bzeebze Re: mam duuuużo koperku 14.05.04, 09:58 dostałam wczoraj i nie wiem co z nim zrobić, musze szybko bo zwiędnie, a teraz pięknie pachnie może zupę może sos, ale z czym i jak? poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: mam duuuużo koperku IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 10:25 Jak lubisz to polecam np. krewetki w słonym bulionie z olbrzymią ilością koperku. Pyyyycha, mój małżonek też uwielbia :) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: mam duuuużo koperku 14.05.04, 10:28 Najbardziej wiosenne jedzenie: Jajka na twardo + pyrki + sos koperkowy na śmietanie Młode pyry + koperek + masło + jajko sadzone (+ pomidory z koperkiem :)) Zupa pomidorowa z dużą ilością koperku Ryby gotowane z masłem i koperkiem (od pstrąga do łososia - wszystkie lubieją koperek) Sos zielony koperek + nać pietrusza + szczypiorek + majonez Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_ka Re: mam duuuużo koperku 03.06.04, 18:45 Tez mam duuuuużo i własnie mysle o zupie. Podajcie jakis przepis... Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: mam duuuużo koperku 14.05.04, 10:40 Zupę koperkową! Mniam, ale mi smaka narobiłaś! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: mam duuuużo koperku IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 10:35 Posiekac i w malych porcyjkach zamrozic; po rozmrozeniu tez jest pyszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: Lub wysuszyć (n/t) IP: *.chello.pl 14.05.04, 11:00 ale mrozony duzo lepszy mozna mrozic jak kostki lodu, z odorbina, wody, potem tylko siup do zupki i pachnace jedzonko Odpowiedz Link Zgłoś
kdd Re: Lub wysuszyć (n/t) 14.05.04, 11:37 Umyć. Dokładnie osuszyć (tak żeby nie był nawet wilgotny). Drobno posiekać. Podzielić na mniejsze lub większe porcje. Zapakować w torebki na mrożonki i do zamrozić. A zimą jak znalazł - do zup, sosów itp (ja nawet daję do twarożku). A teraz możesz ugotować zupę koperkową. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia zamrozić :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:01 Hej a ja - o ile nie jest za późno - proponuję włożyć taki posiekany koperek do plastikowego opakowania, np. po lodach, itp. i w tym trzyymać w zamrażarce w folii lubi się posklejać pozdrv. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam sos koperkowy 15.05.04, 13:22 polecam zrobić sos koperkowy (smaczny, zdrowy i prosty)... składniki: wywar mięsny, śmietana, żółtko, koper, masło, zasmażka, przyprawy. masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, gotować około 10 min. na małym ogniu często mieszając. pod koniec gotowania wlać śmietanę. sos połączyć z żółtkiem i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: mam duuuużo koperku 15.05.04, 13:31 tu link do przepisu na rybe z duza iloscia kopru forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11789293&a=11789293 a generalnie polecam zrobic sos jogurtowo-smietanowy do tego dodac peczek koperku, peczek pietruszki oblozyc tym pstraga w formie do pieczenia i zapiec Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: mam duuuużo koperku 03.06.04, 20:29 zrob grav lax (takie carpaccio ;o) z lososia), do tego potrzeba ogromne ilosci koperku, a potem sam grav lax mozesz zamrozic. ubostwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
toreador Re: mam duuuużo koperku 04.06.04, 08:46 Mozna tez zamiast mrozenia,ubic w mozdzierzu z odrobina soli i przechowywac w sloiku w lodowce przez wiele tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś