buttergirl 06.06.11, 12:43 Jak wykorzystać te kilka paczek poza zupą kminkową i nalewką? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buttergirl PS 06.06.11, 12:44 Dodam, że wygotowany kminek z zupy wykorzystuję do pulpetów lub klopsów - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: PS 06.06.11, 13:24 Pieczony schab, albo karczek obficie posypać przed włożeniem do pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: PS 06.06.11, 13:28 Mozna tez zmielic w mlynku i dodawac do miesa, pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
buttergirl Dziękuję za pomysły ale... 06.06.11, 13:40 ale szukam przepisu, gdzie na raz można wykorzystać porządną i dużą ilość kminku. Jak w zupie kminkowej. :) Dodaję do mięsa, chleba, sera i kapusty. Ale szukam czegoś kminkowego, jak zupa kminkowa. :) Przepraszam, że nie dość jasno się wyraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Dziękuję za pomysły ale... 08.06.11, 20:49 > ale szukam przepisu, gdzie na raz można wykorzystać porządną i dużą ilość kmink > u. Jak w zupie kminkowej. :) Leczo, bogracz, gulasz - czyli kuchnia węgierska :-) Mnie na gar bograczu pół torebki idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Dania z kminku... 06.06.11, 13:44 www.cojemy.pl/potrawy-z/przyprawami.html?skid=98 - goo, goo, google... Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Dania z kminku... 06.06.11, 16:16 Dawniej kupowałem w Supraślu kminek na kilogramy w skupie ale niestety zlikwidowano tam punkt skupu ziól i grzybów a mnie sie kminek konczy - Pozostaje mi chyba tylko znajomy właściciel z "Darów Natury" z Korycin w Grodzisku na Podlasiu... albo kupowac po 2,50 zł torebeczki 20 gramowe w sklepach... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: A. - wpisz jeszcze w googla Dębski & Syn...ntx 07.06.11, 14:49 Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: A. - wpisz jeszcze w googla Dębski & Syn...nt 08.06.11, 17:35 Dzięki za namiar ale choć kocham Wrocław jako zamiennik mojego rodzonego Lwowa to jednak mieszkam w W-wie i trudno mi będzie o ten wroclawski zakup... :-) ale jak moja kuzynka (prawie siostra) przyjedzie kiedyś z Appalachów do W-wia to kto wie moze sie uda transfer kminku! :-) Odpowiedz Link Zgłoś