mhr2 26.03.11, 13:03 dla mnie oscypek jest smaczniejszy, niestety tutaj jego nie ma wiec zadowalam sie scamorza, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kopczyk scamorza IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.11, 12:36 no co ty,kto to ma znać ale poczytaj troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: scamorza contra oscypek 30.03.11, 10:54 jeden ser jest z mleka krowiego drugi z owczego jakie tu porownania ? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: scamorza contra oscypek 30.03.11, 11:03 Moze byc i z owczego, bawolego, ale rzadziej. No i nie kazda scamorza jest wedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: scamorza contra oscypek 30.03.11, 12:17 dziekuje za wytlumaczenie oscypka u mnie nie ma, wiec kupilam scamorza jest wedzona i droga, ale jej forma mnie zabawila wiec sprobowalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwa Re: scamorza contra oscypek IP: *.ds3.agh.edu.pl 30.03.11, 13:52 czy mhr2 i mhr-cs to jedna i ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: scamorza contra oscypek 30.03.11, 14:29 Sadzac po stylu - tak; mozliwe ze jej pierwszy nick zostal zabanowany po jej akcjach na GP. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: scamorza contra oscypek 30.03.11, 14:07 To jest np. "scamorza a bottiglia", czyli w ksztalcie butelki: fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bg/rh/z4br/YrS3rDdStPU6eNC1aB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: scamorza contra oscypek 31.03.11, 05:15 wyglada prawie tak samo teraz kupie od czasu do czasu, Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: scamorza contra oscypek 31.03.11, 09:10 A w smaku? Bo podobnych do oscypka jest np halloumi. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: scamorza contra oscypek 31.03.11, 09:37 kocia_noga napisała: > A w smaku? Bo podobnych do oscypka jest np halloumi. niestety jego nigdy nie jadlam nawet nie wiem czy jest do kupienia u nas,poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus halloumni 31.03.11, 18:24 jest w Edece, w serach, u Turka czy Greka tez. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: scamorza contra oscypek 31.03.11, 09:46 Ja z kolei ubolewam nad tym, ze nie moge sprobowac halloumi :) Scamorza wedzona ma smak podobny do innych wedzonych: kupowalam takie przed laty w Polsce. Zwykla ma smak dosc lagodny. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: scamorza contra oscypek 31.03.11, 21:27 linn_linn napisała: > Ja z kolei ubolewam nad tym, ze nie moge sprobowac halloumi :) Ja też chciałam kupić, ale nigdzie nie widzę. Może dlatego, że na południu mamy takie bogactwo lokalnych serow kozich i owczych, już nie sprowadzają innych z zagramanicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: scamorza contra oscypek 31.03.11, 14:59 mmagi napisała: > srumi nie halloumi,to sa kompletnie rózne samki,widac nie jadłas prawdziwego os > cypka:/ Może nie. Górale oszukują. A haloumi kupuję , bardzo czasem, bo drogi, w sklepie na rogu, sprowadzany z Cypru. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: scamorza contra oscypek 01.04.11, 10:23 prawdziwy oscypek niczym nie przypomina haloumi,kropka Odpowiedz Link Zgłoś