Gość: jamka IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 05.05.04, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomas Re: orzeszki pinii - gdzie je kupić w Krakowie? 05.05.04, 22:14 Też chciałabym wiedzieć :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: orzeszki pinii - gdzie je kupić w Krakowie? 06.05.04, 08:51 Mi sie udalo kupic w Warszawie, ale to byla ostatnia paczka w sklepie: 100 g za ok 25 zl. Nastepnym razem zastapie czyms innym. K. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: orzeszki pinii - gdzie je kupić w Krakowie? 06.05.04, 13:24 Dziś przypadkowo na nie trafiłam. "Naturalny Sklepik", ul. Krupnicza 8 w oficynie. 19 zł za 10 dkg. Mają też inne, dobre rzeczy, duzy wybór przypraw i mieszanek, dodatków na wagę. Miła obsługa, warto polecić (moim zdaniem). Ponoc robią tez ciekawe warsztaty gotowania - sushi i tajska kuchnia. Nie próbowałam, słyszałam tylko opinie, że ok. Odpowiedz Link Zgłoś
funana Re: orzeszki pinii - gdzie je kupić w Krakowie? 06.05.04, 14:39 Jak zwykle w Krakowie taniej. W Warszawie 100 g-25 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica naturalny sklepik 07.05.04, 11:36 z tą obsługą to nie do końca jest tak różowo... ale towar pierwszorzędny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faq a co z nimi zrobic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 11:17 pls napiszcie jeszcze do czego je dodajecie :) jestem szczesliwa posiadaczka pinioli i wiem ze moge sobie zrobic pesto, co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: a co z nimi zrobic 07.05.04, 11:59 Zrobilam pierwsze podejscie do tzw. 'batonikow malinowych' z czasopisma 'Kuchnia', ostatni numer. K. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: a co z nimi zrobic 07.05.04, 12:30 Orzeszki piniowe,to przede wszystkim je moj chomik.Poza tym,dodaje do salatek,troche zrumienione na patelni.Pesto raczej kupuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięki zrobię z nimi szpinak IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 07.05.04, 17:49 próbowałam w tratorii na szewskiej. Szpinak z orzeszkami i rodzynkami na grzance- pycha.dziekuje za namiary Krupniczej. Pojadę jutro, prosze nie wykupujcie wszystkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: a co z nimi zrobic 07.05.04, 20:33 Schrupać:) Dodawać do sałat, dodawać do sosów (do makaronu) , dekorowac potrawy:).. Pomysłów jest sporo. M. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: orzeszki pinii - gdzie je kupić w Krakowie? 07.05.04, 20:37 np : Sałatka ze swieżego szpinaku i orzeszków pinii z sosem z oliwy i octu balsamicznego albo szpinak + pomarańcze + orzeszki z patelni + seler naciowy + ser owczy (pecorino ) w listkach + oliwki + oliwa, sól pieprz itp:) Odpowiedz Link Zgłoś