub oleju rosl
        3 dkg drozdzy
        1 szklanka podgrzanego mleka
        rabarbar - ok 3 szklanek posiekanego
        3 lyzki cukru pudru (ok)
        drozdze wymieszac z lyzeczka cukru i odstawic do wyrosniecia. Potem wyrobic
        ciasto z wszystkich skladnikow. Odstawic, jak podwoi objetosc to do foremki,
        posypac rabarbarem pokrojonym na 2 cm kawaleczki i piec ok 40 min (sprawdzic
        patyczkiem). Wyjac z piekarnika, posypac pudrem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=5934241&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka